• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



ÖZHASEKİ OLMAZSA KAYSERİSPORUN DURUMU NE OLACAK?

16 Mayıs 2023 - 14:01 - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 - 18:04

Kayserispor Kulübü'nün mali durumu ortada. Sportif manada bu sezon hakikaten zoru başardı.

Kayserisopr'un uzun yıllar Süper Lig'de mücadele etmesinin arkasında yatan destekleyici gücün Mehmet Özhaseki olduğu herkes tarafından bilinmekte.

Özhaseki gerek belediye başkanlığı döneminde gerekse milletvekilli bakanlığı ve parti genel başkanlığı döneminde Kayserisopr'dan elini desteğini çekmedi hep Kayserispor'un yanında oldu. 

Kayserispor Kulübü için Özhaseki'nin ne denli vazgeçilmez bir unsur olduğu ortada...

Milletvekilliği seçimlerinde Mehmet Özhaseki'nin aday listesinde olmasa bile kurulacak olan yeni kabinede muhtemelen bakanlık ya da üst düzey bir göreve getirilmesi beklentisi de herkes çe bilinen bir konu..

Yani Özhaseki'nin Kayserispor açısından bakıldığında kulübün devamlığını sürdürebilmesi için Özhaseki'nin de siyi arenada etkin bir aktör olması gerekiyor. 

Aksi takdirde Özhaseki'nin Kayserispor Kulübü üzerinde ağırlığının ve etkisinin azalacağı hal böyle olunca, üstelik te sezon sonu  kulüp borcu 1.2 milyar TL'ye ulaşması beklenen Kayserispor'un Süper Lig'de tutunabilmesinin çok zor bir ihtimal olduğu Kayseri'deki spor kamuoyunun benimsediği bir düşünce..

Türikye 14 Mayıs'ta yani 2 gün önce  önemli bir seçim gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri yapıldı. Cumhur ittifakı milletvekilliği seçimlerinde başarı elde etti ancak Cumhurbaşkanlığı seçimleri  netleşemedi. Recep Tayyip Erdoğan'ın ın 49.5'lik oy alması malesef seçimleri 2. tura bıraktı.

Hal Böyle oyunca ( Kayserisopr açısından bakıyoruz ) Mehmet Özhaseki'nin durumu da netlik kazanmadı.

Böyle olunca şimdi herkes "Kayserisopr'un durumu ne olacak" sorusuna cevap bulmaya çalışıyor..


Kayserispor Kulübü açısından bakıldığında şimdi gözler 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde..

Büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı değişmeyecek yine Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi büyük ihtimal. Hal böyle olunca da Özhaseki'nin kabinede yine etkin bir görev üst düzey görev alması beklentisi büyük. 

Özhaseki'nin siyasi arenada yine etkin bir rol alacak olması Kayserispor adına yine sevindirici bir unsur olacak çünkü Özhaseki yine Kayserispor'u koruyucu kollayıcı tavranı sürdürecek.

Peki  Özhaseki kabine de görev almaz ise? Öyle ya çok düşük bir ihtimal de olsa böyle bir seçenek daha var..

Peki o zaman ne olacak?

Kayserisopr Kulübü   Ali Çamlı yönetiminden önce 3 dönem Kulüp Başkanlığı yapan Berna Gözbaşı'nın bilerek yada bilmeyerek deli saçması yanlış ve hatalı transferleri ve kulübü astronomik bir şekilde tarihinin en borçlu kulübü haline getirmesi nedeniyle kulübün kapısına klilet mi vurulacak. 

( Berna Gözbaşı döneminde yapılan o 100'ün üzerinde transfer ve kime hangi menajere hangi merajerlik şirketine ne kadar ödenmiş bu konu ise hala berisizliğini koruyor. Berna Gözbaşı döneminde yapılan harcamaların yapılan ödemelerin mutlak suretle didik didik ortaya konması bekleniyor. Bu konuda Ali Çamlı'nın verdiği söz var bu sözün yerine getirllmesi kamuoyunun da beklentisi durumunda. Neyse konumuz  şuan bu değil ilerleyen günlerde bu konuları detaylı bir şekilde ortaya koyacağız! )

Evet Özhaseki olmaz ise Berna Gözbaşı döneminde yapılan bu astronomik 1.2 milyar TL'lik borç nedeniyle kulübün kapısına kilit mi vurulacak?

İnşallah öyle olmaz ve inşallah, Özhaseki olmaz ise, umarım Özhaseki'nin misyonunu üstlenecek yeni siyasi aktörler ortaya çıkar.

Yine Umarız Kayserisopr'u koruyup  milletvekilleri belediye başkanları çıkar. Çünkü Kayserispor'da devamlılığın sağlanması için yeni siyasi aktörlerin çıkması ve risk alması gerekiyor. 

Çünkü Kayserispordaki mevcut tablo ortada borç az bir borç değil. Sezon sonu itibarıyla 1.2 milyar TL'ye ulaşması beklenen bir borç var..

Kayserispor Kulübü bilindiği üzere bu sezon transfer yapamadı. yeni sezonda tahtanın açılması içinde mutlak suretle ciddi bir ödeme yapılması gerekiyor. 

Bu konular 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında ivedilikle gündeme gelecek ve yoğun bir şekilde tartışılacak..

Çünkü mali açıdan ciddi bir sıkıntı içerisinde bulunan Kayserispor'da mevcut yönetimin bu borç yükünün altından kalkabilmesi hiçte kolay gözükmüyor. 

 **

Kayseripor, Kısıtlı imkanlarla, dar kadro ile, tahtasının kapalı olmasının bir kenara bıraktık mevcut kadrodan 4-5 oyuncusunu da kaybetmiş bir takım olmasına rağmen başarılı bir sezonu geride bırakmak üzere..

Sarı-kırmızılılar bu sezon müthiş bir performans sergileyerek 32 haftanın ardından 49 puan topladı ve ligin tamamlanmasına çok az bir süre kala puan cetvelinde 6. sıraya da yerleşti.

 Samet Koç: Tahtaya açmamız gerekiyor!

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç Kayserispor'un yeni sezonda tahtayı açtırması gerektiğini üstüne basa basa ifade ediyor..

Samet Koç yerden göğe kadar haklı da.. 

Çünkü mevcut kadroda 14 futbolcu kalmışsezon sonunda bu rakam gidecek oyuncuları da hesaba katınca 8-9'a kadar düşmesi bekleniyor..

Kayserisopr böyle bir ortamda alt yapıyı da devre soksa bile kesinlikle sahaya sürecek 11'i bulamayacak. Bu nedenle mutlak suretle transfer yapması gerekiyor..

Bunun içinde tahtanın mutlaka açılması gerekiyor..

Kulüp Basın Sözücüsü Samet Koç, tahtayı açtırabilmek için gayret gösterdiklerii ifade ediyor. Hatta bu konu ile ilgili bu akşamda yönetimin bir araya gelerek etraflıca konuyu ele almaları da bekleniyor..

Sezon başında tahtanın kapalı oluşunun özellikle geçmişte Berna Gözbaşı döneminde yapılan transfer hataları yanlış transfer politikaları ve kulübün 1.2 milyar lira borca sokulması nedeniyle "Allahtan bu sezon Kayserisopr'un tahtası kapalı. Çünkü tahta açık olsa yine yanlış transfer yie hatalı transferler yapılacak ve Kayserispor'un borcu katlanarak büyüyecek artacak" endişesi vardı. 

Ancak yeni sezon için durum farklı bıçak kemiğe dayanmış durumda Kayserispor keyfe keder transfer için değil kadroyu koruyabilmek 11'i sahaya çıkartabilmek için transfer yapması bunun için tahtayı açtırması gerekiyor..

Kayserispor'un tarnsfer yapması alt yapı içinde büyük önem taşıyor. Alt yapıdan gerç oyuncuları illaki mevcut ideal kadro içerisine serpiştirmek suretiyle kazanabilirsin. Aksi halde o gençleri kazanmak ta imkansız olur.

Kayserispor Kulübü'nün şu anki yönetimi ise iyi niyetli bir görüntü veriyor. Mevcut yönetim şu ana kadar oyuncuların tüm alacaklarını ödemiş durumda. Hiç bir oyuncunun borcu bulunmuyor. Hal böyle olunca oyuncular bırakıp ta gidemiyor..


Kayserispor Kulübü tahtanın açılabilmesi için kaynak üretme çabasını da sürdüdüyor. Yeni sezonda isim sponsorunun sözleşmesi de sona eriyor. Şayet YUKATEL firması Kayserisopr'un isteği yeni ücreti karşıyababilirse bu firma ile sponsorluğun devam etmesi bekleniyor. 

Velhasılı Kayserispor'u sezon sonu zorlu bir süreç bekliyor..

Bu sürecin de Kayserispor lehine sonuçlanabilmesi için Özhaseki'nin mevcut pozisyonu çok önemli..  Aksi halde Kayserisopr'u sezon sonu büyük bir kaos  bekliyor tabiki buda kimsenin istemediği bir durum.. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar