• Reklam

KAYSERİ VALİSİ UYARDI: 6 EYLÜL'DEN İTİBAREN AŞI OLMAYAN, SİNEMA, TİYATRO VE KONSERE GİDEMEYECEK, UÇAĞA TRENE BİNEMEYECEK AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENDEN HAFTA 2 KEZ TEST İSTENECEK!

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, son dönemde artan koronavirüs vakaları sebebiyle bazı tedbirler alındığını açıkladı. Vali Günaydın, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayanların konser, sinema ve tiyatroya giremeyceklerini uçak, otobüs ve trene binemeyeceklerini binmek isteyenlerden de negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Vali günaydın ayrıca aşı olmayan öğretmenlerinde haftada iki gün PCR testi zorunluluğu getirildiğini söyledi.

KAYSERİ VALİSİ UYARDI: 6 EYLÜL'DEN İTİBAREN AŞI OLMAYAN, SİNEMA, TİYATRO VE KONSERE GİDEMEYECEK, UÇAĞA TRENE BİNEMEYECEK AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENDEN HAFTA 2 KEZ TEST İSTENECEK!
02 Eylül 2021 - 15:38 - Güncelleme: 02 Eylül 2021 - 15:46
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, son dönemde artan koronavirüs vakaları sebebiyle bazı tedbirler alındığını açıkladı. Vali Günaydın, "6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayanların   konser, sinema ve tiyatroya giremeyceklerini uçak, otobüs ve trene binemeyeceklerini binmek isteyenlerden de negatif  sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildiğini açıkladı. 

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ın başkanlığında toplanan İl  Hıfzıssıhha Kurulu'nda alınan kararlar şöyle sıralandı:

-    Aşılama çalışmaları gönüllük esasına göre yürütülmeye devam edilmekle birlikte aşıya karşı tereddüt içerisinde olan kesimlerin kaygı ve tereddütlerini gidermeye yönelik bilgilendirme ve rehberlik faaliyetlerine ağırlık verilmesi,
-    6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı süreci tamamlanmayan v e y a hastalığı geçirmemiş kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında ya da uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatleri için negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesi,   Kararlaştırılmıştır. dedi. 



AŞI OLMAYAN ÖĞRETMENLERDEN HAFTADA İKİ KEZ PCR TESTİ İSTENECEK


    Yine Milli Eğitim Bakanlığınca 24 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan “Kovid19Salgınında Okullarda AlınmasıGereken Önlemler Rehberinde” öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan aşı olmamış öğretmen ve okul çalışanlarındanhaftada iki kez PCR testi istenileceği belirtilmiştir.
    Bu çerçevede;
    1. Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin aşı süreçlerini tamamlanmış olmasıönerilmekle birlikte başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför verehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek kişilerin/görevlilerin aşılı/geçirilmiş hastalık durumunda (Covid19hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) olmamaları halinde; bu kişilerden haftada iki kez PCRtesti ile taranmaları istenilecek ve sonuçlar okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacaktır.

    2. PCR negatif test zorunluluğu istenilen alanlara (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) girmek isteyen ya da şehirlerarasıtoplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanacak olan kişiler; aşılama süreçlerinin tamamlanmış veya hastalığıgeçirmiş kişi durumunda olup olmadığını Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kontrol ederek PCR negatif testraporu almaları gerekip gerekmediğini öğrenebileceklerdir.

    3. Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro,konser vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatiftest sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için uygulanacaktır.

    Yukarıda alınan kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılmasına,

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum