• Reklam

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kayseri'de Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kayseri’de coşkulu bir şekilde başladı. Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümü kutlamaları Vali Gökmen Çiçek’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kayseri'de Coşkuyla Kutlandı
29 Ekim 2022 - 16:52
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile dün başlayan ve bugünde Valilik makamında devam eden kutlamalar kapsamında yapılan Tebrikat Töreni'ne, Kayseri Milletvekilleri Baki Ersoy, Çetin Arık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Ko-mutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Vedat Öncel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit başta olmak üzere mülki ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi.
Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hv. Tuğgeneral Haldun Taşan, Bü-yükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç üstü açık bir araca binerek vatandaşların bayramını kutladı.
Vali Çiçek, yaptığı konuşmada sözlerine, “Büyük Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99. yıldönümünü kutlamanın gururu içeresindeyiz.” diyerek başladı.
Vali Çiçek konuşmasın devamında, “Cumhuriyet; bir Milletin her türlü imkân-sızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla bağımsızlığına kavuşabilmek için inanç ve kararlılıkla giriştiği milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.
29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz cumhuriyetin Kayseri için önemi ve anlamı bü-yüktür. Kadim bir tarihe sahip olan Kayseri varlık sahasında her zaman medeniyetler şehri olarak mevcudiyetini korumuştur. Selçuklu devletine başkentlik yapan, Osmanlı devletini döneminde önemini yitirmeyen Kayseri İstiklal Harbi döneminde kurucu meclisin güvenliği noktasında milli mücadelenin devamı için akla gelen yine ilk şehir olmuştur. Özellikle Kayseri Lisesi kurtuluş savaşına gönderdiği öğrencileri nedeniyle bir dönem mezun verememiştir. Kayseri’nin vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bu kadar büyük, Cumhuriyetimiz içinse anlamı ve değeri bu kadar mühimdir.
Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyaya kendi geleceğini belirleme ira-desinden asla ödün vermeyeceğini haykırdığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet, bu coğrafyada, milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. Bu azimle yıllarca sava-şan ve haklı mücadelesinden örnek bir zaferle çıkan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır.
Her türlü yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde bile yek vücut olarak bu toprakları vatan kılan milletimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılına da aynı azim ve kararlılıkla, çok çalışarak, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak ulaşacaktır. Bu önemli tarihin coşkusunu evlerimize, iş yerlerimize ve ulaşabileceğimiz her noktaya Şanlı Türk Bayrağımızı asarak kutlamak, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize verebileceğimiz en büyük armağandır.
Ülkemizin köklü tarihi, kadim devlet geleneği ve muasır medeniyet fikri üzerine inşa edilen Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutlarken, başta Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı ifade ediyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.
Kalabalık bir vatandaş grubunun izlediği törende ilk olarak Erciyes Dağcılık Kulübünün üyeleri tarafından Erciyes’e Cumhuriyet tırmanışında çıkarılan bayrak Vali Gökmen Çiçek’e takdim edildi. Daha sonra halk oyunları gösterileri sunuldu, bazı öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Kulübü öğrencilerinin gösterisi ilgiyle izlenirken, Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara da kupaları verildi. Vali Çiçek, dereceye giren takımlara kupalarını vererek, başarılarının devamını diledi.
Öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, askeri birlikler ve kolluk kuvvetlerinin yer aldığı tören kortejinin merasim geçişiyle sona eren törenin ardından Vali Çiçek, tören alanına gelen vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum