• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



Tebrikler Kayserispor..

15 Ekim 2022 - 23:36 - Güncelleme: 15 Ekim 2022 - 23:41

 Süper Lig ekiplerinden Temsilcimiz Kayserispor bu akşam Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederken büyük bir başarıya da imza atmış oldu.

Spor otoritelerinin favori gösterdiği Galatasaray karşısında daha hırslı daha istekli ve 3 puanı daha çok hak eden bir oyun ortaya koyan Kayserispor geçen hafta deplasmanda aldığı Ümraniye beraberliğinin ardından evinde Galatasaray'ı mağlup ederek taraftarına anlatılmaz bir mutluluk yaşattı.

Öncelikle böylesine önemli bir takıma karşı alınan galibiyetten dolayı Kayserispor'u kutluyorum.

Şüphesiz bu galibiyetten ikinci golün sahibi Onur Bulut, ilk golün sahibi Gavranoviç, kalede Bilal Beyazıt'ın önemli katkıları vardı..

Kayserisopr bu gece takım halinde çok iyi idi. Rakib Galatasaray olunca oyuncuların motivasyonu da anlaşılan ona göre 2 kat daha artmış. 

Hikmet Hoca'nın oturmuş kadrosu Galatasaray karşısında seyir keyfi de yüksek bir oyun sergiledi. 

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Kadir Has Stadı'nda konuk ettiği güçlü rakibi Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılı ekip bu galibiyetle puanını 16'ya çıkartarak puan cetvelinde de 8. sıradaki yerini korudu.

  Sarı-Kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller ise Dk. 22 Gavranoviç ve Dk 34 Onur Bulut'tan geldi.  Gatasaray'ın tek golü ise Dk. 86 Barış Alper Yılmaz'dan geldi 

Ligde 10 hafta maçında kendi saha ve seyircisi önünde şampiyonluğun iddialı adaylarından Galatasaray'ı ağırlayan Kayserispor rakibine oranta üstün bir mücadele ortaya koydu.  Devreyi Gavranoviç ve Onur Bulut'un golleri ile 2-0 önde kapatan Kayserispor, bu sezon evinde oynadığı 5 maçtan 4. kez galip geldi. Kayserispor evinde tek yenilgisini ise Trabzonspor'dan almıştı. 

 Kayserispor Galatasaray maçından önemli notlar:

-Kayserispor Galatasaray karşılaşmasında Bartın'da maden ocağında yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımız için maç öncesi saygı duruşu gerçekleştirildi. 

-Kayserispor 10. haftanın ardından ligde 5. kez galip geldi ve puanını 16'ya çıkardı. 

-Galatasaray milli maç arasından sonra geçen haftayı da dinlenerek geçirmişti ve 15 gün sonra Kayserispor ile oynadığı karşılaşmadan mağlup ayrıldı. 

-Galatasaray Kayserispor'a mağlup olurken deplasmanda oynadığı 5. maçından da  galip ayrılırken bu seriye Kayserispor son vermiş oldu.   

- Kayserispor'un 2-1 mağlup ettiği Galatasaray 17 puanda kalırken puan cetvelinde de 6. sırada yer aldı. 

-29 milyon avra piyasa değerine sahip Kayserispor kendisinin yaklaşık 5.5 katı yani 158 milyon avro piyase değerine sahip Galatasaray karşısında 3 puanı alan taraf olmayı başardı. 

-Süper Lig tarihinde bugün oynanan karşılaşma ile 35. kez karşı karşıya gelen iki takım arasında oynanan müsabakalarda Kayserispor 2-1 kazanırken Süper Lig'de 4. kez galip gelmemin mutluluğunu yaşadı.

-Geride kalan 35 maçta  Galatasaray 19 kez galip gelmiş ve 12 maçta beraberlikle sonuçlanmıştı. 

  Karşılaşmanın gol dakikaları ise şöyle:

 22. dakikada Kayseri ekibi öne geçti. Ceza sahasında Mensah'ın kafa pası ile topu önünde bulunan Gavranovic'in sert şutunda, top ağlara gitti ve skor  1-0 oldu. 

34. dakikada ev sahibi ekip 2-0 öne geçti. Ramazan Civelek'in pası ile ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Onur Bulut'un sert şutunda, top ağlara gitti bu golle durum : 2-0 Kayserispor lehine oldu.
 
Arda Kardeşler, Aleks Taşcıoğlu, Bahtiyar Birinci  hakem üçlüsünün yönettiği müsabakanın 85. dakikada ise Galatasaray'ın golü vardı.   Ceza sahası içine yapılan ortada Gomis'ten seken topla buluşan Barış Alper Yılmaz, düzgün vuruşla meşin yuvarlarğı ağlarla buluşturdu ve fark 1'e indi skor 2-1 oldu. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar