15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Kayseri protokolünden, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları STK temsilcileri ve bazı oda başkanlarından kutlama mesajları yayınlandı

**

BAŞKAN PALANCIOĞLU´NDAN 15 TEMMUZ MESAJI

"Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız!"

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
15 TEMMUZ KUTLU BİR ZAFERİN DÖNÜMÜDÜR
15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde kara geceyi asla unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “15 Temmuz hain darbe girişimi; ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. 15 Temmuz 2016 tarihinde de milletimiz, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durmuş; canı pahasına, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü milli iradenin milli birlik ve beraberliğimizin kuruluş ruhuyla yeniden inşa edildiği kutlu bir zaferin dönümüdür. Medeniyetlerin beşiği, İslam dünyasının ve mazlumların umudu Türkiye’miz, 15 Temmuz günü büyük bir sınavdan geçmiştir. Türk Milleti, egemenliğini teslim etmektense şehit olmayı yeğleyecek kadar vatan severdir. Milletimiz, o karanlık geceyi nasıl aydınlıkla buluşturmuşsa, istikbalimize ve egemenliğimize el uzantanlara da her ne zaman olursa olsun yine gereken cevabı verecektir. 15 Temmuz’da bunu tüm dünya da görmüştür. Bu vesileyle, ülkemizin geleceğine, birliğimize ve demokrasimize karşı girişilen bu hain darbe kalkışması sırasında, Çanakkale ruhuyla direnişe geçerek vatan için çekinmeden canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği ile, Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğini inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah bir daha bizlere böyle zor ve acı günler göstermesin.” dedi.
**

BAŞKAN YALÇIN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında, milletin 15 Temmuz’da iradesine ve demokrasiye sahip çıktığının altını çizen Başkan Yalçın, “Bu mücadele göstermiştir ki Türk Milleti egemenliğini kendisinden başka bir yere bırakmadı, asla bırakmayacak.” dedi.



Şehitleri rahmet, gazileri minnetle andıklarını ifade eden Başkan Yalçın, “Tarih boyunca nice badireler atlatan Türk Milleti, 15 Temmuz’da da vatanına, toprağına ve bayrağına sahip çıkmış, egemenliğine boyunduruk vurmak isteyenlere haddini bildirmiştir. Cumhuriyetin 100. Yılında ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ile geleceğe güvenle bakmakta ve ileri milletler seviyesine doğru hızla ilerlemektedir. 15 Temmuz’un 7. yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere vatanına, bayrağına ve ülkesine sahip çıkan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı ve gazilerimizi minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.
“EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞINI BİRLİKTE AÇALIM”
Öte yandan Başkan Yalçın, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da dünyanın en büyük Türk Bayrağı’nın Yamaç Paraşütü İniş Alanında açılacağını hatırlattı. 
Tüm vatandaşları 15 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30’da düzenlenecek etkinliğe davet eden Başkan Yalçın, “Erciyes Anadolu Holding tarafından yapılan 3 bin 38 metrekare büyüklüğü ile dünyanın en büyük Türk bayrağını, belediyemizin organizasyonuyla Yamaç Paraşütü İniş Alanında açacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu etkinliğe davet ediyorum” diye konuştu. 

**

Başkan Büyüksimitci ’den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile bir açıklama yaparak, “Demokrasinin asıl sahibinin halkın olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacak, birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızdan geçmişte olduğu gibi gelecekte de taviz vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz gecesi vatanımızı, milletimizi, demokrasimizi ve geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ’ye bağlı vatan hainleri, kalleşçe bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Çanakkale ruhuyla o gece sokağa çıkan Aziz Türk Milleti, demokrasimiz ve vatanımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmaktan bir an bile tereddüt etmeden bu girişimi bertaraf etmiş, bu topraklar üzerinde oyun oynanmayacağını göstermişti.

Demokrasimize yapılan bu alçak darbe girişimini tekrar lanetlerken, Türk iş dünyası olarak, azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini de, yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. FETÖ’nün kirli yüzünü ortaya koyan hain darbe teşebbüsüne o gece kararlılıkla karşı durduğumuz gibi, bundan sonrada tüm terör örgütlerine karşı devletimizin verdiği mücadelenin yanında olacağız. 

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi de şükranla ve saygıyla selamlıyoruz” 

**

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; Türk milletinin omurgalı duruşuyla darbe teşebbüsünü, tarih boyunca konuşulacak bir destana dönüştüğünü dile getirdi.
15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar; “15 Temmuz'un 7’ncı yıldönümündeyiz. Bu ülke tarihi boyunca büyük badireler atlattı. O gece Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; irademize, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramına dönüştürdük. Dolayısıyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vatanıyla, bayrağıyla, istiklali ve istikbaliyle sınamaya kalkamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum” diyerek noktaladı.


**

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı
Yalçın: Milletimiz, O Karanlık Gecenin Sabahını Aydınlığa Çevirmiştir


Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Yalçın mesajında, “Milletimiz, demokrasiyi ve milli iradeyi hiçe sayan hainlere imanıyla, inancıyla, yüreğiyle karşı durmuş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir” dedi.
Yalçın mesajında, “FETÖ/PDY terör örgütü,milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef almış, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik hain bir girişimde bulunmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılında; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:
“Türk milletinin yeniden dirilişinin ve adeta şahlanışının destanı olan 15 Temmuz, tankın, topun, uçağın, modern silahların millet iradesinin karşısında hiçbir şey ifade etmediğini ortaya koymuştur.
Aziz milletimiz, FETÖ/PDY terör örgütünün hain girişimini güvenlik güçlerimizle birlikte bertaraf etmiştir. Milletimiz, iman dolu sineleriyle adeta çelikten bir set oluşturmuş, ülkemizin birlik ve beraberliğine ve istiklalimize kast eden hainlere geçit vermemiştir.Milletimizin vatanını ne pahasına olursa olsun koruyacağını ve bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini göstermiştir. 15 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir çağrısıyla havalimanlarında, meydanlarda direniş için bir araya gelen kahramanlarımızın iman dolu yüreği, Türkiye Yüzyılı'nı başlatan irade olmuştur.
Vatanı, milleti ve devletinin bekası uğrunda can veren aziz şehitlerimiz ve yine bu uğurda canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimizin kalbimizdeki yeriniz apayrıdır.Başta ‘Milli İrade’ mücadelesinin başkahramanlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz’u unutmayacağımızı ve yine meydanlarda olacağımızı belirterek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin.”

**

Rektör Karamustafa’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.
Rektör Karamustafa mesajında, 15 Temmuz 2016’ta yaşanan ve ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve demokrasisine yönelik hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. 
15 Temmuz’un Türk Milletinin demokrasi tarihinde ve egemenliğinde önemli bir milat olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle;
“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden yedi yıl gibi bir süre geçti. Ancak bu hain girişimin yaşandığı o gece daha dün gibi zihnimizde tazeliğini korumaktadır. Akıllarını ve vicdanlarını dış mihraklara satmış, insanlıklarını kaybetmiş hainlerin, 15 Temmuz gecesi bu millete yaptığı kalleşliği hiçbir zaman unutmadık ve unutturmayacağız. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir millet olan Türk Milleti, hiçbir zaman başka ülke ve güçlerin boyunduruğuna girmemiştir ve girmeyecektir. En zayıf anında dahi bir ve beraber olarak yeniden doğan Milletimiz, ülkemizi bölmeye, parçalamaya, yok etmeye çalışan düşmanlara ve hainlere gereken dersi vermiş ve her daim verecektir de. 15 Temmuz gecesi güçlü tokadını FETÖ/PDY mensubu teröristlerin enselerine indiren Türk Milleti, şehitlerimizin kanıyla yoğurulmuş, ecdadımızdan miras bu vatan topraklarında ebediyete kadar ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalanmaya ve ezanımız okunmaya devam edeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman Milletimiz, minarelerden yükselen sala sesleri ile milli iradeye ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 
Bulunduğu bölgede güçlü ve lider bir ülke konumundaki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her alanda gelişerek Türkiye Yüzyılı hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemektedir. Milleti ile güçlü Devletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini inşa edecektir. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, birbirimize her zamankinden daha fazla sarılalım. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe yenemeyeceğiz zorluk ve üstesinden gelemeyeceğimiz mesele yoktur. Her daim öğrenmeye ve yeniliklere açık bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedef ve vizyon ilkelerini yakalamak için çok çalışacağız ve üreteceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Gazilerimize ise minnettarız. Bu necip Millet, 15 Temmuz gecesi canını hiçe sayarak kendisini tereddütsüz tanka, silaha ve bombaya siper eden kahramanlarımızı ve sergiledikleri fedakârlığı asla unutmayacak ve unutturmayacaktır.”

**

KTO BAŞKANI GÜLSOY :  15 TEMMUZ BU MİLLETİN DİRİLİŞ HAMLESİDİR

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Başkan Gülsoy, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 7. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Milletimiz, büyük bir sağduyu ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016'daki girişimi engelleyerek devletine, dinene, bayrağına, ezanına, iradesine, demokrasisine, geleceğine velhasıl tüm kutsallarınave değerlerine sahip çıkmıştır. Demokrasi ve kahramanlık destanı olan 15 Temmuz, Türkiye’nin varoluşu ve dirilişidir. Milli iradeden başka hiçbir iradeyi tanımayan, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşayan ve kainatın sonuna kadar da hür yaşayacak bir milletin varoluşu, bir dirilişidir. 15 Temmuz yürekle yazılan bir destandır. 15 Temmuz, milletimiz için kahramanlık, özgürlük destanının adıdır. 15 Temmuz, devletin içine sızmış ihanet şebekesine, terör örgütlerine karşı bu milletin diriliş ve varoluş hamlesidir. Türk milleti 15 Temmuz’da demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.Tarihte birçok örneğine tanık olduğumuz bu direniş milli kimliğimizin birlik duygumuzun en önemli göstergesidir. 15 Temmuz’u coşkuyla kutlamalıyız ve her daim uyanık olmalıyız. “ ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz’un Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferi olduğunu belirten KTO Başkanı Gülsoy, “15 Temmuz akşamı sözde asker kıyafetli teröristler, bazı küresel güçlerin uşakları, efendilerinin talimatları ile Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Genelkurmay Başkanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatları, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satılmış ihanetine maşa olduklarını göstermişlerdir" şeklinde konuştu.

'15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Kayseri’nin 15 Temmuz akşamında devletinin, demokrasinin ve bağımsızlığın yanında olduğunun altını çizen Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü :

“15 Temmuz gecesi tüm Türkiye gibi Kayseri' de dimdik ayaktaydı. Devletinin yanındaydı. Yüz binlerce Kayserili günlerce Cumhuriyet Meydanı'nda 'Demokrasi Nöbeti' tuttu. Gerçek vatanseverleri gördük. Kayserili her meslek mensubu darbe girişiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bağımsızlıktan yana olduğunun altını gür bir sesle bir daha haykırdı. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet, kurumlarımıza, meclisimize ve dolayısıyla millet iradesine yapılan bu teşebbüse karşı halkımız kahramanca ülkesini savunmuş ve canı pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Bu millet asla hürriyetinden ödün vermez. Büyük önder Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözü bu kalkışmada da önemini göstermiş Türk halkı onurlu duruşunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz'un demokrasimiz ve milli birliğimiz açısından önemini bir daha kavramalıyız ve asla siyasi bağnazlık içerisine girmeden birbirimizle kenetlenmeliyiz. Daha da güçlü bir Türkiye içinuyanık olmalıyız, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız, daha çok üretip daha çok satmalıyız. Ticaretimize, ekonomimize daha çok odaklanmalıyız. Yeni pazarlar bulmalıyız. Ülkemizin ileri gitmesi için işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. İş dünyası olarak çalışıp, üretip, daha çok istihdam sağlayarak bizlerde demokrasimizin ve ekonomimizin daima nöbetçisi olacağız. Güçlü Türkiye hedefine adım adımlarla yürüyeceğiz. Rabbim ülkemize ve asil milletimize bir daha böyle kara bir gece yaşatmasın. 15 Temmuz'u unutmadık unutturmayacağız. Dün Çanakkale’de  ülkesinin bölünmez bütünlüğü için  253 bin yiğit nasıl gözünü kırpmadan şahadete koşmuşsa, 7 yıl önce  15 Temmuz gecesi de, siyasi görüş ayrımı yapmadan, nesep ve mezhep hesabına girmeden,  demokrasi  ve ülkesinin birliği adına sokaklara çıkıp tanklara, uçaklara adeta meydan okuyan milyonlardan 251 yiğit, tıpkı ecdadı gibi şahadet şerbetini içmiştir. Bu vesileyle demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren 251 şehidimizi ve 2 bin 190 gazimizi minnet ve şükranla anıyorum…15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekatın bombalanması ile birlikte okuyan, birlikte üniforma giyen, 23 yaşındaki iki hemşerimiz, şehitlerimiz Bünyanlı Cennet Yiğit ve Yeşilhisarlı Kübra Doğanay’ı da asla unutmadığımızı, onların  ve tüm şehitlerimizin ailelerinin baş tacımız olduğunu ifade etmek isterim. “ 

**

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

ÖZDOĞAN: “15 TEMMUZ, MÜCALEMİZİN ZİRVESİ VE ŞANLI MİLLETİMİZİN ZAFERİDİR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan mesajında; "Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim” dedi.

“15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir” diyen Başkan Özdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını göstermiştir. Kendilerine uzatılan silahlara karşı canını hiç düşünmeden siper eden, kahraman Türk milleti korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de şanlı tarihimizin dönüm noktası olmuştur. Hakk’ın rahmetine kavuşan 249 şehidimiz ile 2 bin 193 gazimizin omuzlarında yükselen aziz vatanımızı, gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik.”

“Darbe girişimine izin vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Şehitleri unutulmasın” diyen Başkan Özdoğan;  “Milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

**

Odakır’dan 15 Temmuz mesajı
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Odakır mesajında, “Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, şer odaklarına fırsat vermesin” dedi.
KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 15 Temmuz 2016 tarihinde karanlık odaklarca desteklenen FETÖ’cü darbecilerin milli iradeyi, demokrasiyi hiçe saydığını, darbecilerin ülkenin ve milletin huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi. Odakır, bu tehdit karşısında Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşılık vererek eşine az rastlanır bir duruş sergilediğini ifade etti.
“ALLAH DARBEYE KARŞI KOYAN HERKESTEN RAZI OLSUN”
Başkan Odakır mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü darbeciler ülkemize ihanet etti. Milletin silahlarını millete çevirdi, 251 vatandaşımızın canına kast ederek şehit etti. O gece millet, bir oldu, iri oldu ve diri oldu darbecileri durdurdu. Devlet ve millet kaynaşması neticesinde darbe durduruldu, hainlerin planları alt üst oldu ve ülkenin bekasına uzanan el kırıldı. Her yaştan ve her kesimden insanımızın devletiyle birlikte sergilediği direniş, ülkeyi uçurumun kenarından aldı. Allah bir daha böyle karanlık günler göstermesin. Türk millet tarihinde şanlı zaferlere imza atmıştır. Vatanına göz dikeni adeta ezmiştir. Birliğine ve bekasına uzanacak her ele ‘dur’ demesini bilmiştir. Necip Türk milleti o gece de aynı tutumu göstererek, ülkeyi karanlıktan kurtarmış ve demokrasiye, vatan sahip çıkmıştır. Allah darbeye karşı koyan herkesten razı olsun. Bu ülke bizim, bu memleket bizim. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da darbelere karşıyız. Millete uzanan namlulara karşıyız.  Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, şehit olan, gazi olan ve şu an dimdik ayakta duran milletimize minnet duyuyor, yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.”


-
 

 

 

Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM