• Reklam

SON DAKİKA: KAYSERİ'DE 79 SINIF KARANTİNAYA ALINDI

Okulların açılmasının ardından Kayseri'de vaka sayılarındaki anormal artış dikkat çekiyor. Yaklaşık 2 hafta önce de ülke genelinde vaka artışı sıralamasında ilk sırada yer alan Kayseri'de il merkezinde 79 sınıfın koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı belirtiliyor.

SON DAKİKA: KAYSERİ'DE 79 SINIF KARANTİNAYA ALINDI
15 Eylül 2021 - 15:39 - Güncelleme: 15 Eylül 2021 - 15:40
( ÖZEL HABER) SON DAKİKA: KAYSERİ'DE  80 YAKIN SINIF KARANTİNAYA ALINDI Son dönemde vaka artışı sıralamasında Türkiye genelinde ilk sırayı alan ve yaklaşık 300 bin kişinin henüz aşı sırası gelmesine rağmen aşısını yaptırmayan Kayseri'nin   il genelinde 79 sınıf karantinaya alındı.

Okul idarecileri ve velilerden derlenen bilgilere göre, Kocasinan'da yaklaşık 30 Melikgazi ilçesinde yaklaşık 36 ve Talas ilçesinde 13 sınıfın karantinada olduğu bilgisine ulaşıldı.  Kayseri'de özellikle Talas, Melikgazi ve Kocasinan'dan oluşan merkez ilçelerin sınırlarında yer alan okullarda öğrencilerde tespit edilen koronavirüs nedeniyle 80 civarında sınıfa Covid 19  karantinası uygulandığı ve karantinaya alınan sınıflarda ise uzaktan eğitim çalışmaları başlatıldıği belirtiliyor.



Kayseri'nin çevre ilçeleri ve o ilçelere bağlı köy okullarındaki durum ise henüz bilinmiyor ancak o bölgelerde de karantinaya alınan sınıfların olduğu ifade ediliyor. Kayseri'deki özellikle eğitim alanındaki karantina süreci ile ilgili Kayseri Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün resmi bir açıklama yapmaları bekleniyor.

Öteyandan Kayseri'de son dönemde daha da artış gösteren vaka sayısı nedeniyle Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitelerinde yoğunluk yaşandığı gelen hastaların bir kısmının ise ilçe devlet hastanelerine yönlendirildiği belirtiliyor. 

Haber: Mustafa Duran 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum