• Reklam

BAŞKAN MEHMET CABBAR: "ÜRETİMDE ÜLKEMİZİN %60'INI KARŞILAYAN ÇİLEK FİDELERİMİZ 6 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR"

Üretim ve tüketim değerleri bakımından üzümsü meyve grubu içerisinde birinci sırada yer alan çilek, Türkiye’de son 50 yılda sürekli artış eğilimi göstererek 2021 yılında 669 bin tona ulaştı.

BAŞKAN MEHMET CABBAR: "ÜRETİMDE ÜLKEMİZİN %60'INI KARŞILAYAN ÇİLEK FİDELERİMİZ 6 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR"
23 Kasım 2022 - 15:04
Dünyada çilek üretiminde 5. sırada yer alan ülkemiz ihracatta ise 12. sırada yer alıyor. Başarılı çilek yetiştiriciliğinin temelini, sağlıklı ve doğru fide ile yapılan yetiştiricilik oluştururken, Develi İlçesi toprak ve iklim özellikleri sayesinde çilek fidesi üretimi açısından elverişli bir konuma sahip.

Develi İlçesinde sertifikalı çilek fidesi yetiştirilen sahalarda yetiştirilen fidelerin ülkemizdeki toplam üretimin %60’ını karşıladığını belirten ve üretilen fidelerin hem iç piyasaya gönderilip hem de yurtdışına ihraç edildiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Irak, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin talep ettiği çileğimiz son olarak ülkemizden 5 bin km uzakta bulunan Etiyopya’ya ihraç edildi. Güzel Develimizin çilek üretimi için bu elverişli iklim ve toprak özelliklerini fırsata çevirerek dünya pazarına kazandıran Sarıca Mahallemiz başta olmak üzere çilek üretimi yapan tüm çiftçi kardeşlerimi tebrik ediyor, Allah’tan bereketler diliyorum. Develi Belediyesi olarak bizler de her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de çiftçimize destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca çileğimizin ve çilek fidemizin üretiminin ve kalitesinin artmasında her zaman destek olan başta Valimiz Gökmen Çiçek olmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum