• Reklam

KAYSERİ'DE SP'Lİ HANIMLAR KILIÇDAROĞLU'NA OY İSTEDİ!

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda; 6'lı masanın ortağı SP'nin başörtülü hanımları, başörtüsünün yasaklanması için AYM'ye başvuran Kılıçdaroğlu'na oy istedi. Vatandaşlar ise bu durumu şaşkın bakışlarla izledi.

KAYSERİ'DE SP'Lİ HANIMLAR KILIÇDAROĞLU'NA OY İSTEDİ!
20 Mayıs 2023 - 17:10
Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda; 6'lı masanın ortağı SP'nin başörtülü hanımları, başörtüsünün yasaklanması için AYM'ye başvuran Kılıçdaroğlu'na  oy istedi. Vatandaşlar ise bu durumu şaşkın bakışlarla izledi.  



Altılı masanın ortaklarından olan Saadet Partinin başörtülü kadın üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda CHP teşkilatı tarafından kurulan seçim standı önünde, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanılğı 2. tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu için oy istediler ve vatandaşlara broşür dağıttılar. SP'li Hanımların,  geçmişte, başörtüsünün yasaklanması için AYM'ye başvuru yapan Kılıçdaroğlu'na Kayseri'de oy istemeleri ise  Cumhuriyet Meydanı'nda seçim standı önünden geçen vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.  

Türkiye'de ülkenin  kaderini değiştirecek olan seçimlere çok az bir süre kaldı. Türkiye genelinde 65 milyon seçmen 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 2. kez sandık başına gidecek.



Partiler ve milletvekili adayları seçim çalışmaları için yoğun bir çalışma başlattı. Kayseri'de de bir çok bölge Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen partiler tarafından seçim standları oluşturuldu.


 
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Kayseri'nin en işlek bölgesi olan Cumhuriyet Meydadı'nda kurulan seçim standına 6'lı masanın ortaklarından SP'nin Kayseri teşkilatı da yoğun bir destek veriyor. 

Milli görüşün savuncusu Saadet Partisi'nin hanımları, CHP standı önünde  Millet İttifakının adayı  Kemal Kılıçdaroğlu için  oy istediler.  Kayserili vatandaşlara broşür dağıtmaya çalıştılar. Ancak vatandaşların  başörtülü kadınların ellerinde CHP Genel Başkanı ve Cumuhbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun resminin olduğu broşürleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda ortaya çıkan bu manzara ise hafızalardan uzun süre gitmeyeceğe benziyor.   Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünün kamuda yasaklanması için partisinin kurmaylarıyla Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru ortada iken,  SP'li hanımların üstelik büyük bir gayretle Kılıçdaroğlu'na destek çabaları stand önünden geçen vatandaşlarca da yadırgandı

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum