Mustafa DURAN

    Mustafa DURAN



    KAYSERİSPOR EVİNDE ASLAN!

    22 Şubat 2022 - 13:01 - Güncelleme: 22 Şubat 2022 - 13:36

    Kayserispor 26. haftayı Giresun galibiyeti ile geride bırakırken morallerde adeta tavan yapmış durumda. Giresun galibiyeti ile puanını da 38 yapan Kayserispor düşme endişesini de tamamen üzerinden atmayı başardı.

    Lige kötü başlayan daha sonra Hikmet Karaman ile iyi bir çıkış yakalayan Kayserispor'da yüzler artık gülmeye başladı. Bu hafta oynanacak zorlu Trabzon deplasmanı öncesi içerde Giresun'a karşı alınan gabiyet hakikaten çok anlamlı.

    Giresun'un ateş hattında olduğu da düşünüldüğünde can havli ile saldıran bir ekip karşısında alınan 3 puanın ne denli önemli olduğu bir kez daha ortay açıkmış durumda

    Kayserispor evinde ASLAN...

    Kayserispor bu sezon Hikmet Karaman ile özellikle iç sahada ortaya koyduğu başarı performansı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

    Nasıl Çekmesinki;

    Sarı Kırmızılı ekip sahasında oynadığı 13 karşılaşmadan 30 puan evet yanlış duymadınız 30 puan topladı. Sarı Kırmızılı ekip evinde oynadığı 13 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 30 puan topladı,

    Şu anda Süper Lig ekipleri arasında evinde en çok puan toplayan takımlar sıralamasında Kayserispor 2. sırada yer alıyor. 1. sırada ise 31'er puan toplayan Lider Trabzonspor ve Konyaspor bulunuyor.

    Kayserispor evinde hakikaten de aslan kesiliyor. Sarı-Kırmızılı ekip evinde çıktığı 13 karşılaşdan aldığı 9 galibiyet ise şöyle:

    11.Hafta Kayserispor-Karagümrük    2-1
    13.Hafta Kayserispor-Göztepe          1-1
    15.Hafta Kayserispor-Antalyaspor     2-0
    17.Hafta Kayserispor-Gaziantep        0-0
    19.Hafta Kayserispor-Sivasspor         3-1
    20.Hafta Kayserispor-Altay 1-0
    22.Hafta Kayserispor-Başakşehir       1-0
    24.Hafta Kayserispor-Hatayspor         4-3
    26.Hafta Kayserispor-Giresunspor      2-1


    KAYSERİSPOR'DA SON 10 YILININ EN BAŞARILI İÇ SAHA PERFORMANSINI  

    Hikmet Karaman yönetiminde başarılı bir çıkış yakalayan Kayserispor'un iç saha performansı her alanda dikkat çekiyor.

    Bu sezon evinde çıktığı 13 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik alan Kayserispor'un 2021-2022 sezonundaki performansı baz alındığında  ilk 26 hafaya göre iç saha performansı açısından son 10 sezonun  en başarılı  sezonu olarak ta kayıtlara geçmiş durumda. 

    Kayserispor 2012/2013 sezonunda Robert Prosinecki'nin teknik direktörlük yaptığı sezon ligi 52 puanla 5. sırada tamamlamış ve o sezon evinde oynadığı 17 lig maçında 8 galibiyet 5 beraberlik alarak 32 puan toplamıştı. 

    Kayserispor bu sezon ise henüz evinde 13 maç oynamış durumda. Sarı-Kırmızılı ekibin ligin tamamlanmasına kadar evinde oynayacağı 6 maç daha olduğu düşünülürse Kayserispor sanırım Süper Lig tarihinin en başarılı iç saha performansına bu sezon ulaşmış olacak.

    Geride kalan 26 haftada 38 puan toplayarak şehri ve taraftarı krahatlatan Kayserispor'u bir kez daha tebrik etmek lazım.

    Tabu bu tabloda Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın payı tartışılmaz. Ligin ilk devresinde özellikle Başkan Berna Gözbaşı tarafından bir kaç ket ipi çekilen gönderilmesi an meselesi olan gözden çıkartılan Hikmet Karaman bu başarının bu tablonun baş mirarıdır.

    Hikmet Hoca ile devam edilmesi ne denli doğru bir karar olduğunu umarım Berna başkan daha iyi anlaşımtır:

    Hikmet Karaman'a güvenmeyenler onu göndererek yeni hoca peşinde koşan başta  başkan Berna Gözbaşı umarım ne nedenli bir hatanın eşiğinden döndüğünü şimdi daha iyi anlıyordur..

    Sezon başında yapılan yanlış transfer politikalarına rağmen, takımı toparlayan mevcut oyuncular arasında uyum ve ahengi sağlayarak takım olma ruhunu kazandıran Hikmet Karaman ile Kayserisopr iki kullarda da başarılı bir şekilde gidiyor.

    Kupada da çeyrek finale kalarak hedefini yükselten Kayserispor'da Hikmet Karaman'a verilen destek takımda her iki kullarda başarıyı getirmiş durumda. Umarız başkan Berna Gözbaşı yeni sezon planlamasısın yaparken Hikmet Karaman'la devam edecek şekilde yapıyordur!

    Trabzon'da 3 puanı zorlarız..

    Bu hafta ise deplasmanda Trabzon maçı var. Kayserispor gibi Trabzonspor'da evinde çok başarılı. Tribün desteği şehir desteği müthiş bir durumda. Trabzonspor şehir olarak şampiyonluğa kenetlenmiş durumda.

    Kayserispor'un işi kolay değil ancak son dönemde iyi bir performans ortaya koyan Kayserispor'un Trabzon'da şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Kayserispor 3 puanı zorlar 1 puan ise hiç sürpriz olmaz..



     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum

    Son Yazılar