• Reklam
Mustafa DURAN

Mustafa DURAN



AK PARTİ'DEN KAYSERİ İÇİN AŞIRI RADİKAL BİR KARAR.. 'BEYAZ SAYFA' MI AÇILIYOR!!

09 Nisan 2023 - 18:08 - Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 18:33

Kayseri'de hem AK Parti çevresinde hemde rakip siyasi partiler İYİ Parti ve CHP kanadından da merakla beklenen 'AK Parti Kayseri 28. Dönem Milletvekili Aday Listesi" açıklandı.

Açıkçası listesi görünce çok şaşırdım. Listenin radikalar bir liste olacağını listede önemli değişiklikler olacağının duyumlarını almıştık lakin bu kadar büyük çapta bir operasyon açıkçası beklemiyordum.

AK Parti'nin Kayseri'de köklü bir değişikliğe gittiği kesin..

Bunu aday listelerini belirlerken resmen ve alenen ortaya koymuş durumda.. 

Listeye şöyle bir baktığınızda aklınıza ilk gelen şey "AK Parti Kayseri'de beyaz bir sayfa mı açtı?" sırusu geliyor..

Hakikaten de öyle Bir öncesi dönemde Kayseri'de 6 milletvekili çıkartan Ak Parti'nin önümüzdeki 14 Mayıs seçimlerinde gösterdiği aday listesinde ise mevcut 6 vekilden hiç kimse yer almadı. 

En az 5'inin  olmayacağını tahmin edebiliyorduk ancak Mehmet Özhaseki'nin listede olmayacağını aklımın ucundan geçirmiyordum Çünkü Özhaseki'nin partide  Kayseri'deki yeri ve ağırlığı çok fazla..

Bir kaç gün önce buradan, Özhaseki'nin olmadığı bir listenin Kayseri'de zorlanacağını yazmıştım.

Ancak Özhaseki'de bugün sosyal medya hesabından aday listeleri açıklandıktan sonra bir paylaşım yaptı ki aslında o söylediklerini tam anlamıyla yapması ve seçimlerde kendisi de adaymış gibi çalışması gerek aksi halde AK Parti'nin işi biraz Kayseri'de zor görünüyor.

Ancak Kayseri'de tabanın da yıllardır mevcut milletvekillerine olan tepkisi herkesçe biliniyordu. Artık genç nesillerin gelmesi yeni isimlerin listede yer alması özellikle parti tabanı tarafından her seçim döneminde dillendirilirdi. Teemayül yoklamalarında genelde parti tabanının bu yöndeki düşüncesi doğrultusunda listeler oluşur ancak Genel Merkez her defasında listede tadilat yaparak yine aynı isimleri listeye koyardı..

Ama şimdi bu seçimlerde sanki tabanın sesine kulak verilmiş ve köklü bir değişikliğe gidilmiş.. 
Şöyleki: Ak Parti'nin Kayseri milletvekili aday listesi nihayet açıklandı. AK Parti Kayseri 28. Dönem Milletvekili Aday Listesi komu oyu ile paylaşıldı listenin başında Husuli Akar yer aldı.

Aday olmak istemediğini aylar öncesinden açıklayan Mehmet Özhaseki ise ne Kayseri'de ne de başka ilde aday gösterilmedi. 

AK Parti'in Kayseri listesinde sadece Özhaseki değil, mevcut milletvekillerinden hiçbiri yer almadı.

Mehmet Özhaseki ile birlikte, Taner Yıldız, İsmail Tamer, Emrah Karayel, Nergis Atçı ve Mustafa Elitaş listede yer almazken başka illerdende listeye girmediler. 

Ayşe Böhürler sürpriz isim oldu 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ilk sırada yer alırken 2. sıradaki isim Ayşe Bölürler ise Kayseri için sürpriz isim oldu.

1 60 yaşında olan ve 1963 Nevşehir  Ürgüp Doğumlu olan Yenişafak yazarı Ayşe  Böhürler'in 2. sırada yer alması Kayseri Ak Parti tabanında da şaşkınlık yarattı.

Listede 3. sırada ise il başkanı Şaban Çopuroğlu yer alırken listenin 4. sırasında ise Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı'nın yer alması dikkat çekti. 

İşte Kayseri listesi:

1 HULUSİ AKAR
2 AYŞE BÖHÜRLER
3 ŞABAN ÇOPUROĞLU
4 MURAT CAHİD CINGI
5 SAYIN BAYAR ÖZSOY
6 MAHMUT GÜRCAN
7 EMİNE TİMUÇİN
8 HÜSEYİN CAHİT ÖZDEN
9 HÜSEYİN OKANDAN
10 DENİZ MUSTAFA ÇAĞAN

Özhaseki'den dikkat çeken bir paylaşım geldi 

Bu dönem aday olmak istemediğini aylar öncesinden deklare eden Mehmet Özhaseki ise aday listelerinde ne Kayseri ne de başka bir şehirde yer almadı. Özhaseki sosyal medya hesabınmdan yaptığı paylaşımda ise adaylara başarı diledi.

Özhaseki'nin o paylaşımı:

 AK Parti olarak, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listemizi Yüksek Seçim Kurulu'na sunduk. Ülkemize ve şehirlerimize hayırlı, uğurlu olsun. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Partimizin ve Cumhur İttifakımızın başarısı için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Milletimiz her zaman olduğu gibi en doğru kararı verecektir. İnşallah 14 Mayıs’ta büyük bir zafer kazanacağız"

Özhaseki'nin listede varmış gibi çalışması gerekiyor yoksa sıkıntı!

Kayseri'de Mehmet Özhaseki AK Parti'nin kilit ismi. Ak Parti'nin Kayseri'de sürpriz yaşamaması için  Özhaseki listeyer varmış gibi canını dişine takarak çalışması gerekiyor Aksi halde yeni liste ile adeta Kayseri'de beyaz bir sayfa açan Ak Parti Kayseri'de büyük bir sürprizle de karşı karşıya kalabilir..
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar