• Reklam

SENDİKA BAŞKANI'NDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: KARİYER BASAMAKLARI SINAVINA GİRMİYORUZ!

Ülke genelindeki eğitimcilerin büyük bölümünün tepkisi ile karşılaşan Uzmanlık yani kariyer basamakları sınavına ilişkin Eğitim GÜcü Sen'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye genelinde 8 bin üyeye sahip olan Eğitim Gücü Sen'in Genel Başkanı Oğuz Özat, sendika olarak uzmanlık sınavına girmeme kararı aldıklarını duyurdu.

SENDİKA BAŞKANI'NDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: KARİYER BASAMAKLARI SINAVINA GİRMİYORUZ!
10 Ekim 2022 - 16:31 - Güncelleme: 10 Ekim 2022 - 16:48
Ülke genelindeki eğitimcilerin büyük bölümünün tepkisi ile karşılaşan  Uzmanlık yani kariyer basamakları sınavına ilişkin Eğitim GÜcü Sen'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye genelinde 8 bin üyeye sahip olan Eğitim Gücü Sen'in Genel Başkanı  Oğuz Özat, sendika olarak uzmanlık sınavına girmeme kararı aldıklarını duyurdu. 

Radikal ve sıradışı söylemleri ile dikkat çeken Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz Özat, açıklamasında,  Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak  kariyer basamakları sınavına girmeme boykot kararı ve sınavda görevli olmama noktasında eylem kararı aldık." dedi.

Diğer sendika yöneticilerine de bu konuda ortak hareket etme konusunda çağrıda bulunduklarını kaydeden Oğuz Özat, şu ifadelere yer verdi:

ÖZAT, DİĞER SENDİKALARA DA ÇAĞRI YAPTI

"Diğer sendikalara aylardır çağrı yapıyoruz, aynı kararı neden almıyorlar?
Üstelik bu kararlar mağduriyet yaratmayacak, bakanlık ve siyasi iradeye ciddi bir mesaj olacaktır. Bunun yanında Eğitim Gücü Sen olarak iş bırakma dahil gerekli hiç bir eylemi reddetmiyoruz, planlıyoruz, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz ve il başkanlarımızla sürekli istişare ediyoruz .



SINAVIN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Sendik Genel Başkanı Oğuz Özat, kariyer basamakları sınavının iptal edilmesinin gerektiğini savunarak şunları söyledi:  "

"Amacımız bu sınavın iptal edilmesidir.  Özetle bir kez daha altını çizmek isterim ki; Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları sınavına dönük ilk ve en güçlü tepkiyi Eğitim Gücü Sen vermiş, iki boykot kararı almış ve son güne kadar eylemsel planları ve faaliyetleri yürütmektedir. İş bırakma dahil tüm doneler gündemimizdedir." dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum