• Reklam

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: EMEKLİLERİMİZİN MAAŞLARINA DA SEYYANEN ZAM YAPILMASI GEREKİYOR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidarın torba yasa teklifine tepki gösterdi. Meclis’te parti grubu adına söz alan Milletvekili Ataş, “28’inci dönemde de yazık ki yine birbiriyle alakasız pek çok hususun düzenlendiği bir torba yasa teklifiyle karşı karşıyayız” dedi.

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: EMEKLİLERİMİZİN MAAŞLARINA DA SEYYANEN ZAM YAPILMASI GEREKİYOR
14 Temmuz 2023 - 11:54 - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 - 11:59
Yİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: BU, BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR! BU ADALETSİZLİK, VİCDANLARI SIZLATIYOR!
-AKP’NİN LAKAYIT VE SORUMSUZ TAVRI NE YAZIK Kİ BU DÖNEMDE DE DEVAM EDİYOR
-ASKERÎ EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORSAK, HEPSİ BİRBİRİNDEN BAŞARILI KAPATILAN ASKERÎ OKULLARI YENİDEN AÇILMALI
-ZAM ORANINDAN ER ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER FAYDALANAMAMIŞTIR! BU, BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR
-EMEKLİLERİMİZİN MAAŞLARINA DA SEYYANEN ZAM YAPILMASI GEREKİYOR
-SORUNLARA LOKAL VE PANSUMAN ÇÖZÜMLER DEĞİL, GENEL VE KALICI ÇÖZÜMLER GETİRİLMELİDİR


İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidarın torba yasa teklifine tepki gösterdi. Meclis’te parti grubu adına söz alan Milletvekili Ataş, “28’inci dönemde de yazık ki yine birbiriyle alakasız pek çok hususun düzenlendiği bir torba yasa teklifiyle karşı karşıyayız” dedi. Milletvekili Ataş, memurlara yapılan zam oranından Er Şehit Aileleri ve Gazilerin faydalanamadığını da dile getirerek, “Bu, büyük bir haksızlıktır” diye konuştu. Ataş, “Şehit ve gazilerin rütbesi olmaz. Şehit anneleri ve babaları birer kahramandır. Çocuklarını ülke için feda etmiş, onların yokluğunda acılar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır ancak aldıkları maaşlarla geçinmeleri bugün neredeyse imkânsız hâle gelmiştir. Bu adaletsizlik, vicdanları sızlatan bir durumdur” ifadelerini kullandı.


İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullandı. Ataş, konuşmasında AKP’nin yeni dönemde de yine birbirinden alakasız konuları torba yasayla Meclis gündemine taşıdığını belirtti. Ataş, “Gazi Meclisimizin 28’inci Döneminde de ne yazık ki yine birbiriyle alakasız pek çok hususun düzenlendiği bir torba yasa teklifiyle karşı karşıyayız” dedi.
AKP’NİN LAKAYIT VE SORUMSUZ TAVRI NE YAZIK Kİ BU DÖNEMDE DE DEVAM EDİYOR
Torba yasa içerisinde yer alan madde ile yabancı devlet harp okullarına öğrenci gönderebilme, gönderilen öğrencilerin öğretim süreleri, bunlara ilişkin yapılacak harcamalar, ilgili öğrencilerin TSK'den ayrılmaları durumunda yapılan harcamaların tespit ve tahsiline yönelik düzenlemelerin yer aldığını dile getiren Milletvekili Ataş, “Görüldüğü üzere, Meclis’te görüşülen kanun teklifinin geneliyle hiç alakası olmayan askerî eğitim ve öğretim süreciyle ilgili bir teklif yapılmasına rağmen, Millî Savunma Komisyonunda görüşülmeden bir düzenleme yapılması öngörülmektedir. Kanun yapma konusunda AKP iktidarında ortaya çıkan bu lakayıt ve sorumsuz tavır ne yazık ki bu dönemde de devam etmektedir” şeklinde konuştu.
ASKERÎ EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMAK İSTİYORSAK, HEPSİ BİRBİRİNDEN BAŞARILI KAPATILAN ASKERÎ OKULLARI YENİDEN AÇILMALI
Konuşmasında “Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz, yasaların bütünlüğü, detaylı tartışmaların yapılması ve şeffaf bir yasa yapma süreci, güçlü ve istikrarlı bir hukuk sistemi için vazgeçilmezdir” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Ulusal savunma politikalarımızı güçlendirmek, askerî eğitim kalitemizi artırmak, öğrencilerimizin küresel düzeyde rekabet edebilme yeteneklerini geliştirmek şüphesiz ki Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası alanda daha etkin bir rol oynamasını sağlayacaktır. Bizim için güçlü ordu güçlü Türkiye demektir ve dolayısıyla, askerî eğitim kalitesinin artırılmasını destekleriz ancak askerî eğitim kalitemizin artırılması sadece yabancı devlet harp okullarına öğrenci göndermekle olmaz. Eğer askerî eğitim kalitesini artırmak istiyorsak, daha önce defalarca dile getirdiğimiz gibi, hepsi birbirinden başarılı kapatılan askerî okulları yeniden açmamız gerekir. Eğer göz bebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinlik ve yetkinliğini düşünüyorsak ilk önce Türk ordusunun nitelikli insan gücünü yetiştiren askerî liselerin, harp okullarının, harp akademilerinin ve astsubay hazırlama okullarının yeniden açılması konusunda gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmamız gerekir” dedi.
ZAM ORANINDAN ER ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER FAYDALANAMAMIŞTIR! BU, BÜYÜK BİR HAKSIZLIKTIR
Meclis’te görüşülen kanun teklifinin, memur maaşlarına yapılacak zamma ilişkin düzenlemeleri öngördüğünü ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, teklifte şehit aileleri, gaziler ve emeklilerin gözardı edildiğine de dikkat çekti. Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: Öncelikle, yüksek enflasyon karşısında maaşı pula dönen memurlara bu zamdan çok daha fazlasının yapılması gerekir. Yine, bu teklifte göz ardı edilen emeklilerimizin maaşlarına da seyyanen zam yapılması gerekmektedir. Tam bu konuda göz ardı edilen bir husus da şehit ailelerinin ve gazilerinin karşı karşıya olduğu adaletsizliktir. Rütbeli şehit aileleri ve gazileri memurlara yapılan zamdan yararlanırken er şehit aileleri ve gazileri bu zamlardan faydalanamamıştır. Şehit ve gazilerin rütbesi olmaz. Şehit anneleri ve babaları birer kahramandır; çocuklarını ülke için feda etmiş, onların yokluğunda acılar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır ancak aldıkları maaşlarla geçinmeleri bugün neredeyse imkânsız hâle gelmiştir. Bu adaletsizlik, vicdanları sızlatan bir durumdur. Gazilerimiz de aynı şekilde mağdurdur. 6’ncı derecede bir gazi sadece 11.600 lira maaş alabilmektedir. Bu insanlar ülkemiz için savaşarak bedenlerini ve ruhlarını ortaya koymuş, sakatlık ve yaralanmalarla mücadele etmiş insanlardır ancak memurlara yapılan zam onlara da yansıtılmamıştır. Bu, büyük bir haksızlıktır. Bu konuda Hükûmetin sorumluluk alarak er şehit aileleri ile gazilere verilen maaşları artırması, memurlara yapılan zamdan tam olarak faydalanmalarının sağlanması gerekir.
Değerli milletvekilleri, sonuç olarak, millî savunmaya ilişkin düzenlemelerin torba kanunların içine atılarak ilgili komisyonlarda görüşülmeden aceleyle Genel Kurul gündemine getirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Millî savunmaya ilişkin konularda genel ve kapsayıcı bir düzenlemeye ihtiyaç vardır.
KALICI ÇÖZÜM VURGUSU!
Sivil memurlardan uzman çavuşlara, subaylardan astsubaylara verilen sözlere kadar tüm askerî personeli kapsayan ve sorunlarını çözen, askerî öğrenci ve okullardan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bozulan yapısının düzeltilmesine kadar kapsayıcı bir düzenlemenin şart olduğunu vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu düzenlemeler ilgisiz komisyonlarda değil, Millî Savunma Komisyonunda görüşülerek, detaylı ve kapsayıcı bir çalışmayla sorunlara lokal ve pansuman çözümler değil, genel ve kalıcı çözümler getirilmelidir” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum