• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



BERNA GÖZBAŞI KAYSERİSPOR KULÜBÜ'NÜ BATAĞA SÜRÜKLEDİ BORÇ 1.5 MİLYAR'I GEÇTİ!

02 Temmuz 2023 - 08:09 - Güncelleme: 02 Temmuz 2023 - 09:20

Kayserispor'dati mali kriz giderek derinleşiyor. Dövizdeki son artışlarla birlikte Kayserispor'un borcunun 1.5 milyar TL'yi geçtiği konuşuluyor.

Kayserispor'un böylesine korrkunç bir borç batağına sürüklenmesinin en büyük sorumlusu ise;  Berna Gözbaşı'na ise Kayseri kamuoyunun tepkisi giderek artıyor.

Berna Gözbaşı görev yaptığı 3 yıllık dönemde sorumsuz yanlış ve hatalı transferler yüzünden Kayserispor'u tarihinin en borçkul kulübü haline soktu.

 Kayserispor transfer bu nedenle sezon başında tahtası kapalı olduğu için transfer yapamamıştı.

Kayserispor Kulübü yeni sezonda da şayet  Berna Gözbaşı döneminde yapılan  borçların bir kısmı ödenmez ise  yine tahtası kapalı kalacak ve transfer yapamayacak..

 Tahtanın açılması için ilk etapta 10 milyon avro yaklaşık 280 milyon TL gerekiyor   

Kayserisopr'da adeta bıçak kemiğe dayanmış durumda. Kayserispor şu anda transfer yapamıyor borçlarını ödeyemiyor mevcut oyuncularda alacaklarını tahsil edebilmek için FİFA'ya başvurma hazırlığında olduğu ifade ediliyor..

 
Berna Gözbaşı Maşllah takımı borç batağına gömdü borç ise  1.5 milyar TL'i geçmiş durumda..   

Kayserisopr'u tarihin en borçlu kulübü haline getiren Berna Gözbaşı ise şimdilerde 15 milyon Dolar alacağını kurtarma çabasında!  Kulübü milyarlarca lira borca sottuğu yetmiyor gibi  Kulübün bütün alacaklarına üstelikte döviz bazında temlik koydurdu..

Lig devam ederken bu konuya kimse gündeme getirmedi bizde açıkcası kulübe zarar 

Artık Berna Gözbaşı'nın görev aldığı 3 yıllık dönemde yapılan bütün harcamalar ortaya dökülmesinin zamanı geldi geçiyor bile..

 Aksi halde Gözbaşı döneminin sorumsuz harcamaları yine Kayseri halkının sırtına yüklenmiş olacak. 

Hem Mevcut Başkan Ali Çamlı görev gelirken söz vermemiş miydi? Çamlı, "Berna Gözbaşı döneminden devraldığımız o günün rakamı ile 1.1 milyar TL'lik borcun detayları bağımsız denetçiler tarafından incelenecek" demişti .

İşte Kayseri kamioyu Ali Çamlı'nın verdiği bu sözü de yerine getirmesini bekliyor..

Çünkü Kayserispor Kulübü tarihinin en borçlu dönemini yaşıyor..

Kayserisopr Kulübü  1.5 milyar TL borç ile  Süper Lig'de 4 büyük kulüpler Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan sonra en borçlu kulüp durumunda..

Yazık günah bir anadolu takımı olarak bu kadar borcu nasıl yaptınız.

Berna Gözbaşı'na illaki bunun hesabı sorulmalı sorulacak ta aksi halde Ali Çamlı büyük bir vebal altına girer hatta vebaldende geçtik zan altında kalır..

Çünkü Gözbaşı döneminde yapılan bu borç artışı kesinlikle öngörülür bir borç artışı değil!

Erol Bedir de kulübü borçlu devretmişti ancan Erol Bedir  yüzde 25'lik bir borç artışı ile Gözbaşı'na devretmişti!

Erol Bedir'de kulübü borçlu devretmişti ancak onun devrettiği borç öngörülür borç olarak kamu tarafından da kabul edilmişti..

Çünkü Erol Bedir, rahmetli Recep Mamur döneminden 180 milyon TL borçla devraldığı kulübü 2.5 yıl sonra 220 milyon TL borçla yani öngörülür bir artış ile yani yaklaşık yüzde 25'lik  artık ile Berna Gözbaşı yönetimine devretmişti. 

Üstelik Erol Bedir döneminde yapılan bütün harcamalarda bağımsız denetçiler tarafından nedetlenmiş ve kulübün borcu resmi olarak ortaya konulmuştu. 

Berna Gözbaşı borcu 7 kat artırdı

Berna Gözbaşı ne yapmıştı. Berna Gözbaşı  220 milyon TL borç ile devraldığı kulübün borcunu şu anda 1.5 milyar TL'ye çıkartmış durumda yani borç yaklaşık 7 kat  artmış durumda! 

Bu durum hiç bir şekilde izah edilemez ederim diyen varsa da buyursun gelsin!

Burada büyük usülsüzlük kokuyor. Berna Gözbaşı döneminde yapılan transferlerde malesef çok pis kokular geliyor. Birileri Kayserispor Kulübünü bilerek zarara sürüklemiş birileri bu dönemde ciddi menfaatler sağlamış gibi görünüyor..

İşte bu dedikoduların da ortadan kaldırılması için mutlak suretle Berna Gözbaşı döneminde kime ne ödendi hangi menajere ne kadar para verildi yurt dışındaki hangi menajerlik şirketlerine ödemeler yapıldı oyunculara ne ücretler ödendi, Berna gözbaşının alacağı oludğu iddia ettiği 15 milyon Dolar kulübe nasıl geçti? ödemeler nasıl kimlere yapıldı? tüm bunlar  bağımsız denetçiler tarafından didit didik incelenmesi gerekiyor.

Kayserispor'u bu bataklıktan kim kurtaracak?

Mevcut Başkan Ali Çamlı'nın yeniden başkan olması ise beklenmiyor Bu nedenle Kayserispor'u bu bataklıktan düzlüğe çıkartacak bir başkan adayı arayışı da sürüyor. 

Kayserispor için  en doğru isim Erol Bedir..!

Bu minvalde en mantıklı en doğru ismin ise futbolu, futbolcuyu bilen, Kayseri'nin Kayserispor'un menfaatlerini üst düzeyde düşünen profesyonel bir yönetici ehliyetine sahip, Erol Bedir olduğu spor kamuoyunun büyük bölümü tarafından zikrediliyor.

Ancak bu konuda Erol Bedir'in ikna edilmesi ikna edilirken de Kayserispor'daki bu deli saçması astronomik borcun bir şekilde sıfırlanması,

Berna Gözbaşı döneminde yapılan harcamalar ve mali yapının biran önce bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesi,

Mali açıdan destek olunması, 

Berna Gözbaşı'nın iddia ettiği 15 milyon dolarlık sözde alacağından vazgeçmesi bunun için Kayserispor Kulübü'ne koydurduğu temlikleri kaldırması gerekiyor.

Şartlar oluşursa Erol Bedir'in görevden kaçmayacağı da yine herkesçe biliniyor.

Bu arada Kayserispor'un yıllardır Süper Lig'de mücadele ediyor olmasında çok önemli rol oynayan Onursal Başkan,  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin  bayram sonrası bu konuyla ilgili toplantı yapması bekleniyor.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar