• Reklam

KAYSERİ'DE BAZI SİYASİLER 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Kayseri'de bazı siyasiler, oda başkanları ve iş dünyasında 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladılar. MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, İyi Partili Kazım Yücel ve Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu yayınladıkları mesajla gazetecilerin gününü kutladılar

KAYSERİ'DE BAZI SİYASİLER 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
21 Ekim 2021 - 13:30 - Güncelleme: 21 Ekim 2021 - 16:54
Kayseri'de bazı siyasiler, oda başkanları ve iş dünyasında  21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladılar.

Mesaj yayınlayan siyasiler ve mesajları ise şöyle:

- Başkan Çopuroğlu 'Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladı

 AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Milletin gerçek ses ve iradesinin kaynağı olan demokrasinin etrafında çelikten bir zırh olan basının varlığı hepimizin için yarınlarımızın güvencesidir" dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu; 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Haber alma hürriyeti ve bağımsız basın, demokratik toplumların en güçlü özelliğidir. Bu nedenle gazetecilik, kamuoyunu bilgilendirerek kendi geleceği ile ilgili doğru karar vermesi ve demokrasinin doğru işlemesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Özgür basın, aydınlatıcı ve yol gösterici olarak toplum dinamiklerini besler ve güçlü bir demokrasinin temel taşıdır. Doğru haber, objektiflik ve tarafsızlık, kişilik haklarına saygı gibi önemli değerleri benimsemiş, mesleğini layığı ile icra eden basın emekçilerimiz, halkın en temel hakkı olan doğru ve zamanında haber alması gibi kutsal bir görev üstlenmektedirler. Milletin gerçek ses ve iradesinin kaynağı olan demokrasinin etrafında çelikten bir zırh olan basının varlığı hepimizin için yarınlarımızın güvencesidir. Halkın bilinçlenmesini ve kamunun en üst menfaatlerini gözeterek, zorlu çalışma koşullarına rağmen fedakârca çalışan tüm değerli basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyor, görevini icra ederken kaybettiğimiz basın şehitlerimizi de rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.
  


MHP İL BAŞKANI ADNAN İNCETOPRAK, “BASINR ÇALIŞANLARIMIZ VATANDAŞLARIMIZIN GÖZÜ VE KULAĞIDIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
MHP İl Başkanı İncetoprak, “Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir” ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
  “Ülkemizin her köşesinde kamuoyu yararına özverili çabaları ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak üzere görev yapan basın çalışanlarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olma görevini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirerek, düşünce özgürlüğü ile hak ve adaletin sağlanmasında etkili bir araç olmuşlardır. 
Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir.
      Bu duygu ve düşüncelerle ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, vefat eden basın çalışanlarımızı rahmetle anıyorum.”

YENİDEN REFAH PARTİSİ İL BAŞKANI ÖNDER NARİN

Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması için mesai kavramı olmadan bütün zor koşullara rağmen mesleğini icra etmeyen çalışan muhabirinden kameranına , köşe yazarından editörüne kadar bütün basın mensuplarının dünya gazeteciler gününü kutlarım.
Bir fotoğraf karesinin yada bir satır yazının birçok şeyi değiştirebilecek gücü olduğuna inanan biri olarak gazetecilerimizin değerinin ve öneminin farkındayım Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı olarakta elimden geldiğince bütün basın camiasına destek olmaya hazırım. Siyasi görüşü ya da duruşu ne olursa olsun benim için mesleğine kattığı değer ön plandadır. Basın camiamızdan bize gelenhertürlü yapıcı eleştiriye açık olduk faydalanmaya çalıştık . Bundan sonra da duruşumuz aynı olacaktır.
İlerleyen dönemlerde basın camiasının sıkıntılarının giderilmesini umut ediyor , daha özgür daha tarafsız daha güvenilir bir basın özlemini duyuyorum.  Gününüz kutlu olsun.

 
KAZIM YÜCEL'DEN 21 EKİM GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
GERÇEK DEMOKRASİ ÖZGÜR BASINLA MÜMKÜNDÜR
İYİ PARTİ'Lİ  Kazım Yücel, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında gazetecilerin gününü kutlayan  Yücel, "Gerçek demokrasi özgür basınla mümkündür" dedi.
Türkiye'de ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860'ta ilk yayınını gerçekleştirmesi dolayısıyla bu özel günün kutlanmaya başladığını hatırlatan İyi Partili Kazım Yücel, "İnsanların yaşamını sürdürebilmesi için temel ihtiyaçları arasında haber alma hakkı da vardır. İnsanlar bu ihtiyaçlarını da temiz, berrak, olduğu gibi, tarafsız ve yansız bir şekilde almak istiyor. Elbette ki gazetecilerin dünya görüşü, inançları, değerleri vardır. Bunlar üzerine kurguladığı hayatları vardır. Ama gazetecilik yaparken herkesin öncelikli ilkesi vatanını, bayrağını, ezanını, milletini, demokrasisini, bağımsızlığını ve Türk Milletinin geleceğini korumak olması lazımdır. Biz öncelikle vatanımız için varız, bayrağımız için varız, ülkemiz ve milletimiz için varız. Vatanımız olmazsa, bayrağımız dalgalanmazsa,  Türk Milleti'nin bağımsızlığı elden giderse ne gazeteciliğin ne de haber almanın önemi vardır. Ben Türk Basın teşkilatında görev alan her basın çalışanının bu inanç ve bilinç içerisinde yer aldığı kanısındayım. Her bir basın çalışanının bu ilkeyle hareket ettiğine inanıyorum. Bu ilkeler doğrultusunda çalışan her bir medya mensubunun da haberleri doğru, tarafsız bir şekilde vatandaşa ulaştırdığına inanıyorum. Gazetecilik ve gazetecilerin biz siyasetçilerin için de vazgeçilmez bir meslek ve kişiler olduğunun bilincindeyim. Bizler inandığımız doğruları, basın aracılığı ile vatandaşa ulaştırıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hediye ettiği Cumhuriyeti ve onun en değerli temel taşı olan Demokrasi'nin de tarafsız ve özgür basınla korunup taçlanacağı bilincindeyiz. O yüzden  insanların özgür bir şekilde haber alma hakkı vardır. Bu da anca özgür basınla mümkündür.  Basın olmazsa demokrasi olmaz. Basın olmazsa iktidar olmaz, muhalefet olmaz. Gerçek demokrasi ancak özgür basınla mümkündür.  Basın olmazsa hiç kimse özgür olmaz. Tüm şartlar altında doğru, tarafsız, gerçek haber yaparak bizleri olaylar, haberler hakkında aydınlatan haberdar eden tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun." dedi.


DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
DOĞRULARI YAZMAKTAN KORKAMAYAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN
Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 21 Ekim Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, "Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan ve yaşadığı tüm zorluklara rağmen meslek ilkelerine sadık kalarak doğru habercilik görevini herkesin gazeteciler gününü kutlarım" dedi.
Dr. Sema Karaoğlu, “2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 153’üncü sırada. 19 yıllık AKP iktidarı sayesinde ülkemizde basın ve ifade özgürlüğü yok denecek kadar azaldı. Sansür, baskı ve yasaklarla vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü elinden alındı” diye ifade etti.
Dr. Sema Karaoğlu, “Tek adam rejimi, ülkemizde ne basın ne yargı ne yasama ne de yürütme bıraktı. Doğru, tarafsız Gazetecilerimizin elinden basın özgürlüğü alındı. Yandaş olmayan, kalemi keskin, tarafsız ve dürüst yazan birçok Gazetecimiz cezaevlerine mahkûm edildi. AKP İktidarını, tek adam rejimini sorgulayan, eleştiren herkes terörist ilan edildi, hedef gösterildi. Doğruları yazmaktan çekinmeyen gazetecilere AKP sürgün yaşattı!” dedi.
Karaoğlu,  “Gazeteciler; her türlü gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirme görevini yerine getirirken, kamuoyu oluşturmada da aynı zamanda önemli bir güç merkezidir. Basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelen 4'üncü güçtür. Bu güç ülke için vatan için millet için bağımsızlık ve Türk Milletinin egemenliğinin korunması için çalıştığı sürece değerlidir. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan ve bu görevin ifası uğruna yaşadığı tüm zorluklara rağmen meslek ilkelerine sadık kalarak doğru habercilik görevini en başarılı şekilde yerine getiren, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği hedefe ilerleme noktasında kalemini satmadan kullanan ve doğruları yazmaktan hiçbir zaman korkmayan tüm gazetecilerin Dünya Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde ifadeler kullandı.







 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum