• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



GOL DÜELLOSUNU KAYSERİSPOR KAZANDI!

01 Nisan 2023 - 23:15

Gol düellosunu Kayserispor kazandı. Kayserispor hakikaten de maça iyi hazırlanmış. Teknik Direktör Çağdaş Atan oyuncularını Trabzonspor maçına çok iyi motive etmiş.

İki kez öne geçip 3-3 beraberlik durumuna gelindiğinde bile Kayserispor maçı hiç bırakmadı sürekli 3. bölgede oynama istediği sürekli rakibini baskı altında tutma anlayışı sürekli topa sahip olma çabası ve neticesinde haklı bir galibeyt almış oldu.

Bu önemli galibiyet için başta teknik direktör Çağdaş Atan'ı ve oyuncuları kutluyorum şaibesiz temiz bir galibiyet oldu

Süper Lig'de bu sezon tahtası kapalı olduğu için sezon başında ve devre arasında transfer yapamayan  dar kadrosuna rağmen bu sezon önemli bir çıkış yakalayan Kayserispor zorlu Trabzonspor deplasmanından 4-3'lük galibiyetle döndü ve ilk yarıda kendi evinde kaybettiği 1-0'lık maçında rövanşını almış oldu.

MAME TİHİAM'IN ŞÜKÜR SECDESİ

Karşılaşma sonrası ise Sarı-Kırmızılı ekibin siyahi müslüman oyuncusu Mame Thiam şükür secdesi yaptı ki bu anlar görülmeye değerdi. Çünkü Mame Thiam Kayserispor'un en değerli siyahi oyuncularından bir tanesi. Maçta golünü de attı.

Mame Thiam uzun bir dönem sakatlık geçirdi ve Bu sezon takımdan bir kaç hafta uzak kalmıştı. Son haftalarda oyuna dahil olmaya başladı ve oynadığı bütün maçlarda da kalitesini ortaya koydu.

Trabzonspor maçında da attığı şık golle hem kendisi adına büyük bir moral motivasyonu oldu hemde Kayserisopr'a önemli bir karşılaşmada alınan galibiyetin önemli mimarlarından birisi oldu. Thiam'ı ayrıca kutluyorum. 



Trabzon Şenol Güneş spor kompleksinde oynanan zorlu 90 dakikanın galibi Kayserispor oldu. adeta gol düellosu şeklinde geçen müsabakada  Kayserispor, rakibine oranla daha istekli daha çok koşan daha mücadeleci takım görüntüsü verdi. 

Kayserisopr'un lehine verilen penaltı VAR'dan döndü..

Adeta gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada orta hakem  Erkan Özdamar 3 kez penaltı noktasını gösterdi Bu penaltıların 2'si Kayserispor ve Trabzonspor tarafından gole çevrildi. Hakem Özdamar'ın Kayserispor lehine verdiği bir penaltı ise VAR'ın uyarısı sonucu topun Trabzonspor ceza sahası içerisinde  Trabzonspor'lu oyuncunun koluna değil sırtına çarptığının görülmesi sonucu penaltı vuruşu iptal edildi. 

Perdeyi Emrah Başsan açtı. 

Kayserispor maça golle başladı. Daha karşılaşmanın 1. dakikasında Sarı-Kırmızılı ekibin etkili oyuncusu Carol orta alanda topu Cardoso ile buluşturdu.

Cardoso'nun ceza sahası içinde akıl dolu asistinde toplu buluşan Emrah Başsan topa gelişine vurdu ve kaleci UĞurcan Çakır'ın sağından topu filelerle buluşturarak takımını 1. dakika 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 

Bu golden iki dakika sonra yani 3. dakikada ise Trabzonspor Maxi Gomez  ile gole ulaştı ve skor 1-1 oldu. 

Kayserispor karşılaşmanın 22. dakikasında ise Mame Thiam ile durumu 2-1 Kayserispor lehine yaptı ve Karşılaşmanın ilk yarısı Kayserispor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılamşamın ikinci yarısına da yine Kayserispor hızlı başladı  Sarı-Kırmızılı ekip maçın 48. dakikasında Kayserispor'un kazandığı penaltı vuruşunu kullanan Bernard Mensah penaltı vuruşunu kullandı ve Başarılı vuruşu ile Kayserispor'u 3-1 öne geçiren golü kaydetti.

Bu golden sonra ise Trabzonspor'un atakları daha da arttı Kayserispor yarı alanında daha çok top çevirmeye ve pozisyon bulmaya başladı. 

Bordo Mavili Ekip karşılaşmanın 50. dakikada Abdülkadir Ömür ile skoru 2-3 yaptı Maçın  54. dakikada ise Hakem orta hakem Erkan Özdamar bir kez daha bu sefer Trabzonspor lehine penaltı noktasını gösterdi penaltı atışını kullanan Enis Bardhi  takımına beraberlik golünü kazandırdı ve skor bu dakikada 3-3 oldu.

Bu golden hemen 9 dakika sonra ise yine Kayserispor sahneye çıktı ve karşılaşmada başarılı performans ortaya koyan Carlos Mane'nin güzel vuruşu ile Uğurcan Çakır'ı bir kez daha avladı skoru tekrar Kayserispor lehine çevirdi ve 3-4 yaptı. 

Kayserispor rövanş aldı

Bu dakikalardan sonra gelişen her iki takım atakları da sonuçsuz kaldı ve Kayserispor, güçlü rakibi Trabzonspor'u yeni hocası Orhan Ak'ın da ilk maçında deplasmanda 4-3 mağlup etmeyi başardı ve ligin ilk devresinde Kayseri'de 1-0 mağlup olduğu rakibini bu sefer deplasmanda 4-3 gibi bir skorla mağlup ederek rövanşı almış oldu. 



Alınan galibiyetin sevinci Kayserisopr'un soyunma odasında futbolcular, teknik ekip ve adari kadro tarafından büyük bir sevinçle kutlandı ve ortaya bu güzel fotoğraf karesi çıktı. 

Kayserispor, Hatayspor hükmet galibiyetinin ardından verilen Milli maç arasından sonra çıktığı önemli karşılaşmada altın değerinde 3 puan almış oldu.

Sarı-Kırmızılı ekip bu önemli galibiyetin ardından ligdeki galibiyet sayısını 13'e çıkarttı puanını da 41 yaparak 7.sıradaki yerini sağlama almış oldu. Kayserispor gelecek hafta sahasında Ümraniye ile karşılaşacak. 

 Haftayı puansız kapatan Trabzonspor ise 44 puanda kaldı ve 5. sıradaki yerini korudu deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar