Gerçekleştirilen ziyarette; okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlık durumu, devam eden okul yatırımları ve öğrencilerin eğitim yılına en iyi şartlarda başlayabilmeleri için yürütülen çalışmalar ele alındı.
Toplantının önemli gündem maddelerinden birini PISA 2025 sonuçları oluşturdu. OECD tarafından 91 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen PISA 2025'te Türkiye'nin fen bilimleri, okuma becerileri ve matematik alanlarının tamamında 2022 yılına göre sıralamasını yükselttiği belirtildi.
Türkiye, 2022 yılına göre fen bilimlerinde 15, okuma becerilerinde 18, matematikte ise 11 basamak yükseldi. Türkiye ayrıca fen bilimleri ve okuma becerilerinde ilk kez OECD ortalamasının üzerinde performans gösterirken, matematikte OECD ortalamasını yakaladı.
PISA 2025'te Türkiye'nin puanları; fen bilimlerinde 494, okuma becerilerinde 472, matematikte ise 462 olarak gerçekleşti. Türkiye'nin son 10 yıllık dönemde üç alanda da puanını artıran tek OECD üyesi ülke olduğu ifade edildi.
Ziyarette ayrıca Kayseri'nin ulusal ve uluslararası başarıları, LGS Türkiye birincilikleri, öğrencilerin akademik gelişimleri ve eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalar değerlendirildi.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim projeleri hakkında da Vali Çiçek'e bilgi verildi. Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve teknolojik alanlarda gelişimlerini destekleyen projeler ele alındı.
Vali Gökmen Çiçek, elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen başta olmak üzere yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve tüm eğitim camiasını tebrik etti.
Toplantıda ayrıca 2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrenciler açısından huzurlu, güvenli, verimli ve başarılı geçmesi için yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.

