Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2025 dini takvimine göre, Ramazan ayı 1 Mart 2025 Cumartesi günü başlayacak. İlk sahur, 28 Şubat’ı 1 Mart’a bağlayan gece yapılacak. Oruç ibadeti, 29 Mart 2025 Cumartesi günü tamamlanmış olacak
Avrupa Kayserili İşverenler Birliği'nde Başkan Vekili Bilal Akdağ ramazan nedeniyle yaptığı açıklamada "Sevgi, paylaşma ve kardeşlik duygularını hep birlikte idrak edeceğimiz, manevi güzellikleriyle tüm insanlığı kuşatan mübarek Ramazan Ayı’na girmiş bulunuyoruz. 1 Mart Cumartesi ilk orucu tutacağız." dedi.
Başkan Vekili Bilal Akdağ mesajında şöyle devam etti:
"Ramazan ayı tüm dünyada olmak üzere, İslam Âleminde de barış ve huzurun hâkim olduğu, tüm insanların kardeşlik duygularıyla birlikte yaşadığı günlere vesile olması açısından da mübarek bir aydır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek ay; mağfiret, bolluk ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan Ayı, mucizelerle dolu bir aydır. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış ve huzur getirmesini temenni eder, Kayseri'deki ve Avrupadaki tüm hemşehrilerimizin, ve İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim”
Haber: Mustafa DURAN / AYAKLIGASTE.COM