• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



BAYRAM BEKTAŞ MÜTEVAZI BİR İSİM DESTEKLENİRSE BAŞARILI OLABİLİR..

10 Ağustos 2020 - 12:32 - Güncelleme: 23 Ağustos 2020 - 09:34

BAYRAM BEKTAŞ MÜTEVAZI BİR İSİM DESTEKLENİRSE BAŞARILI OLABİLİR..

Kayserispor  yeni sezon için teknik direktör seçimini yerli teknik adamdan yana yaptı. Öncelikle olaya buradan bakıldığında Kayserispor bana göre olumlu bir adım atarak yeni sezona başlamış oldu.

Çünkü son yıllarda Süper Lig takımlarının geneline bakıldığında yerli teknik adamla çalışanların sayısı hayli fazla. 4 büyükler diye tabir ettiğimiz kulüpler bile teknik direktör tercihini yerli teknik adamdan yana kullanıyor.

Ancak her ne hikmetse son yıllarda Kayserispor’a bakıldığında yabancı hayranlığı gözden kaçmayor. Prosinecki bu kategoride ki son isimlerden bir tanesi idi.

Evet 2019-2020 sezonu sona erdi. Kayserispor 32 puan topladı ve ligi 17. Sırada tamamladı. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle ertelenen ve özellikle mali açıdan Avrupa ve Ülkemizdeki futbol camiası büyük zararlar gördü. Ligler bu salgın nedeniyle ertelendi daha sonra erteleme maçları oynandı. Ve nihayetinde 34 haftalık maraton tamamlandı.

Özellikle kulüplerin içinde bulundukları mali sıkıntı nedeniyle bir kereye mahsus olmak üzere ligde düşme kaldırıldı. Bence isabetli bir karar da oldu. Nihayetinde Lig 17. Sırada yani düşme potası içinde tamamlayan Kayserispor küme düşmekten de kurtulmuş oldu.

Özellikle 2019-2020 sezonunda  ligin ikinci yarısında Berna Gözbaşı’nın başkanlığında ve Robert Prosinecki yönetiminde müthiş bir çıkış yakalayan Kayserispor ligin ikinci yarısında  6 galibiyet ve 4 beraberlik alarak toplamda 22 puan topladı ve ligi 32 puanla tamamladı.

Prosinecki’nin 10 puanla takımı devralıp üzerine 22 puan koyması önemli bir başarı sayılması gerek. Lakin küme düşme kaldırılmamış olsaydı Kayserispor şu anda bir alt lige düşmüştü.

Gerçi burada özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki’nin gayretlerini de unutmamak gerekiyor. Bu sezon liglerde küme düşmenin kaldırılması hususunda  Sayın Özhaseki’nin ciddi gayretlerinin olduğu herkesçe bilinmekte.

İşte böyle bir sezonun ardından yeni sezon için hazırlıklarda başladı. Süper Lig’in ilk ve tek kadın başkanı Berna Gözbaşı ilk transferini de teknik direktör konusunda yapmış oldu.

Prosinecki ile yolların ayrılmasının ardından arayışlara başlayan Kayserispor halen A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan 46 yaşındaki Bayram Bektaş’ı takımın başına getirdi.

Berna Gözbaşı, bence mütevazı bir isim ile anlaşarak doğru bir hamle yapmıştır. Geçen Sezon Kayserispor’un yaşadıklarını unutmadık. Hikmet Karaman ile başlanmış, sonra sırasıyla Samet Aybaba, Bülent Uygun ve dördüncü olarak ta Prosinecki takımın başına getirilmişti.

Bayram Bektaş’ın Süper Lig’de pek kariyeri bulunmuyor. Bu durum bence çok da önemli değil. Çünkü Bayram Bektaş futbolun içinden gelmiş bir isim. Futbolculuk dönemini herkes bilir. Süper Lig’de de 2018-2019 sezonunda Ankaragücü ve Göztepe kulüplerinde görev almış.

Kayserispor’a gelmeden önce de A Milli takımda Şenol Güneş’in yardımcı antrenörü olarak görev yapmakta idi. Yani Süper Lig’i yakından takip eden oyuncuları çok iyi tanıyan bir isim. Kişilik olarak ta ağır başlı beyefendi bir yapısı var. Kayserispor’da  başarılı olmaması için hiçbir neden yok.

Kayserispor Kulübü başarıya aç bir kulüp. Taraftarı ve Kayseri şehri olarak futbolu seven bir camia. Başarı olduğu sürece desteği de mutlaka arkasın alacaktır.

Berna Başkan başarılı bir iş kadını. İş hayatındaki başarısını Kayserispor Kulübü Başkanlığı’nda da sergiliyor. Göreve geldiği günden bu yana çok güzel işler yaptı, kulübü mali açıdan çok iyi yönetti.

KAYSERİSPOR’UN BORCUNU 350 MİLYON’DAN 210 MİLYON’A DÜŞÜRDÜ

Göreve geldiğinde Kayserispor’un borcunun  350 milyon TL olduğundan bahsediliyordu şu anda rakamın  210 milyon TL civarında olduğu konuşuluyor. Bu çok önemli bir gelişme bence. 

Berna Başkanın, Bayram Bektaş tercihi de yerinde ve mantıklı bir tercih olmuş bence. Çünkü yeni sezonda TTF Kulüplerin harcama limitlerini geçtiğimiz günlerde açıklamış ve Kayserispor bu kulüpler içinde 68 milyon TL’lik harcama yetkisi ile en düşük harcama yetkisi olan kulüp olmuştu.

Böyle bir ortamda takımın başına sadece futbolu düşünen, başarıya aç, bir ismin getirilmesi yerinde bir karar olmuş. 

A Milli takımda görev yaptığı için geniş çapta futbolcu ağına sahip bir isim genç ve hayli iddialı bir teknik adam. Böyle bir süreçte Kayserispor, Bayram Bektaş için de büyük hatta bulunmaz bir fırsat. 

Hem Bayram Hoca için hem de Kayserispor açısından isabetli bir karar olmuş. Çünkü Kayserisspor’un geçen sezonlarda olduğu gibi çöpe atacak bir kuruşu dahi yok. Bayram Bektaş’a şehir olarak taraftar olarak gerekli destek verilmeli. O desteği bulduğu anda da illaki başarı gelecektir..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar