CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı’ndan Sert Açıklama: “Hukuksuz Atamaları Tanımıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, parti içerisinde yaşanan süreçlere ilişkin düzenlediği basın açıklamasında, Genel Merkez tarafından yapılan bazı atamalara sert tepki gösterdi.

Siyaset - 20-06-2026 16:14

CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı’ndan Sert Açıklama: “Hukuksuz Atamaları Tanımıyoruz”

Gözbaşı, söz konusu kararların parti tüzüğüne aykırı olduğunu savunarak, “Hukuksuz atamaları tanımıyoruz” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamada konuşan Gözbaşı, CHP tüzüğünün parti için bir anayasa niteliğinde olduğunu belirterek, tüm siyasi süreçlerin hukuk ve tüzük çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin ciddi ekonomik sorunlarla mücadele ettiği bir dönemde parti içinde yaşanan tartışmaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Gözbaşı, seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ve parti iradesine yönelik girişimlere karşı olduklarını belirtti.

“Kayseri örgütü olarak Sayın Özgür Özel’in ve onun liderliğindeki iktidar yürüyüşünün sonuna kadar yanındayız” diyen Gözbaşı, son dönemde Kayseri’de yürütülen saha çalışmalarına dikkat çekti. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve kısa süre içerisinde partiye yeni üyeler kazandırdıklarını ifade eden Gözbaşı, örgütün sahada çalışırken bazı çevrelerin koltuk hesapları yaptığını öne sürdü.

Açıklamasında parti yönetimi tarafından gerçekleştirilen bazı ilçe atamalarına da değinen Gözbaşı, bu kararların CHP Tüzüğü’nün 26. maddesine aykırı olduğunu savundu. Kayseri İl Yönetim Kurulu’nun yetkilerinin gasp edildiğini ileri süren Gözbaşı, söz konusu kararların hukuken geçersiz olduğunu iddia etti.

İlçe teşkilatlarının olağanüstü kongre sürecine götürülmesi için kendi çağrı heyetlerini oluşturduklarını açıklayan Gözbaşı, parti içerisinde görev almak isteyenlerin atama yoluyla değil, delegelerin iradesiyle seçilmesi gerektiğini söyledi.

Bazı üyelerin henüz resmi tebligatlar yapılmadan basında ilçe başkanı olarak yer aldığını da dile getiren Gözbaşı, parti tüzüğüne aykırı hareket edildiğini düşündükleri kişiler hakkında disiplin süreçlerinin başlatıldığını açıkladı.

Açıklamasının sonunda CHP’nin masa başında şekillendirilemeyecek kadar köklü bir siyasi hareket olduğunu vurgulayan Gözbaşı, çözümün hukuka dönmek ve olağanüstü kurultay sürecini işletmek olduğunu ifade etti.

“Bizim yönümüz hukuk, yolumuz demokrasi, liderimiz Özgür Özel’dir” diyen Gözbaşı, CHP Kayseri örgütünün demokratik mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

DİĞER HABERLER
KAYSERİ’DEN TARIMDA DEV HAMLE! 2 MİLYAR TL’LİK DESTEKLE ÜRETİM VE İSTİHDAM ATAĞI

KAYSERİ’DEN TARIMDA DEV HAMLE! 2 MİLYAR TL’LİK DESTEKLE ÜRETİM VE İSTİHDAM ATAĞI

21-06-2026 - Siyaset

KAYSERİ’YE DEV DESTEK! 1 MİLYAR TL’YE YAKIN YATIRIM MÜJDESİ

KAYSERİ’YE DEV DESTEK! 1 MİLYAR TL’YE YAKIN YATIRIM MÜJDESİ

21-06-2026 - Siyaset

ERGİYES ZİRVESİ-1 KAYSERİ’DE YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ERGİYES ZİRVESİ-1 KAYSERİ’DE YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21-06-2026 - Siyaset

Ali Özcan: “Hayatın Gerçek Gündemi Bitpazarı’nda”

Ali Özcan: “Hayatın Gerçek Gündemi Bitpazarı’nda”

20-06-2026 - Siyaset

Kayseri Milletvekili Dr.Murat Cahid CINGI’nın Üniversite İmtihanına Girecek Öğrencilere Yönelik Olarak TBMM’de Yaptığı Basın Toplantısı

Kayseri Milletvekili Dr.Murat Cahid CINGI’nın Üniversite İmtihanına Girecek Öğrencilere Yönelik Olarak TBMM’de Yaptığı Basın Toplantısı

19-06-2026 - Siyaset