• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR'U SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR!

16 Şubat 2021 - 13:34 - Güncelleme: 16 Şubat 2021 - 14:33


KAYSERİSPOR’U SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR!
Oysa Ankaragücü maçından çok ümitliydik. Ankaragücü bizim doğrudan rakiplerimiz arasında idi.  Ankaragücü karşısında alınacak bir galibiyet Kayserispor’u yukarılara uçuracak, Ankaragücü’ne de büyük bir darbe vuracaktı.

Lakin yine olmadı.

10 kişi kalmış Erzurum karşısında kaçan galibiyet , öne geçtiğimiz ancak üstünlüğü koruyamayıp yine beraberlikle sonuçlanan Alanyaspor maçı,  yine 64 dakika rakibin 10 kişi oynadığı Ankaragücü karşısında kaçan galibiyet  bu 3 maçta kaybedilen 6 puanı  çok arayacağız.
Kayserispor 3 haftadır maç kazanamıyor.  Kayserispor’un 3 haftadır aldığı bareberliklere ‘Kayserispor 3 haftadır kaybetmiyor’ diye Polyannacılık oynamak için çok ama çok geç!

Şu saatten sonra Kayserispor’un puanlara galibiyetle ihtiyacı var.

Kayserispor’un  sonra özellikle rakipleri karşısında üstelikte evinde maç kaybetmemesi gerekiyor. Sarı-Kırmızılı ekibin  doğrudan rakipleri karşısında aldığı her beraberlik bir anlamda yenilgi demek.

Bu yüzden Ankaragücü karşısında kaçan puanları çok arayacağız. 

Kayserispor, Ankaragücü karşısında adeta gol kaçırma rekoru kırdı. 26. Dakikada 10 kişi kalmış ve 10 dakika uzatılmış bir maçta rakip karşısında sen mutlak suretle golü bulmalısın.  Şayet bulamıyorsan bazı şeyleri gözden geçirmek lazım.  Hani devre arasında alınan forvetler?

Büyük umutlarla transfer edilen forvetlerden Lukassen Ankaragücü maçında gol bölgesinde en 10 kez topla buluşturuldu ve Lukassen’in kaleye tek şutu oldu o da taca gitti!

Hakikaten gülermisin ağlarmısın hakikaten belli değil..

KAYSERİSPOR’DA TRANSFER FİYASKOSU DEVRE ARASINDA DA DEVAM ETTİ

Kayserispor maalesef yine maç kazanamıyor.
Kayserispor’da maç kazanamama hastalığı devam ediyor.
Peki sorun nerden kaynaklanıyor?

Kayserispor’daki asıl sıkıntı  yine yanlış transfer politikasından kaynaklanıyor.
Devre arasında yapılan translerdede hakikaten büyük bir facia büyük bir fiyasko olarak ortaya çıkmış durumda.  Sezon başındaki yanlış transfer tercihleri  devre arasında da devam etmiş görünüyor.

Şöyle bakıyorsunuz takımın iskeletini hala önceki yönetim döneminden kalan oyuncular  Lung, sapunaru, Lopes, Yasir Subaşı, Emre Demir,  Henriqe, Nurettin Korkmaz, Doğan Alemdar,  oluşturuyorl.

Şu anki yönetim göreve geldikten sonra 26-27 oyuncudan 4-5’i ni gönderdi, 22 futbolcu kaldı  bu 22 oyuncudan 3-4 tane oynayacak oyuncu yok. Yeni yönetim bu oyunculardan  10’unu tutmuş.  
Bu yönetim, sezon başında 12 oyuncu transferi devre arasında  8 tane daha transfer yaptı. Göreve geldikleri dönemdeki devre arasında da yine 7-8 transfer yaptı.

 Bu sezon için toplamda 20 oyuncu. Bu 20 oyuncunun içinde 2-3 kişiyi çıkartın, Campanharo, Uğur Demirok ve Aziz Behiç. İyi diyebileceğimiz  bu üç isimden fazlası yok!

Devre arası yapılan 8 transferden Uğur Demirok’un dışında bütün transferler soru işareti. Bu oyunculara ne kadar ödeme yapılacağı muamma!

Devre arasında hedef neydi? Takviye yapmaktı.  Çünkü takım kümede kalma mücadelesi veriyor ve transferlerde bu doğrultuda nokta transferler olmalıydı.

Peki ne oldu? Hemen  söyleyelim  büyük bir fiyasko büyük bir facia oldu. Tıpkı sezon başında olduğu gibi.

BERNA GÖZBAŞI KIRILMASI GÜÇ BİR REKORU KIRDI! 

Bir futbol takımının transferin de yüzde 20 ya da yüzde 25  yanılma payı illaki vardır. 20 transferden illaki 4-5'i iyi çıkmayabilir. 

Lakin bu yönetim transfer konusunda zoru başarmış! Yüzde 90 yanılmış. 25-30 transfer içinde toplasanız 2-3  tane iyi transfer çıkar.  Bu kırılması güç rekor da Berna Gözbaşı yönetimine aittir!


Bunlar yüzde 90 yanılmışlar. O kadar oyuncu içinde 2-3 oyuncu sayamıyoruz bu rekordur bu

Ligin ikinci devresinde yeni transferlerin de yer aldığı 4 maç oynadık 1 galibiyet 3 beraberlik 6 puan alabildik.

Bakın Erzurum ne yaptı. Kaleci aldı defans orta saha ve ileriye oyuncu aldı yanlarını doldurdu nokta transferler yaptı.  Takımın başına Mesut Bakkal’ı getirdi.  Kesinlikle düştü dediğimiz Erzurum şu anda potanın dışına çıktı. 4 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik alarak 8 puan topladı.

Derve arasında alınacak adamlar bu ligi bilmeliydi. Kayserispor’a bakıyorsun devre arasında alınan adamların içinde  Uğur Demirok dışında kimse bu ligi bilmiyor.  Kayserispor’a ne katkıları oldu ne verebilecekler hala soru işareti! Geldikleri takımlarda hiçbir başarıları yok.

Sezon başında en büyük transfer hatası Fernandes idi mesela. Ama Fernandes bile tanınan bilinen beklentisi yüksek bir oyuncu idi Ancak devre arasındaki transferlerin hiçbirinde  bir umut göremiyoruz. Üstelik devre arası şansı  Kayserisopr için son bir şans idi  çünkü SON BARUTUNU atıyorsun. Başka şansın da yok!

Kayserispor maalesef devre arasında yine sezon başında olduğu gibi transfer hatası hatta resmen transfer cinayeti yapmıştır.

Şu ana kadar  19 yabancı alıp doldurdu üstelik hiçbirini gönderemedi,
Düne kadar övünüyorlardı oyuncuların bonservisleri elimizde diye ne oldu bonservisi aldılarda ne oldu.

Kaçar yıllar sözleşmelere imza attırdılar.  Deniz Alibec bunların en bariz örneği 3 yıllık sözleşmeye imza attırdılar totalde 4 milyon avroya yakın para ödeyecekler. Alibec’in performansı ortada takıma ne kattığı ortada sakatlıktan kurtulamadı şu anda da sezonu kapatmış durumda.

Kayserispor şimdi bunun cezasını çekiyor.

Maalesef “ bonservisi ile aldık” diye övündükleri oyuncular Kayserispor’un geleceğini ipotek altına aldılar.

Kayserispor bu 20-25 oyuncudan nasıl kurtulacak? Bunu düşünmek gerekirdi.  Bu oyuncular, Kayserispor’un tapusunu almadan gitmezler!

Şöyle bakıyorsunuz Kayserispor 24 maçta 6 galibiyet almış, alınan galibiyetlerin 3’ü (Kasımpaşa bu maçta yeni transferler girmemişti, Denizli ve Malatya bu iki maçta da takımı alt yapı hocası Uğur Kulaksız çıkarmıştı) yani alınan 6 galibiyetten3’ünde bu yönütemin sıfır katkısı var. 

Yani bu yönetimin müdale edemediği 3 maçta takım galip gelmiş. Yani bu yönetimin yaptıkları bütün çalışma takıma kulübe yarardan çok zarar veriyor..  


 ZORLU SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR

Evet Kayseirspor’u zorlu bir süreç bekliyor. Bu hafta deplasmanda Sivas maçı var.  Sonraki hafta maçımız yok yani Bay.

Allah muhafaza Sivas’ta yenildiğimizi düşününün Sonraki hafta da maçımız yok. 

Sonra aşağıdaki takımların   alacağı puanlarla psikolojik üstünlüğü kaybedersin
Başta Erzurumspor olmak üzere aşağıdaki takımlar çıkışa geçmiş durumda.  Ankaragücü çıkış yapacak izlenim veriyor.

Kayserispor’un rakibi kesinlikle Başakşehir değil. Başakşehir bir şekilde yukarı çıkar çünkü çok kaliteli bir kadrosu var.

Kayserispor ile Erzurumspor arasında ikili avarajda Erzurumsporun ikili avarajı iyi.
Kayserispor’un mücadele ettiği takımlar yani kümede kalma mücadelesi verdiği  rakipleri; Erzurum, Kayserispor  Gençlerbirliği Rize, Kasımpaşa, Erzurum, Ankaragücü ve Denizli.

6 Takım arasında müthiş bir yarış var.

Devre arasında alınan oyuncuların durumu ortada, önümüzde çok zorlu maçlar var devre arasında alınan  8 transferden hangileri maç kurtaracak?

Kayserispor’da hala tek kurtarıcı Henque Bunu da rakipler öğrendi 3 oyuncu ile tutuyor.
Ankaragücü maçında Lopes ve Sapunanu kurtarıcı olarak giriyor. Forvetten daha fazla pozisyona girdi.

Forvete öyle adamlar alınmış ki İlhan Parlak’ın çok çok gerisinde.
 İşte bu yüzden Kayserispor’u önümüzdeki süreçte çok sıkıntılı günler bekliyor.  

Allah Kayserispor'a yürekten gönül vermiş taraftarlarına sabır versin..

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar