Ersoy, yaşanan olayı “bir kadın cinayeti daha” sözleriyle duyurarak kadınlara yönelik şiddetin toplumsal vicdanda artık kapanmaz yaralar açtığını vurguladı.
Ebru K.’nın hunharca katledildiğini ifade eden Ersoy, “Bir annenin, bir evladın, bir kadının daha hayatı elinden alındı.” dedi.
Kadına yönelik şiddeti “toplumsal vicdanda terör eylemi” olarak nitelendiren Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha önce bu konuda sundukları kanun teklifini hatırlattı. Ersoy, teklifte cezaların caydırıcılığının artırılması, koruyucu–önleyici mekanizmaların güçlendirilmesi ve risk değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesi gibi düzenlemelerin yer aldığını belirtti.
Açıklamasında, konunun ertelenemez ve hafife alınamaz olduğunun altını çizen Ersoy, “Ebru K.’nın acısı hepimizin acısıdır. Kadınlarımızın yaşam hakkını korumak devletin, toplumun ve hepimizin namus borcudur.” ifadelerini kullandı.
Ersoy, Ebru K.’ya Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek kadın cinayetlerinin son bulması için kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.

