Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunarak vatandaşların ulaşım güvenliğini ilgilendiren çalışmaların gecikmeden tamamlanmasını istedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kayseri’nin İncesu ve Sarız ilçelerinde çözüme kavuşturulmayı bekleyen ulaşım sorunlarına dikkat çekti.
İncesu Küçük Sanayi Sitesi’nin İstasyon bölgesiyle bağlantısının devam eden yol çalışmaları nedeniyle kesildiğini belirten Genç, mevcut geçidin dar, çamurlu ve güvenli olmadığını ifade etti. Vatandaşların, artık su akışı bulunmadığı belirtilen noktada yapılan menfezin araç alt geçidine dönüştürülmesi talebiyle Karayolları 6’ncı Bölge Müdürlüğüne dilekçe verdiğini ancak henüz sonuç alınamadığını söyledi.
Genç, Sarız ilçesine bağlı Yeşilkent Mahallesi’nde de benzer bir mağduriyet yaşandığını belirterek, ana yol üzerindeki alt geçit ile mahalle giriş ve çıkışına yapılması planlanan aydınlatma çalışmalarının tamamlanmadığını dile getirdi.
CHP’li Genç, konuşmasında şunları kaydetti:
“Seçim bölgem Kayseri'nin İncesu ilçesinde küçük sanayi sitesinin istasyon bölgesiyle bağlantısı yol çalışmaları nedeniyle kesilmiştir. Mevcut geçit dar, çamurlu ve güvenli değildir. Bu durum ciddi mağduriyet yaratmaktadır. Vatandaşlarımız artık su akışı bulunmadığı belirtilen noktadaki menfezin araç alt geçidine dönüştürülmesi için Karayolları 6'ncı Bölge Müdürlüğüne dilekçe vermiştir ancak henüz sonuç alınamamıştır.
Bir diğer mağduriyet, Sarız ilçemizin Yeşilkent mahallesinde yaşanmaktadır. Ana yol üzerinde Tufanbeyli yol ayrımına yaklaşık 200 metre kala yapılması planlanan alt geçit hala tamamlanmamıştır. Ayrıca, mahalle giriş ve çıkışına yapılacağı belirtilen aydınlatma da gerçekleştirilmemiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ve Karayolları Genel Müdürlüğünü her iki bölgemizin ulaşım güvenliğini sağlayacak bu çalışmaları gecikmeden tamamlamaya çağırıyorum.”