Sendikacı ve Psikolojik Danışman Gülay Çetkin'den dikkat çeken seçim eleştirisi!

    Eğitim Gücü Sen Denizli Dış İlişkiler ve Basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Psikolojik Danışman Gülay Çetkin, yaklaşan 31 Mart seçimleri ile ilgili dikkat çeken bir konuya değindi. Gülay Çetkin; "Seçim çalışmaları maalesef okullara sıçramış durumda ve adaylara Milli Eğitim Müdürleri de eşlik etmekte" dedi.

    Sendikacı ve Psikolojik Danışman Gülay Çetkin'den dikkat çeken seçim eleştirisi!
    02 Şubat 2024 - 09:57
    Eğitim Gücü Sen Denizli Dış İlişkiler ve Basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve 
    Psikolojik Danışman  Gülay Çetkin, yaklaşan 31 Mart seçimleri ile ilgili dikkat çeken bir konuya değindi. Gülay Çetkin; "Seçim çalışmaları malesef okullara sıçramış durumda ve adaylara Milli Eğitim Müdürleri de eşlik etmekte" dedi.   

    Eğitim Gücü Sen Denizli Dış İlişkiler ve Basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve 
    Psikolojik Danışman  Gülay Çetkin'in dikkat çeken açıklaması ise şöyle:



    OKULDA SEÇİM ÇALIŞMASI OLMAZ!

        Mobbing Günlükleri yazı dizimize, eğitime yapılan mobbing ile devam ediyoruz. Bilindiği üzere yerel seçime iki ay kaldı. Belediye Başkan Adayları belirlendikçe sahaya çıkmaya başladılar. 
    Bugün dile getireceğimiz konu da seçim çalışmalarının okullara sıçraması, adaylara Milli Eğitim Müdürlerinin de eşlik ediyor olmasıdır. 
        Adaylığı belli olan Belediye Başkan Adayının ertesi hafta okul ziyaretine başlaması dikkatten kaçacak bir şey değildir. Bu ziyaretlerin ayrıca lise kademesine yapılıyor olması da sebeb-i ziyaretin ne olduğunu açıkça göstermektedir. 
        Belediyenin okullar için yaptığı çalışmaların açılışını bir okulda, lisede yapıyor. Teşekkür ederiz. Eğitimde belediyelerimiz paydaşımızdır. İşbirliğimiz önemlidir. Ancak bunu miting havasında yapmak nedir? Yapılan konuşmalarda belediye başkanlarının konuşmasını anlarım da bir partinin il başkanın konuşma yapması nedir? Veya şunu soralım bu açılış iki yıl önce yapılmış olsaydı bu kadar siyasi katılım ve geniş bir program yapılır mıydı?
        Öğrencilerin kendi aralarında konuşmalarından tutun da öğretmenlerimizin gördüklerinden rahatsız olmasına kadar eğitim camiası okullara siyasetin girmesinden rahatsızdır. E haklılar da hani. Okullarımıza siyaset karıştırılmamalı aksine siyasetten olabildiğince uzak tutulmalıdır. Okullarda sadece eğitim yapılır, eğitim konuşulur. 
        Lütfen düşünün, bir Milli Eğitim Müdürü bir adayla bir okul ziyaretine gidiyor ise orada gençlerimizin düşüncelerini etkileyecek bir durumun olmaması mümkün değildir.Adaya bir Milli Eğitim Müdürünün eşlik etmesi düşüneceğimiz ancak ifade edemeyeceğimiz bir konudur. 
        Bu ziyaretler birinci dönemin son haftasında olmuştur. Şimdiden ifade ediyoruz ki ikinci dönem böyle şeyler yaşanmasın. 
        Eğitim bir ülkenin siyasetten ayrı olması gereken önemli konularındandır. Böyle siyasetin gölgesine sürüklenmeye çalışılması eğitime zarardır, ülkenin geleceğine zarardır. 
        Milli Eğitim Müdürlerimizin acilen bu yanlıştan dönmesi ve bu konuda da gerekli tedbirlerin alınmasını önemle rica ediyoruz. 
        İstirham ediyorum efendim, lütfen...." 

    Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 
     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum