• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



KAYSERİSPOR, BAŞKAN VE SON MERMİ! 

24 Şubat 2021 - 19:17 - Güncelleme: 24 Şubat 2021 - 21:31


KAYSERİSPOR, BAŞKAN VE SON MERMİ! 

Bilindiği gibi, 

Berna Gözbaşı, 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan genel kurulda, Başkan Dr. Erol Bedir’in listesinde yönetim kuruluna girmiş ve önce Dr. Erol Bedir’in, sonra Hamdi Elcümen’in başkanlıktan istifa etmeleri üzerine 22 Kasım 2019’da yönetim kurulu kararıyla vekaleten başkan seçildi.

Kendisinden önceki başkanların yönetimlerde de başkan yardımcısı ve imza yetkileri olan Berna Gözbaşı zaten bildiği , bilmesi gerektiği kulüp bilgilerine, vekaleten başkan olduğu 22 Kasım 2019’dan itibaren daha da fazla vakıf olmuş ve kendi potansiyeliyle kıyaslamış sonrasında  becereceğine kanaat getirdi.

Berna Başkan, kulübe ait  borcu, alacağı özetle tüm problemleri incelemiş, olarak hiçbir mecburiyeti yokken, hür iradesiyle aday olmuş ve başka aday olmadığı için oluşturduğu yönetim ile birlikteKayserispor’un idaresini devraldı.

 Peki; Berna GÖZBAŞI başkan olduktan sonra ne yaptı? 

Bakın sıralayalın ne yaptı;

1.) Kendini yönetme olan başkan ve beraber çalıştığı eski yönetici arkadaşlarını akıl almaz şekilde suçladı,  kendi başarısızlığını önceki dönemlerden verdiği eksik, yanlış veya kasıtlı bilgilerle izah etmeye çalıştı, “VEBAL” alma konusunda sınır tanımadı.

2.) Önceki yönetimler ve kendine dışarıdan destek olmaya çalışanları kırıp döktüğü gibi, kendi yönetimine aldığı ve yıllardır Kayserispor’a emek vermiş kişileri de kısa zaman içinde dışladı. 

3.) Kulüple ilgili hiçbir faaliyetten, yetki ve sorumluluları (başta yönetim kurulundakileri) bilgi sahibi yapmadı, bütün kritik kararları; (transferler, harcamalar  vs..) sadece kardeşi ve önceleri yönetim üyesi olup, her nedense istifa edip sonrasında “Danışman”  olarak  tekrar kulübe dönen (yönetimde olmadığı için sorumluluğu da olmayan) bir görevli ile birlikte aldı.                                                                                  

4.) Görevi süresince başta taraftarlar olmak üzere Kayserispor’u düşünen hiç kimsenin öneri ve ikazlarını dikkate almayan başkan, kendi alanlarında başarılı olsalar bile futbol ve onun yönetimi konusunda hiçbir alt yapısı olmayan  1-2 kişiyle kulübü idare etmeye çalıştı ve bu yanlış tutumu sonucu Kayserispor geçen sezon küme düştü

5.) Pandemi nedeniyle  Cumhurbaşkanımızın liglerde küme düşmeyi kaldırması sonucu Kayserispor'un  tekrar Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazanmış ancak başkan eski yanlışlarına devam etmiştir.

Başkan yine bildiğini okudu, 30 u aşkın “ÇÖP” transfere ve 1,5 yılda 5 teknik direktöre Kayserispor’u geçim kaynağı yaptı.

6.) Berna Başkan, özellikle 2020-21 sezonu yani bu sezon başında herkesi dışlamanın Kayserispor’u uçuruma götürdüğünü fark etti ancak davranışlarında bir değişiklik olmadı. 

Berna Başkan, taraftarı tatmin etmek için bir günde 3 transfer yaparak ( Fernandes, Aziz Behiç) çok ciddi paralarla takıma kattı, Hiçbir inceleme yapılmadan sadece taraftar baskısıyla yapılan bu transferlerin durumu da ortada! 

7.)  Berna Başkan, İlgili herkesin başarısız olacağına inandığı stajyer bir hoca (Bayram Bektaş) ve sportif direktöre teslim olmuş, işler ters gidip taraftar homurdanınca her ikisini de gönderip yeni hoca, yeni görevlileri kulübe getirdi.

Göreve geldiğinde hocalar veya transfer ettiği futbolcularla boy boy resim çektirip ön plana çıkmaya çalışan başkan, başarısızlık halinde ise çareyi yine taraftarlardan gelen mesajlar doğrultusunda rastgele bir şekilde hoca değişiklikleri ile hedef saptırıp okların kendine yönelmesini de engelleme yoluna gitti.  (Son Dan Petrescu olayında olduğu gibi)  

8.) Devre arası transferleriyle birlikte hayli iddialı açıklamalar yapan başkan, Dan Petrescu’yu göreve getirirken de, herkese ve ulusal basına ‘’İlk defa kendi hocamı ve kendi transferlerimi yaptım’’ açıklamasını yaptı,  Ancak yine olmadı.
Plansız programsız yapılan transfer,  harcama ve diğer faaliyetler Kayserispor’u içinden çıkılmaz bir duruma soktu.

9.)  Kayserispor’un bu sezon aldığı altı galibiyetten 3'ü mecburiyetten çıkan kadro veya hoca sayesinde oldu. Belki imkan olup ilk maçta yeni transferlerin tescili yetişse Kasımpaşa’yı yenemeyecektik

Yine Samet Hoca'nın istifasının ardından teknik direktör arayışı hemen sonuçlanıp yeni hoca gelseydi büyük ihtimal Uğur KULAKSIZ’la kazandığımız Denizli ve Malatya maçlarını kazanamayacaktık. Yani Kayserispor'da başkanın elinin değmediği müdahale edemediği 3 maçta Kayserispor kazandı. 10.  Başkan yaptığı son hamle ile çok güvendiği Dan Petrescu’yu gönderip, yardımcı hoca Uğur KULAKSIZ ile yola devam edeceğini açıkladı.

Ancak bilinmelidir ki bu tercih  başkan ve yönetimin arzuladığı alternatif değildir. Son günlerde taraftarlarımızın sosyal medyada Uğur Hoca ile ilgili yazdıkları olumlu mesajlar başkanı harekete geçirmiş ve okları kendisinden uzaklaştırmak için; " siz istediniz bende

yaptım’’ diyebileceği bir hamle olmuştur.  Bu sayede Takım başarı olursa sahiplenmek başarısızlıkta ise faturayı taraftara kesmenin hesabı yapılmıştır! 

Halbuki; kulüpler böyle yönetilmez. Başkan hiç hoşlanmaz ama bilgi ve birikimi olan

herkesten istifade edilir. Taraftarın sesine de kulak verilir. Taraftar kişilerin değil,   ‘’BAŞARI’’nın ve canı kadar sevdiği Kayserispor’un iyi yerlerde oluşunun peşindedir.

Yaptığımız transferler, çalıştığımız hocalar ve geldiğimiz içler acısı durum ortadayken taraftarın talebi diye inanmadığınız bir icraatı yapmak da etik değildir. 

KAYSERİSPOR'DA HOCA  DEĞİL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYORDU!
 
Şehrimizin yetiştirdiği bir değerimizi kendinize kalkan yapmamalısınız. İnşallah Uğur Hoca Kayserispor’da başarılı olur bunun için yürekten dua ediyoruz.

Başka takımlarda olsa otuz transfer yapılmış, beş altı hoca değişmiş, paralar çöpe atılmış, birinci yıl küme düşmüş, ikinci yıl küme düşme potasında iseniz değişmesi gereken hoca değil BAŞKAN olurdu. 

Bu hem diğer takımlarda, hem de Kayserispor’da hep böyle olmuştur.

Başkan takımı Alt yapı hocalarından ve son olarak Petrescu'nun ekibinde yer alan  Uğur Hoca'yı takımın başına getirmekte hakikaten samimi ise bu ağır yükü Uğur Kulaksız'a yüklemeyecekti.

Başkan bu konuda hakikaten samimi olduğunu, Kayserispor'u Kayseri'nin tecrübeli, kişilikli ve karakterli teknik direktörülerinden Mustafa Uğur'a teslim edecekti. (Çünkü önümüzde 15 haftalık çok ama çok önemli bir periyot var. Bu 15 haftanın her haftası final niteliği taşıyacak.)  İşte o zaman, "Başkan bu konuda samimi imiş. Hakikaten Kayseri'nin değerlerine şans veriyor ve hakikaten bu sayede Kayseri'nin de desteğini arkasına alacak" denebilirdi. 

Ancak Başkan, Uğur Hoca ile son mermisini kullandı ve artık cephanede kalmadı. Rizespor maçında 3 puan umuduyla. Haydi hayırlısı.

 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar