DEDESİNİN İZİNDE

Kayseri futbol camiasının yakından tanıdığı ve 9 Temmuz 2014’te hayata veda eden ve spor kamuoyunun sevilen isimlerinden  'Kara Ahmet' lakaplı  Ahmet Duman’ın torunu Deniz Curaoğlu,  dedesinin izinde emin adımlarla ilerliyor. 


 
EN BÜYÜK HAYALİ DEDESİ GİBİ BÜYÜK BİR FUTBOLCU OLMAK
Kayserispor alt yapısında futbola başlayan 15 Eylül 2010 doğumlu Ahmet Duman dedesi gibi yetenekli bir futbolcu olmayı hayal ediyor. İlkokul 6. Sınıf öğrencisi olan Deniz Curaoğlu hafta sonları Kayserispor Kulübü tarafından açılan futbol okulunda usta antrenörler yönetiminde futbol oynuyor. 



AHMET DUMAN KAYSERİ FUTBOL CAMİASININ SEVİLEN İSMİYDİ
 1953 doğumlu olan Ahmet Duman uzun yıllar Kayseri’de Ağırnas Şimşekspor ve Sağlıkspor’da futbol oynamış daha sonra  Kayserispor’a transfer olmuş ve Kayserispor’da da 5 sezon futbol oynamıştı. Ahmet Duman, Kayseri futboluna bir dönem damgasını vurmuş bir isim olarak hafızalara kazındı.  

AĞIRNAS ŞİMŞEKSPOR’DA FUTBOLA BAŞLADI
Ahmet Duman,  1966-1967 sezonunda  Ağırnas Şimşekspor’da futbola başladı ve uzun yıllar burada  futbol oynadı. Daha sonra Ağırnas Şimşekspor’un il şampiyonu olduğu sezon babasının ısrarı üzerine askere giden Ahmet Duman askerlik dönüşü ise Sağlıkspor’da futbola başladı. 

BABASI FUTBOL OYNAMASINA KARŞI ÇIKMIŞ!
Hatta bir rivayete göre Ahmet Duman’ın futbolcu olmasını babası hiç istememiş. O nedenle Ağırnas Şimşekspor’un il şampiyonu olduğu o sezon grup maçlarının oynandığı dönemde babası zorla askere göndermiş.



Ahmet Duman askerlik dönüşünde Sağlıkspor’da futbola başlamasına ise İl Sağlık Müdürlüğü’nde işçi olarak başladığı için babası futbol oynamasına burada izin vermiş. Bu ayrıntıyı anlatan ise onu çok yakından tanıyan isimlerden Fehmi Kuş. Ahmet Duman uzun yıllar Sağlıksporda oynadı daha sonra da antrenör futbolcu olarak devam etti. 

İLK MAÇINI HAVAGÜCÜ'NE KARŞI OYNADI
Ahmet Duman ilk maçını Havagücü’ne karşı Ağırnas Şimşekspor forması ile çıktı
Fehmi Kuş, Ahmet Duman’ın Ağırnas Şimşekspor’da ilk kez  futbola başlaması ile ilgili bir anısını da paylaştı: Ahmet Dumar Genç takımda Ağırnas Şimşekte küçük yaşta başlamış. Ahmet Duman, ilk  Maça çıkarken ise nasıl olsa hoca oynatmayacak diye maçı tribünden istiyormuş. Sonra maç devam ederken Fehmi Hoca Ahmet Duman’ı gidip tribünden çağırmış ve Havagücü’e karşı oynanan o maça dahil etmiş 

FEHMİ KUŞ AHMET DUMAN'I  KAYSERİSPOR'A TRANSFER ETTİ
 Ahmet Duman Sağlıkspor’da futbolcu iken Fehmi Kuş’un Kayserispor Teknik Direktörü olarak görev yaptığı sezon Kayserispor’a transfer oldu. Sağ açık oynayan Ahmet Duman, Kayserispor’da ligin 3. Haftasında çıktığı Kırıkkale maçında 1 gol attı daha sonra kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.  Bir dönem Kayserispor alt yapı antrenörü olarak ta görev yapan Ahmet Duman, 8 Temmuz 2014’te yakalandığı amansız kan kanseri hastalığına yenik düştü ve vefat etti. 



DENİZ DUMAN DA DEDESİNİN İZİNDE KOŞAR ADIM İLERLİYOR
6. sınıf öğrencisi olan Deniz Duman, Kayserispor'un alt yapı spor okulları olarak faaliyet gösteren Kartal Halı Saha'da 11 yaş grubunda futbol okuluna devam ediyor. 'Kara Ahmett' lakaplı efsane futbolcu Ahmet Duman'ın torunu Deniz Curaoğlu, dedesinin izinden gidiyor. Curaoğlu Duman ileride Dedesi gibi sevilen ve çok yetenekli bir futbolcu olmak istiyor.
 

Haber: AYAKLIGASTE.COM