Kayseri'de bazı okullarda bulunan öğrencileri Fransa'ya götürme vadiyle 70 bin avro dolandıran ve sonra yurt dışına kaçan zanlının bulunmasına yönelik çalışma başlatıldı. Polis zanlıyı yakalamak için gerekli görüşmelere de başladı.
Konuya ilişkin yapılan açıklama ise şöyle:

GEREĞİ YAPILDI 

    İlimizde farklı tarihlerde meydana gelen  “Dolandırıcılık” olayları ile ilgili olarak 02.04.2025 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğimize yapılan müracaatlar üzerine ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde;

    Öğrencileri Avrupa gezisine götüreceğini beyan ederek 3 farklı okuldan toplamda 76.070 EURO nakit parayı elden aldığı tespit edilen firma çalışanı (G.S.-Bünyan-1987) isimli şahsın tarafımıza ulaşan ilk müracat tarihinden 3 gün önce (30.03.2025) İstanbul Havalimanı üzerinden yurtdışına çıkış yaptığı tespit edilmiştir.
Hiç bir sözleşme yapmadan parayı elden alan şüpheli şahıs hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.

    Dolandırıcılara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması büyük önem taşımaktadır, dolandırıcılarla mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir

                                                          
                                                    Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.