• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR'DA SIKINTILI SÜREÇ! TAHTA KAPALI PARA YATSADA AÇILMAYABİLİR İDDİASI!

11 Haziran 2022 - 18:04 - Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 18:30

21 Mayıs'ta oynanan maçlarla ara verilen Süper Lig'de 2022-2023 sezonu 5 Ağustos'ta oynanacak ilk hafta maçları ile start alacak

Süper Ligde yeni sezonun başlamasına yaklaşık 55 gün var.  Yeni sezon öncesi Kayserispor'da sıkıntılar baş göstermeye başladı.

Son bir kaç sezondur inişli çıkışlı grafik çizen son iki sezonda bir kez küme düşen önceki sezonda adeta ipten dönen Kayserispor yeni sezon öncesi yine sorunlarla boğuşmaya başlamış durumda..

Transfer tahtası kapalı

Kayserispor sezonun bitimiyle birlikte oynanan Türkiye Kupası Finalinin  ardından Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayırmıştı..

Sonrasında Hatayspor'un geçen sezon başarılı çalıştırıcısı genç teknik adam Ömer Erdoğan ile prensip anlaşlamasına vardı. 

Ömer Erdoğan'ın garip endişesi!


Ömer Erdoğan ile henüz resmi sözleşme imzalanmadı hatta İtalya'da tatilde olan Ömer Hoca, Kayserispor'a yakın çevrelerden "Kayserispor'un tahtası açılacak mı? Kayserispor transfer yapacak parayı bulabilecek mi? " tarzında sorular soruyormuş.

Şunu peşinen söyleyim böyle endişeleri olan bir teknik adamın Kayserisporspor'da kesinlikle başarılı olabileceğini düşünmüyorum.  

"Parayı yatırsalarda tahta açılmayacak!"

Belliki Kayserispor'da yaşanan ekonomik kriz Ömer Hoca'yı daha gelmeden  endişelendirmiş.!

Hatta birileri Ömer Erdoğan'a   "Kayserispor parayı yatırsa da tahtası açılmayacak" demiş.  Tabi bunun gerçek olduğunu düşünmüyorum, şayet gerçekse Kayserispor Kulübü'nün vay haline..!!

Çünkü  Kayserisopr'un parayı yatırması halinde bile tahtasının açılmaması demek,  Kulübe UEFA'dan ceza gelmiş anlamı taşır.

Bunun içinde bir oyuncunun ücretinin ödenmemesi durumunda UEFA'ya başvurmuş olması daha sonra UEFA''nın yaptığı yazışmalar sonrası ve yapılan ikazlar sonrası hala ödemenin yapılmamış olması kulübü cezalı duruma düşürür  ve bu durum da da parayı yatırsa bile tahta açılmaz. 

Şayet Kayserispor Kulübü'ne bir ceza gelmişse bu yönetimin dönemindeki oyunculardan birinden dolayı gelmiş olması da kuvvetli bir ihtimal.

Ama yine söylüyorum  böyle bir durumun olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Çünkü böyle bir cezalı duruma düşmek için, UEFA'dan gelen yazışmaları atlamış olmak görmemiş olmak 'pas' geçmiş olmak gerekiyor. Bu da büyük bir ihmallik hatta beceriksizlik anlamına gelir..

Pek ihtimal vermiyorum diyorum ancak Kayserispor Kulübü'nün bonservisi bizde olan 'Bilal Başacıkoğlu' ile iligli yaşanan olay ve kulübün yaptığı ihmalkarlık yüzünden oyuncunun boşa çıktığı sonrasında da Trabzonspor'a bedelsiz olarak elini kolunu sallayarak gittiğini düşününce, "UEFA'dan ceza gelmiş olabilir mi?" diye de kendi kendime sormadan edemiyorum..

Yine de söylüyorum inşallah böyle skandal bir durum ortaya çıkmaz, çıkarsa bu durum Berna Gözbaşı'nı ciddi manada sıkıntıya sokar..

100 milyon TL civarında acil paraya ihtiyaç var.

Kayserispor Kulübü'nün transfer tahtasını açtırması için çok acil  olarak yaklaşık 100 milyon TL'ye ihtiyaç olduğu konuşuluyor. Yaklaşık 2 haftadır İstanbul'da bulunan Berna Gözbaşı'nın tahtayı açtırması için bu parayı toparlaması gerekiyor..

Ömer Erdoğan'ın durumu ne zaman netlik kazanacak?

Kayserisopr Kulübü 5 Haziran'da Ömer Ördoğan ile anlaştığını resmen duyurmuştu.

Aradan 7 gün geçti Hala resmi sözleşme imzalanmadı. Bu durum ise 'Acaba bir sıkıntı mı var?" sorusunu gündeme getiriyor. Taraftar haklı olarak bu konunun biran önce netlik kazanmasını istiyor.

Kaldıki Kayserispor Teknik Direktör konusunda Ömer Erdoğan ile resmen anlaştı ise Ömer Hoca'dan rapor istemesi gerekiyor, istediği transferler var mı? Hocanın önereceği oyuncular kimler? Nasıl bir takım kurmayı nasıl bir sistemle oynatmayı planlıyor bütün bunların yer alacağı detaylı bir rapor gerekiyor. 

İtalya'da tatilde olduğu söylenen Ömer Hoca Berna Gözbaşı ile bu konuları detaylı olarak görüşmemiş.

Zaten görüşse Kulübe yakın çevrelerde Kayserispor ile ilgili "Tahta açılacak mı? Kayserisopr tranfer için para bulacbilecek mi" diye bilgi  toplamaya çalışmazdı heralde.

"Berna Gözbaşı yüksek maliyetli transferler yapamayız" demiş

Ömer Hoca'nın bu endişelerine karşılık Berna Gözbaşı'nın da yeni sezon için "Yüksek maliyetli tranferler yapamayız" diye ifade kullanmış. 

Bir zahmet yüksek maliyetli geçen sezon yaptığınız gibi saçma sapan transferler yapmayın tabi. Kayserispor'un trilyonlarını geçen yıllarda çöpe attığınız gibi bu yılda atmayın tabi!

Geçen sezon bonservisine 1 milyon avro verilen yıllığına yine 1 milyon avro olarak anlaşılan Gavronoviç, Carlon Mane, yine Thiam, yine sözleşmesi devam eden Mensah.. Bunların yeni sezon için astronomik maliyetleri bulunuyor..

Sadece bu 4 oyuncunun Kayserispor'a yıllık maliyeti yaklaşık 80-90 milyon TL'ye ulaşıyor..

Süper Lig'de bu sezon yayın gelirlerinin yüzde 25 oranında düşmüş durumda, Kayserispor'un sponsorluk anlaşmasında bu sezon alacağı fazla para da yok çünkü hepsini almış durumda. 

Kur artışından dolayı kulübün bornunun 900 milyon TL'lere ulaştığı konuşuluyor

Kayserispor işte böylesine sıkıntılı bir süreci içerisinde. Bu arada Haziran sonu yada Temmuz başı tüzük gereği mali genel kurula gidilmesi gerekiyor.

Kayseri kamuoyu sabırsızlıkla; geçen sezon Kayserispor Kulübü'nün transfer ettiği oyunculara, merajerlik şirketlerine  ne kadar ödemele yaptığı borcunun alacağının ne kadar olduğunu   merak ediyor. 

Berna Gözbatı'nın tüm bu sorunların üstesinden gelip gelemeyeceği de merak konusu.. Ancak şu bir gerçek ki yeni sezonun planlaması ivedilikle yapılması gerekiyor. 

Ömer Erdoğan ile ilgili belirsizliğin biran önce ortadan kalkması, kalacak oyuncuların gidecek oyuncuların biran önce belirlenmesi transfer politikasının yine biran önce şekilenmesi şart.  

Aksi halde sıkıntılar çığ gibi büyüyecek! 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar