Kayseri’de Trafikte Gürültü ve Kural İhlaline Geçit Yok!
8 Günde Yüzlerce Sürücüye Ceza

Kayseri’de trafik ekipleri, kamu huzurunu bozan ve trafiği tehlikeye düşüren sürücülere yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi. İl genelinde yapılan uygulamalarda yüzlerce araç ve sürücüye cezai işlem uygulandı.

 8 Günlük Denetimde Dikkat Çeken Rakamlar

İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince 26 Şubat – 4 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde; abartı egzoz, drift, makas atma ve yüksek sesli müzik gibi ihlallere karşı yoğun kontrol yapıldı. Denetimlerde toplam yüzlerce sürücüye işlem uygulandı.

Uygulamalar kapsamında:

84 araç/sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan (Madde 30/1-b)

26 araç/sürücüye abartı egzoz kullanmaktan (Madde 32/3)

126 araç/sürücüye sürücü belgesiz veya geçersiz belgeyle araç kullanmaktan (Madde 36/39/42)

5 araç/sürücüye makas atmaktan (Madde 46/2-g)

181 araç/sürücüye kırmızı ışık ihlalinden (Madde 47/1-b)

8 araç/sürücüye alkollü araç kullanmaktan (Madde 48/5)

79 araç/sürücüye ışık donanımı ihlalinden (Madde 64)

188 araç/sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten (Madde 72)

467 araç/sürücüye cep telefonu kullanmaktan (Madde 73/c)

cezai işlem uygulandı.

“Trafikte Saygısızlığa Mücadele Sürecek”

Emniyet yetkilileri, trafikte drift atan, makas atarak tehlike oluşturan ve çevreyi rahatsız eden sürücülere karşı denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Vatandaşların huzurunu bozan ve trafik güvenliğini tehlikeye atan davranışlara karşı mücadele sürdürülecek.