VE SAVAŞ RESMEN BAŞLADI... RUSYA UKRAYNA'YI HAVADAN BOMBALIYOR!

Tüm Dünyanın endişeyle takip ettiği Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik bu gece tamamen sıcak çatışmaya dönüştü ve savaş resmen başladı. Rusya devlet başkanı Putin Donbas bölgesine askeri müdahale emri verdi. Bu emrin ardından Rusya, Kiev, Odessa, Donetsk ve Kramatorsk'a yönelik yoğun hava saldırısı başladı.

 Tüm Dünyanın endişeyle takip ettiği Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik bu gece tamamen sıcak çatışmaya dönüştü ve savaş resmen başladı. Rusya devlet başkanı Putin Donbas bölgesine askeri müdahale emri verdi. Bu emrin ardından Rusya, Kiev, Odessa, Donetsk ve Kramatorsk’a yönelik yoğun hava saldırısı başladı. 



Putin Harekat emrini verdi

Rusya Devlet Başkanı Vilademir'in talimatı ile birlikte başkent Kiev ve çevrelerinde hava saldırısı başladı kent yoğun bir bombardıman altına girdi. Sivil halk hava saldırısının ardından şehri terketmeye başladı.  

Ukrayna Dışişleri Bakanı dünyadan yardım istedi
Rusya'nın hava saldırısına başlamasının ardından Ukrayna  Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba kameraların karşısına geçti ve Putin'in geniş çaplı bir hava harekatı başlattığını duyurdu dünya ülkelerinden Putin'e karşı yardım istedi



 ABD BAşkanı Biden'den sert açıklama

Rusya'nın başkent Kiev ve çevrelerini bombalamasına ABD Başkanı Joe Biden'den sert tepki geldi. Biden bu saldırının tek sorumlusu Putin olduğunu söyledi. 



Haber: AYAKLIGASTE.COM