• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



BAKİ ERSOY'UN 'YÜKSEK ENFLASYON' AÇIKLAMASI İHRAÇ TALEBİ İÇİN GEÇERLİ SEBEP Mİ YOKSA BAŞKA ŞEYLER Mİ VAR!

08 Nisan 2022 - 09:10 - Güncelleme: 08 Nisan 2022 - 15:55

MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, 5 Nisan'da partisi tarafından tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedildiği açıklanmıştı.

Baki Ersoy'un niçin disiplin kuruluna sevkedildiğini hepimiz biliyoruz. Aslında hepimizin bildiği gerekçe sadece partinin 5 Nisan'da açıkladığı gerekçe!

Bu açıklama ise MHP Genel Başkanı Prof.Dr. Semih Yalçın tarafından kamuoyuna duyruldu. Semih Yalçın,  o açıklamasında "Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un "parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildilmiştir" dedi.

Bu açıklamanın üzerinden 1 gün geçtikten sonra MHP  Genel Merkezi tarafından ikinci bir açıklama geldi ve bu sefer daha önce tedbirli olarak disiplin kuruluna sevkedilen Baki Ersoy'un bu sefer 'İHRAÇ TALEBİ İLE DİSİPLİN KURULUNA SEVKEDİĞİLDİĞİ' haberi yine parti genel merkezi tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Milletvekillerinin partiden ihaç talebi ile disiplin kuruluna sevkini sadece genel başkanların talep edebileceği gerçeğini gözardı etmeyelim. Baki Ersoy'un partiden ihracını Devlet Bahçeli istiyor!!

İhraç sebebi hukuki zeminde de detaylı olarak kamuoyu ile paylaşıldı ve şu ifadelere yerv erildi:

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Halil Öztürk, MHP’li Ersoy’un disiplin işlemleri hakkında dataylı bilgi verdi.

Öztürk, Ersoy’un parti tüzüğünün 78. maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ile 81. maddesi uyarınca tedbirli olarak parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini ve Ersoy hakkında disiplin işlemlerinin başlatıldığını açıkladı.

Evet Öztürk net bir ifade kullanıyor ve diyorki; "Parti tüzüğünün 78. maddesinin 4-c, 4-e, 4-i bentleri ile 81. maddesi uyarınca tedbirli olarak parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması

Peki Baki Ersoy partisinden ihracın talebi ile disipline sevkedilmesini gerektirecek ne demişti;

Baki Ersoy ülke ekonomisi ile ilgili bazı yorumlarda bulundu ve yüksek enflasyonu eliştiren bir cümle kullandı..

Baki Ersoy'un partiden ihraç istemine sebep olan o sözleri ile tam olarak şöyle:

"Dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum.
Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz.
Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor


İşte Baki Ersoy'un bu ifadeleri yüzünden partiden ihracı isteniyor.

MHP tabanı özellikle sosyal medyada bu konuya sessiz kaldı.

Bu arada Baki Ersoy'un bu şekilde partiden ihracının istenmesi MHP çevresinde ve özellikle sosyal medyada destek bulmadı. Bu durumun ise özellikle üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum...

Bakıyorum 2 gündür özellikle MHP tabanında parti üyeleri özellikle sosyal medya hesaplarında Baki Ersoy'a destek babında bir paylaşım da yapmadılar..

Baki Ersoy'a bu konuda haksızlık yapıldığnı savunan kesim ise genellikle muhalefetteki parti temsilcileri..

Sedat Kılınç'ta tepki göstererek istifa etmişti..

Ersoy'un disipline sevki sadece bir kaç  yakın dostları tarafından tepkiyle karşılandı. bunlardan en önemlisi de  Sedat Kılınç. 

Baki Ersoy'a yakınlığı ile bilinen ve aynı zamanda MHP Kocasinan Meclis Üyesi olan  Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç. dün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Baki Ersoy'a yapılan durumu haksızlık olarak niteledi ve "Bende partimden istifa ediyorum" dedi. 

Bu durum ise  şunu gösteriyor  Baki Ersoy sırf "Ekonomiyi eleştirdi enflasyon rakamları çok yüksek milletini belini büyüyor" sözleri nedeniyle disipline sevkedilmedi. Bu sözler bardağı taşıran son damlaydı sanki! 

Çünkü enflasyonun yüksek oluşu fahiş fiyat sıkıntısı ve vatandaşın bu yöndeki eleştiriler Hükümetin destekçisi bir partinin milletvekilinden gelince ve bu durumun parti tüzüğüne tamamen aykırı bir durum oluşu ihracı gündeme getirmiş oldu..

Ben şahsen, MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un sırf; "Enflasyon rakamları açıklanandan çok yüksek, zamlar halkın belini büküyor" gibi herkesin konuştuğu şeyleri konuştuğu için PARTİSİNDEN İHRAÇ TALEBİ ile disipline sevkedildiğini düşünmüyorum. Bunun altında başka şey var! 

 Şayet böyle olmasa parti içerisinde de bu durum ciddi huzursuzluk yaratırdı ki bu durum kesinlikle olmadı. 

Parti bu bu konu ile ilgili detayları 7 günlük sürenin ardından sanırım  kamuoyu ile de paylaşılacak.  

Üstelik Baki Ersoy'un 3 gündür sessizliğini koruması da tüzük gereği disipline sevkedilen dosyaların üzerinden en az 7 günlük sürenin geçmemiş olması.  7 günlük süre  sonrasında  Baki Ersoy suskunluğunu bozacak mı onu da bekleyip göreceğiz.. 

İHRACI BAHÇELİ İSTEDİ!

Ancak görünen o ki  parti içerisinde bir milletvekilinin ihraç  talebi ile disipline sevkini sadece Genel Başkanlar talep edebiliyor.  Baki Ersoy'un olayında da ihraç talebini isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. 

Durum böyle olunca da Baki Ersoy'un partiden ihracına, çok anormal bir gelişme olmadığı sürece  kesin gözle bakılıyor!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar