KAYSERİ EMNİYETİ’NDEN 1 HAFTALIK DEV OPERASYON BİLANÇOSU
407 aranan şahıs yakalandı, uyuşturucu ve kaçakçılığa geçit verilmedi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, 27 Nisan – 03 Mayıs 2026 tarihleri arasında kent genelinde gerçekleştirilen operasyon ve uygulamaların bilançosunu açıkladı.

Emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, aranan yüzlerce şahıs yakalandı.

Açıklanan verilere göre;

 Terör örgütü soruşturmaları kapsamında 8 şahıs hakkında işlem yapıldı, 3 kişi tutuklandı.

 Çeşitli suçlardan aranan 407 şahıs yakalanırken, toplam 347 yıl 9 ay 29 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslar adliyeye sevk edildi. Yakalananlardan 112’si tutuklandı.

 7464 paket kaçak sigara ve çeşitli kaçak ürünler ele geçirilirken, 8 şahıs hakkında işlem yapıldı.

 691,99 gram narkotik madde ile 88 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap ele geçirildi. Düzenlenen 19 operasyonda 24 şahıs hakkında işlem yapılırken, 19 kişi tutuklandı.

 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. Operasyonlarda 23 şüpheli yakalanırken, 1 çalıntı otomobil ve 2 motosiklet ele geçirildi. Ayrıca yaklaşık 500 bin TL değerindeki çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edildi.

 Siber Suçlarla Mücadele kapsamında internet ortamında yürütülen çalışmalarda 169 hesap hakkında işlem yapıldı, 62 hesap kullanıcısı tespit edildi.

 6 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 8 kurusıkı tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

 Kumar operasyonunda 5 şahsa işlem yapılırken, 1 fuhuş olayında 2 şahıs hakkında idari işlem uygulandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.