BAŞKAN GÜLSOY'DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI 

“ÇANAKKALE ZAFERİ; YALNIZCA BİR ASKERİ BAŞARI DEĞİL, AYNI ZAMANDA TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIĞINA OLAN SARSILMAZ BAĞLILIĞININ TÜM DÜNYAYA İLANIDIR”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Türk milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği eşsiz mücadelenin, tarih boyunca ilham kaynağı olmaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şanlı tarihimizin en parlak sayfalarından biri olan, kahraman Türk ordusunun ve aziz milletimizin ‘Çanakkale Geçilmez’ nidasıyla tarihe altın harflerle yazdığı bu büyük zaferin 111. yıl dönümünü gurur ve minnetle anıyoruz. 18 Mart 1915, yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde dahi inancını ve vatan sevgisini kaybetmeyen bir milletin yazdığı eşsiz bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale Zaferi; yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlığına olan sarsılmaz bağlılığının tüm dünyaya ilanıdır. Bu yüksek ruh ve inanç, aradan geçen yıllara rağmen her daim yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Dün cephede sergilenen o büyük irade, bugün de ülkemize yönelen her türlü tehdit karşısında en büyük gücümüz olmaktadır.

Bu aziz millet, tarih boyunca olduğu gibi yakın geçmişte de birlik ve beraberliğini koruyarak, milli iradeye sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Geçmişten aldığımız bu ilhamla, ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, aynı azim ve kararlılıkla geleceğe yürüyeceğine olan inancımız tamdır.”

**

KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’dan “Çanakkale Zaferi” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa mesajında, Çanakkale Savaşı’nda kazanılan zaferin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, bu büyük zaferin milletimizin birlik, inanç ve fedakârlık ruhuyla neleri başarabileceğinin en güçlü göstergesi olduğunu ifade etti.

Çanakkale’de kazanılan zaferin yalnızca askeri bir başarıdan ibaret olmadığını; aynı zamanda milletimizin kaderini etkileyen büyük bir direniş ve diriliş destanı niteliği taşıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk milletinin inancı, azmi ve vatan sevgisiyle tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Savaşındaki büyük mücadelenin 111. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Çanakkale’de verilen mücadele, yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde dahi bir milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe kazıyan bu eşsiz mücadele, aynı zamanda Türk Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu besleyen ve milli direniş bilincini güçlendiren önemli bir ilham kaynağı olmuştur.
Vatanı uğruna canını hiçe sayan kahraman Mehmetçiklerimiz; iman, cesaret ve büyük bir fedakârlıkla bu toprakları bizlere emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen en önemli görev, bu kutsal emaneti korumak, birlik ve beraberlik ruhunu daima canlı tutarak ülkemizi her alanda daha ileriye taşımaktır.
Kayseri Üniversitesi olarak; tarihimizin bu anlamlı mirasını gelecek nesillere doğru biçimde aktarmayı önemli bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Gençlerimizin tarih bilinci yüksek sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi yönünde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.
Geçmişte vatanımıza göz dikenler hangi niyetle hareket etmiş olursa olsun, Türk Milleti tarih boyunca olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ettiği sürece, hiçbir güç bu topraklar üzerindeki emeline ulaşamayacaktır. Çanakkale’de ortaya konan o imanlı ruh, dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”