• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR SEZONUN EN AĞIR YENİLGİSİNİ ALDI

15 Nisan 2023 - 12:18 - Güncelleme: 15 Nisan 2023 - 12:42

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor dün gece sezonun en farklı yenilgisini aldı. Galatasara ile İstanbul'da NEF Stadyumu'ndan karşı karşıya gelen Kayserispor sahadan 6-0'lık yenilgi ile ayrıldı ve bu sezonun en farklı yenilgisini aldı.  

Kayserispor rakip Galatasaray'dan 6 gol yedi sahadan 6- 0 ayrıldı ayrılmasına da, rakip Galatasaray bir o kadar da kaçırdı. Kayserispor tarihi bir hezimeti yaşamaktan son anda kurtuldu. 

Bu kadar kötü bu kadar isteksiz bir Kayserispor'u açıkçası bu sezon ilk kez gördüm. 

Son üç haftayı ( Hatay, Trabzon ve Ümraniye) 9 puanla kapatarak puanını 44 yapan ve kendine ilk 6 olarak yeni bir hedef belirleyen Kayserispor'a açıkçası 6-0'lık bu ağır yenilgi hiç ama hiç yakışmadı..

Kayserispor,  Aynı hatayı Fenerbahçe maçında da yapmıştı.. 

Kayserispor Fenerbahçe maçında yaptığı hatayı Galatasaray karşısında da tekrarlayınca farklı yenilgiden kurtulamadı. Fenerbahçe'den kupa maçında 4 gol yiyen Kayserispor lig maçında da Galatasaray'dan bu sefer 6 gol yedi.

Tamam hucum futbolu güzel ancak sen büyük takımlara karşı oynuyorsun elinde zaten kısıtlı bir kadro var. Daha temkinli daha ayağı yere basın bir oyun anlayışı olması gerekirdi..

Özellikle maçın daha ilk yarasında takımını sorumsuzca 10 kişi bırakan Hosseini 'niye de  de bu sorumsuz davranış hiç yakışmadı. 

Hakikaten hiç yakışmadı. Bir profesyonel oyuncuya yakışmayacak hareket sergiledi hem takımını 45 daikka boyunca 10 kişi oynamak zorunda bıraktı hemde yaptığı o hareket ağır oldu.Çünkü rakibin doğduran yüzüne kromponla yapılan müdahale daha ciddi sağlık promlemleri ortaya çıkartabilirdi.

Mustafa Kürşad Filiz'in yönettiği karşılaşmaya Kayserispor iyi başlangıç yaptı ancak gol bölgelerinde etkili olamadı Müsabakada ilk golü bulan Galatasaray daha sonra üstünlüğünü kurmaya başladı. Maçta perde ev sahibi ekip Galatasaray'dan  Mauro Icardi'nin golü ile açıldı.

Gol sonrası ev sahibi ekip maçın kontrolü de ele geçirdi,  Galatasaray, ikinci gole ise Icardi asisti ile ulaştı. Milot Rashica'nın golü ile ev sahibi ekip durumu 2-0 yaptı.

Galatasaray  42. dakikada Kerem Aktürkoğlu'na yapılan hareket nedeniyle maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi  penaltı vuruşunu kullanan  Icardi skoru 3-0 Galatasaray lenine yapmış oldu.

Kayserispor 10 kişi kaldı

Yukatel Kayserispor ise kalesinde gördüğü 3 golden sonra rakip sahada kontra ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı Galatasaray  45+9'da ise yine penaltı daha kazandı.

Lucas Torreira ceza sahasında Majid Hosseini'nin faüllü hareketi neticesinde  yerde kaldı. Bu pozisyon maçın hakemi tarafından VAR kontrolü sonrası kırmızı kart ile cezalandırıdı ve  Hosseini gördüğü kırmızı kart sonrasında Kayserispor bu dakikada 10 kişi kaldı.
Penaltı vuruşunu ise  Mauro Icardi kullandı vuruşu kaleci Bilal Beyazıt'tan döndü dönen topu iyi takip eden İkardi topu filelerle buluşturdu. ve hat-rick yaptıl. 

Karşılaşmayı 4-0 önde tamamlayan Kayserispor ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf görüntüsünü verdi.  Karşılaşmada 59. dakikada ise  Kerem Aktürkoğlu'nun golü geldi ve skoru 5-0 yaptı.
 İkinci yarıda 1 kişi eksik kalan Kayserispor oyunu da daha çok kendi yarı alanında kabullendi  72. dakikada ise  Nicolo Zaniolo  ceza sahasından sert şutu topu filelerle buluşturdu ve maçın skorunu ilan eden golü kaydetti 6-0

Karşılaşmada başka gol olmadı ve lider Galatasaray sahadan 6-0 galip ayrılarak puanını 66 yaparken Ligde 12 yenilgisini alan Kayserispor ise 44 puanda kaldı. 

Kayserispor'un  Galatasaray başkanının otelinde konaklaması sosyal medyada gündem oldu..

Maçtan önce otel polemiği yaşanmıştı. Karşılaşma öncesi Kayserispor Kulübüp otobüsünün Galatasaray başkanının otelinin önünde fotoğrafnın sosyal meddaya yayınlanması olay olmuştu. 

Bu konuya da Kulüb Basın  Söcüsü Samet Koç açıklık getirdi.

Samet Koç konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:  "Yaşanan bu olayın ardından Kayserispor cephesinden konuyla alakalı bir açıklama geldi. Kulübün Basın Sözcüsü Samet Koç yaptığı açıklamada “Geçen yıldan beri İstanbul deplasmanlarında bu otelde kalıyoruz. Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarına geldiğimizde de burada kalıyoruz. Galatasaray maçı öncesi bu otelde kalmamıza farklı anlamlar yüklemek doğru değil.” 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar