• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



SİVASSPOR-BEŞİKTAŞ MAÇI RHG ENERJİTÜRK STADI'NDA OYNATILMAMALI!

26 Ocak 2023 - 16:39 - Güncelleme: 03 Şubat 2023 - 20:21

Türkiye Futbol Federasyonu alışık olduğumuz yanlış  ve tuhaf kararlarına bir yenisini daha ekledi. Zemini sıkınlı olan Kayseri Kadir Has Stadı yeni adı RHG Enertürk Enerji Stadı  olan stada  TFf 4 Şubat'ta oynanacak Sivasspor ile Beşiktaş Süper Lig maçını verdi.  

TFF bu yanlıştan bir an önce dönmeli...

Kadir Has Stadı'nda zemin problemi ne zaman sona erecek merak konusu. Kayserisopr'un içerde oynadığı Beşiktaş maçı sonrasında,Şenol Güneş'te zeminin çok kötü olduğundan yakındı. Aynı şekilde Kayserispor Teknik Direktörü de zeminden şikayetçi.

Yukatel Kayserispor'un maçlarını oynadığı Kadir Has Stadı'nın zeminindeki sorun ne zaman çözülecek hakikaten merak konusu. Kadir Has Stadı bu kötü zemininden dolayı uzun zamandır A Milli Takımın maçlarına da ev sahipliği yapamıyor.

Şimdilerde RHG Enertürk Enerji Stadyumu olan Kayseri Kadir Has Stadı A Milli Takıma en son 6 Eylül 2014'teki Türkiye - Andorra Dünya Kupası Avrupa Eleme Grubu maçında ev sahipliği yaptı. o tarihten sonra zeminden dolayı milli maç verilmiyor.

Zemini böylesine sıkıntılı olan RHG Enertürk Enerji Stadı geçtiğimiz hafta içinde 8 günde 3 maç verildi. Kayserispor-Sivas, Sivasspor'un kupa maçı ve Kayserispor-Beşiktaş maçı oynandı. Beşiktaş maçında zeminin ne hale geldiğini herkes gördü.

Şimdide TFF  Sivasspor-Beşiktaş'ın 4 Şubat'taki Süper Lig maçını  RHG Enertürk Enerji Stadına verdi. TFF'nin bu yanlıştın bir an önce dönmesi maçı başka stada alması şart aksi halde zemin daha da kötü olacak.

TFF'nin 4 Şubat'ta RHG Enertürk standına aldığı Sivasspor-Beşiktaş Türkiye Kupası çeyrek final maçı başka bir stada alınmalı Kayserispor Basın Sözcüsü Batuhan Samet Koç'ta bu konuyu önceki gün attığı twit ile de gündeme taşıdı.

Evet Kayseri Kadir Has Stadı en son 2014'te A Milli Takıma ev sahipliği yaptı yaklaşık 7 yıldır Kayserispor taraftarı A Milli maçlardan mahrum bırakılmış durumda..

Bu sorunun bir an önce çözülmesi şart. Burada da görev stadı kullanan Kayserisopr Kulübü'ne mi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne mi yoksa Gençlik ve Spor Bakanlığına mı ya da TFF'ye mi düşüyor, kimin görevi ise biran önce bu sorun çözülmeli..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ergani Akgün
    1 yıl önce
    Aynen biz ilk önce zemini düzeltmeliyiz . Bizin Stadt el âlemin ortak malı değil.

Son Yazılar