• Reklam

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kayseri'deki belediye başkanları oda başkanları STK temsilcileri ve bazı iş insanlarından kutlama mesajları geldi.

KAYSERİ PROTOKOLÜNDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI
29 Ağustos 2023 - 12:37 - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 - 13:03
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kayseri'deki belediye başkanları oda başkanları STK temsilcileri ve bazı iş insanlarından kutlama mesajları geldi. 

Vali   Gökmen Çiçek’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Yok edilmenin eşiğine gelen bir milletin her türlü imkansızlıklara karşı bağımsız yaşama isteği ve vatan sevgisiyle göstermiş olduğu azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferin 101. yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Türk milletinin kesin zaferi ile sonuçlanmış, Aziz milletimiz, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri atılmış; ülkemiz gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiştir.
Şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşamamıza imkân sağlayan kahraman ecdadımızdan aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemeye ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 
Millet olarak hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk büyük ve bir o kadar da gurur vericidir. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, milli birlik, beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanımız için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.

**
 Başkan Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünde ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ'TAN “ZAFER BAYRAMI" MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, “Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 101’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yayımladığı mesajında 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir mücadele verilen Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle istiklal mücadelesinin zaferle taçlandırıldığını ifade etti.

30 Ağustos’un zor şartlar ve yokluklar içerisinde esarete, zulme ve işgale karşı kahraman Türk milletinin topyekûn inanç, irade ve kararlılıkla, özgürlük ve bağımsızlık yolunda mihenk taşı olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, bu serdengeçti aziz milletin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde mücadele eden ecdadın, vatan, bayrak, din ve bağımsızlık gibi değerlerini canından öte gördüğünü ve canı pahasına bu değerlerini muhafaza ettiğini vurguladı.

“ECDADIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ VE İLHAM İLE DAHA GÜÇLÜ…”

Büyükkılıç, mesajında “Ecdadımızdan aldığımız güç ve ilham ile daha güçlü, daha genç ve her daim hazır Türk milletinin bu kutlu yürüyüşünü devam ettireceğiz” dedi.

Büyük Zafer’in üzerinden 101 yıl geçtiğine dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, mesajını şöyle sonlandırdı:

“Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 101’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Allah vatanımızı, milletimizi korusun, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice güzel zaferleri bizlere nasip etsin. Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


**


KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yılını kutlayarak, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun, 30 Ağustos 1922’de yazdığı kahramanlık destanının asla unutulmayacağını söyledi.

Başkan Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birisidir. Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz. En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi bunun en güzel örneğidir. 

Bugün bize düşen, ecdadımızın kurduğu bu büyük ülkeyi, her alanda hak ettiği yere taşımaktır. Bütün imkânsızlıklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmektir. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için canla başla çalışmak, bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktarmaktır. Aziz Türk milletinin, kahraman ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele ile elde ettiği kazanımları koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam etmektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum"

**

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ MESAJI
“30 AĞUSTOS ZAFERİ CUMHURİYETİMİZİN DİRİLİŞ MÜJDESİDİR”
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gülsoy, “Bu büyük zafer, bu topraklardaki son şaheserimiz olan Cumhuriyetimizin diriliş müjdesidir. “ dedi. 
Başkan Gülsoy mesajında şu ifadelere verdi:
“26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti Hürriyet ve Bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdeleyen bir cemredir. Aziz milletimizin, bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda, ilelebet kalma kararlılığının bir göstergesi ve ilanıdır. Diğer taraftan, bu büyük zafer, köşeye sıkışmış, işgale uğramış, darda kalmış, şehit olmuş, canı yanmış, inancı ve kararlılığı dışında her şeyini kaybetmiş olan aziz milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya net olarak göstermiştir. 
Bilinmelidir ve hiç unutulmamalıdır ki; bu topraklarda bin yıllık kökleri olan 30 Ağustos ruhu, 101’inci yılında da hala canlıdır, diridir, yaşamaktadır. Bu ruh, birlik ve beraberliğimizin güç kaynağıdır. Milletçe bağımsız yaşama irademizin nişanıdır. Bugün milletçe aynı ruh ile mücadele veriyoruz. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü tehdit edenlere karşı vatan için, şanlı bayrağımız için candan, yardan ve serden geçmeye hazır ve kararlıyız. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Büyük Taarruz’da olduğu gibi, yakın dönemde 15 Temmuz’da olduğu gibi, bugün ve yarın da bekamıza sahip çıkacağız. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Aziz milletimizin müşterek hissi olarak, “Bağımsızlık benim karakterimdir” demiştir.  Bir asır sonra, milletçe biz de aynı bilinç ve düşünceyle, büyük zaferi idrak edeceğiz ve “Bağımsızlık bizim karakterimizdir” diyeceğiz. Bir ve beraber var olacağız, bir olacağız, hür olacağız. Bu ikrarla, bu topraklarda yaşamaya, atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağız.
Bugün bizlere düşen, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti devleti, Milletiyle bölünmez bir bütündür, Türk milleti, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 101’inci yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan, al bayrağımıza rengini verin Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnet ve şükranla yad ediyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. “

**

Kayseri OSB Başkanı Yalçın'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Yalçın mesajında, “30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yalçın, “Millet olarak bağımsızlık inancımızı ve hür yaşama kararlılığımızı bundan tam 1 asır önce tüm dünyaya bir kez daha ilân ettik. Milletimiz bu destanla, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere büyük bir ders vermiştir. Türk Milleti hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.” ifadelerini kullandı.
Başkan Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:
“Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir âbidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok millete de yol göstermiştir.
Aziz Milletimiz, şehit kanlarıyla sulanmış bayrağını indirmeye, vatanına ve mukaddesatına kastetmeye yeltenenlere aynı ruh ve kararlılıkla karşı durmaya her daim hazır olduğunu, 15 Temmuz 2016’da ve terörle mücadelede yine tüm dünyaya göstermiştir ve göstermeye de devam etmektedir. Bu gerçek, milletçe büyük hedeflere güçlü adımlarla, üstün azim ve gayretle ilelebet yürüyeceğimizin en önemli göstergesidir. Sanayiciler olarak üzerimize düşen, milletimizin refahının ve devletimizin gücünün artması için durmaksızın çalışmak ve üretmektir.
Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Kayserili hemşehrilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

**
Odakır: “Zaferimizin 101’inci yılı kutlu olsun”
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “101 yıl önce yazdığımız destanın bugün de haklı gururunu yaşıyoruz, zaferimizin 101’inci yılı kutlu olsun” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Şeyhi Odakır mesajında, Zafer Bayramı’nı hala aynı coşkuyla ve gururla kutlamaya devam ettiklerini söyledi. 
“TÜRK MİLLETİ ÖZGÜRLÜĞÜNE DÜŞKÜNDÜR”
Şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu olan KESOB’un Başkanlığını yürüten Odakır, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunlara değindi: “Bundan 101 yıl önce Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Türk ordusu, Türk milletini düşmandan kurtarmak ve nihai hedefe varmak için Büyük Taarruz’u planladılar, hayata geçirdiler. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa, taarruzdan kesin sonuç almak için doğru zamanı beklemişti ve zamanı gelince de Türk ordusuyla birlikte kararlılıkla harekete geçti. Gazi Paşa tarafından 26 Ağustos 1922 yılında düşmana karşı taarruz emrinin verilmesiyle başlayan Türk milletinin bağımsızlık, özgürlük mücadelesi, günlerce süren kararlı taarruz harekatlarının ardından 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk ordusunun kesin bir zafer elde etmesiyle sonuçlanmıştır. Türk milletinin vatan sevgisi, bayrağına olan sevdası, bağımsızlığına olan düşkünlüğü, birlik ve beraberliğinin önemi bayramımız vesilesiyle tekrardan akıllara gelmektedir. Türk milleti, Başkomutanlık Meydan Muhaberesi olarak da bildiğimiz Büyük Taarruz ile özgürlüğüne ne derece düşkün olduğunu bir kez daha göstermiştir. Böyle bir zaferin 101. yılında, başta esnaf ve sanatkarlarımız, üyelerimiz olmak üzere, hemşerilerimizin ve Türk milletinin şanlı Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle ve saygıyla yâd ediyorum. Ülkemizin ve şehrimizin her alanda verdiği mücadelelerde de Türk milletinin aynı kararlılıklarla birçok şeyin üstesinden geleceğine yönelik inancımızı diri tutuyor, daha nice yıllar bayramımızı aynı coşku ve gururla kutlamayı temenni ediyorum.”

**
Mimarlar Odası Başkanı Murtaza ER milletimizin Zafer Bayramı’nı kutlayarak şu mesajı yayınladı.

      “101 yıl önce Kocatepe’den gürleyen topçu ateşiyle başlayan büyük taarruz Dumlupınar’da Türk’ün ateşle imtihanını zaferle noktaladı.

Bu zafer, Türk milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya "Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır, ay yıldızlı bayrağımız milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır" diye haykırdığı, aziz milletimizin şanlı zaferidir. Esareti kabul etmeyen ve kanının son damlasına kadar savaşarak bu zaferi bize armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Zafer Bayramı'nız kutlu olsun...”

**
MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman VAROL, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı.


Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ordumuzun vatanı düşman işgalinden kurtardığı 30 Ağustos zaferimizin 101. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

30 Ağustos tarihi, bir istiklal mücadelesidir. Türk Milletinin fedakârlıklarla kazandığı bu mücadeleyi bütün Dünya’ya duyuran ve sonucunu zaferle taçlandıran bu tarih, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bu büyük zaferle yeni Türk Devletinin temelleri daha bir sağlam atılmış, Türkün hiçbir zaman bir başkasının boyunduruğu ve buyruğu altında yaşamayacağı, hürriyeti karşısında canı ve malının hiçbir şey ifade etmediği tüm dünyaya gösterilmiştir.

Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1924 yılında Dumlupınar’da yaptığı konuşmada: “30 Ağustos zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı.” sözüyle büyük zaferin önemini anlatmıştır.

Tarihiyle gurur duyan Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum..

**
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kayseri Şube Başkanı Seval Genç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj Şöyle ;

“ Tam 101 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığındaki Türk ordusu, işgalci
güçlere karşı Anadolu’nun bağımsızlığını kazanmak için Büyük Taarruz’u başlattı.
Mustafa Kemal Paşa, birçok savaş meydanında bulunmuş, deneyimli ve dahi bir
başkomutan olarak bu son zaferini yine cephede bizzat kendisi yönetti.
26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Türk ordusunun
kesin zaferi ile sonuçlandı ve Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarihi emrini verdi:

“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri !”

Başkomutanın bu tarihi emri ile 1 Eylül’de Uşak, 2 Eylül’de Eskişehir, 6 Eylül’de
Balıkesir ve Bilecik, 7 Eylül’de Aydın, 8 Eylül’de Manisa işgalden kurtarıldı. 9 Eylül’de
Başkomutan ve ordusu İzmir’e girerek İzmir’de ve tüm yurtta işgale son verdi.
Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ve belirleyici savaşı olan Büyük Taarruz ile işgalci
Yunan ordusuna son darbeyi vurarak ülke toprakları geri kazanıldı.
Bu büyük gün, tarihin döngüsünün ve Türk ulusunun kara yazgısının değiştiği
gündür; Sevr Anlaşması’nın halk eliyle gerçekten ortadan kaldırıldığı ve Lozan Barış
Antlaşması’na giden onurlu yolun açıldığı gündür.

30 Ağustos, Lozan Barış Antlaşması masasına ulus olarak onurlu ve başı dik olarak
oturmamızı sağlayan; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür.
Emperyalist devletlerin yüz yıllık Orta Doğu planlarının halk mücadelesiyle yok
edildiği ve son yüz yılın ilk ulusal kurtuluş savaşının kazanıldığı gündür 30 Ağustos…
Bugün, Büyük Taarruz Zaferi’nin üzerinden tam bir asır geçti. Bağımsızlığımızı,
Cumhuriyeti, devrimleri, laikliği ve demokrasiyi bu büyük zafere borçluyuz.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Türkiye’nin dört bir yanındaki 118 şubemiz, 
temsilciliklerimiz, üyelerimiz, öğrencilerimiz ve destekçilerimizle hep birlikte laik, demokratik,
sosyal bir hukuk devleti olan ve ikinci yüzyılına adım atan Türkiye Cumhuriyeti’ni
korumak, yaşatmak ve geleceğe güçlendirerek taşımak için var gücümüzle
çalışıyoruz.

Biliyoruz ki, Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacak ve geleceğe taşıyacaklar
gençlerimiz olacak. O nedenle geleceğimiz olan gençlerimiz ile Kurutuluş Savaşı’nı
zafere götüren Büyük Taarruz’un 101. yılında, taarruzun hazırlıklarının yapıldığı ve
başlatıldığı toprakları ziyaret ettik; bir asırlık zafer coşkusunu hep birlikte yaşayarak
“Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün İzinde Sonsuza Dek Yaşayacaktır!” sözümüzü
yineledik.

Büyük Zafer’in başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ile mücadele arkadaşlarını,
gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Yolları yolumuzdur...
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

**
CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI

Dünyanın süper güçleri diye adlandırılanlara karşı verilen destansı mücadelenin adıdır 30 Ağustos. Büyük bir cesaret örneği ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusu, bir an olsun dönmeyi düşünmeden göğsünü siper ederek cephede düşmana karşı bütün dünyaya örnek olacak ve tek olarak anılacak bir zafer yazmıştır. Zulme boyun eğmeden işgalcilere karşı verilen mücadelenin sonucunda Türkiye Cumhuriyeti artık bütün dünya ülkelerinin yenilemeyeceğini anladığı bir ülkeye dönüşmüştür. Küllerinden doğarcasına 1. Dünya savaşının ardından başlatılan Kurtuluş Savaşı’nın son perdesi olan Sakarya Meydan Muharebesi olarak da bilinen Büyük Taarruz, dahi komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün stratejileri ve silah arkadaşlarının can siperine savunmaları sonrası artık işgalci Yunan askeri de topraklarımızdan kovulmuştur. Bu büyük kutlu günün adı 30 Ağustos’tur. Ulu Önder Atatürk bu günü 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak Türk Milletine armağan etmiştir. Bu büyük zaferin 101. Yılı kutlu olsun.



 
 

 


 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum