KAYSERİSPOR'UN KENETLENMEYE İHTİYACI VAR...

Mustafa DURAN

Kayserispor hafta sonunda Göztepe deplasmanında son haftaların en güzel futbolunu ortaya koydu. Galibiyeti hak etti öne geçen golüde attı aslında ancak resmen galibiyeti elinden alındı. Daha doğrusu VAR hakeminin gazabına uğradı ve 3 upanı alenen  çalındı. 

Ancak şu bir gerçek, Kayserispor Göztepe deplasmanındaki o hırslı istekli ve mücedeleci oyununu sürdürdüğü sürece bu takımın önünde kimse duramaz, kim de de takamın hakkını gasp edemez. Tek şart bu başarılı performansın devamının gelmesi..

KAYSERİSPOR’UN KENETLENMEYE İHTİYACI VAR.

Kayserispor’un şu saatten sonra kenetlenmesi gerekiyor. Birilerini hedef göstermek yerine birilerini suçlamak yerine ya da suçlu aramak yerine kenetlenmesi gerekiyor. Federasyona karşı Kayserispor’un  sahipsiz olmadığı imajını vermek gerekiyor. Bunu dillendirmek lazım. Çünkü bu ligde lobisi güçlü takımların hakkı daha az yeniyor.

OYUNCULARIN HER MAÇA İYİ MOTİVE OLMASI GEREKİYOR

Kayseirspor’da yönetimin işi sıkı sıkı tutması gerekiyor. Yönetimin özellikle verdiği demeçlere dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle birilerini kıracak üzecek açıklamalardan kaçınması gerekiyor.  Tam kenetlenmeyi engelleyecek çıkışlardan vazgeçilmeli.

BERNA BAŞKANIN TEPKİSİ!

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Göztepe maçın sonarsı  dikkat çeken bir açıklama yaptı.  Göztepe deplasmanında Kayserispor’un hakkı  alenen gasp edildi.  Kayserispor’un attığı nizamii gol VAR’ın saçma bir kararı ile iptal edildi.

İyi oynayıp golü de bulmuş olmasına rağmen Kayserispor’a yapılan bu haksızlık karşısında Berna Gözbaşı susmadı ve   dediki: " Bizi basit oyunlarla yıldırmak isteyenler, bu tablo karşısında her zaman hayal kırıklığına uğrayacaklar ve oyunları ayaklarına dolanacak bunu da bilmelerini istiyorum"  

Evet Kayserispor’da ayak oyunlarının Göztepe maçında başladığını gördük. Birileri Kayserispor’un üstünü şimdiden çizme çabasında. Berna Başkan da buna haklı olarak tepkisini gösterdi ve onların bu oyunları hakikaten de ayaklarına dolaşacak.  

TOKGÖZ’ÜN AÇIKLAMASI VE TRANSFER YASAĞI!

Kayserispor’da Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz’ün önceki gün bir açıklaması vardı. Tokgöz, Devre arasında Kayserispor’a transfer yasağı geldiğini duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: “5 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olan ara transfer döneminde 23 milyon 700 bin TL geçmiş dönem transfer yasağımız bulunmakta bu yüzden devre arasında transfer yasağımız var

Bu transfer dönemlerinde sadece Kayserispor’un değil, bütün takımların borçları nedeniyle transfer tahtaları kapalı olur. Mesela Erol Bedir’in görev yaptığı 2.5 yıllık dönem zarafında da 5 tarnfser dönemi geçirildi ve bütün transfer dönemlerinde Kayserispor’un tahtası kapalı idi. Neden? Önceki dönem yani Recep Mamur döneminden gelen borçlar yüzünden. Yani her yönetim bir önceki dönem borcunu ödeme gayreti içine girmekte.

Ancak, bu aşılmayacak bir sorun değil. Çünkü 23 milyon 700 bin TL’lik borç varsa şayet bu paranın bir kısmı ödenip bir kısmına evraklar verilerek gayet tabi transfer tahtası açılabilir.

Kaldı ki Kayserispor’un gelecek sezon devre arasında da yine transfer tahtası kapalı olacak. Çünük bu sezon yapılan tranfser ve yapılacak ödemeler nedeniyle kulübün borcu bulunuyor. Bu nedenle her transfer dönemlerinde tahta zaten kapalı olur.

TRABZON MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

Göztepe maçı artık geride kaldı. Şimdi önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor. Bu nedenel önümüzde çok önemli bir Trabzonspor maçı var. Kayserispor’un bu maça çok iyi motive olması gerekiyor. Göztepe maçında hakikaten galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koymuştuk. Bunun devamının gelmesi gerekiyor. Bu iyi performansın devamı gelmez ise geçen haftaki iyi oyunun bir anlamı kalmıyor.

CAMPANHARO’NUN SAKATLIĞI ÖNEMLİ BİR KAYIP

Kayserispor’da üst üste gelen talihsizlikler ile başı dertte. Hakikaten Lung’un Galatasaray maçındaki sakatlığı ve 4 hafta sahalardan uzak kalacak olması, Yasir’in yine sakaktlığı sonrasındra Aziz Behiç’in covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla 2 hafta oynamaması ve son olarak ta takımın en iyisi denilen Campanharo’nun dün apandisit ameliyatı geçirmesi Kayserispor adına yine büyük bir kayıp oldu. Campanharo, 4 hafta takımdaki yerini alamayacakmış.

Umarız bu talihsizlikler kısa zamanda def olur ve Kayserispor beklenen performansı ortaya koyarak puan ve puanları toplamaya başlar. Aksi halde durum çok vahim gözüküyor.

KAYSERİSPOR’DA KAN KAYBI SÜRÜYOR

Öncelikle şunu bilmek gerekiyor.  Kayserispor, Samet Aybaba’nın gelişi ile 3 haftadır maç kaybetmiyor. Galatasaray deplasmanı, içerde Kargümrük maçı bu hafta Göztepe maçı  berabere sonuçlandı.

Kayserispor 3 maçta 3 beraberlik aldı. Bunu “Kayserispor 3 haftadır maç kaybetmiyor” diye başarı gibi lanse etmek ya da öyle bir algı oluşturmaya çalışmak büyük hata olur.

Kayserispor 3 haftadır maç kaybetmiyor ancak Kayserispor 3 haftadır da 2’şer den toplam 6 puan kaybetmiş durumda. 3 puanlı sistemde 1 puanla yenilginin hiçbir farkı yok.
Kayserispor’un maç kazanması gerekiyor. 3 maçta alınan 3 puan, Kayserispor’u asla bulunduğu düşme potası içinden çıkartmaya yetmez. Bizim galip gelmemiz hatat galibiyet serilerine başlamamız gerekiyor.

MAÇ BAŞI ORTALAMAMIZ 1.2 PUAN OLMASI GEREKİYOR

Kayseserispor şu anda 9 puanla 18. Sırada ve düşme potasında. Kayserispor geride kalan 10 haftada 2 galibiyet 3 beraberlik alarak 9 puan topladı. Yani 10 maçta 9 puan yani maç başı 0.9 puan ortalaması ile oynuyor.

Kayserispor’un ligde kalabilmesi için maç başı ortalamasını 1.2 puana çekebilmesi ve 40 puanlık seride en az 47-48 puan toplaması gerekiyor.  Ligde kalabilmesi için mutlak suretle bu grafiği yakalaması gerek.

Her geçen hafta sıkıntı artıyor, makas daralıyor. Taraftarın beklentisi vardı. Sezon başında takımın kötü gidişi, ilerleyen haftalarda ortadan kalkmasını bekliyordu. Uyum sorunu hallolacaktı, oyuna katkı sağlayamayan oyuncular yavaş yavaş takıma adapte olmaya başlayacak katkı sağlayacaktı ancak 11 hafta geçti hatta milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı da hesap ederken 3 ay gibi uzun bir süre geçti hala düzelme yok. Hala sıkıntılar devam ediyor, yeni transferlerin düşük performansı aynen devam ediyor.

Burdan da şu anlaşılıyor ki yapılan transferlerin çok büyük transfer hatası olduğu ortaya çıkıyor. Kulüp bu sezon ciddi manada borçlandırıldı. 3-4 sezon da yapılabilecek transferler maalesef 1 sezonda yapılmış oldu. Verim alınabilse sorun değil. Ancak puan gelmeyince maç kaybedince bu kayıpların ne büyük kayıp olduğu ortaya çıkıyor.

50 MİLYONLUK FERNANDES VE ALİBEC’İN YARIM PUANLIK BİLE KATKILARI OLMADI!

Kayseirsopr’un son gün transferleri olan Denis Alibec ve Fernandes, 11 hafta geçmesine rağmen hala bekleneni veremedi. Kayserispor’a yaklaşık 40-50  milyon TL’lik maliyeti bulunan bu oyuncuların, oynan 10 maçta  yarım puan dahi katkıları yok.

Transferin son gününde kulübe 40-50 milyon maliyetle 3 oyuncu alıyorsunuz, Alibec ve Fernandes. Şu ana kadar maçın sonucuna tesir edcek bir katkıları olmadı.  1 milyon bonservis bedeli ödenerek ve yıllık 900 bin avro toplamda 3 yıllık anlaşma yapılan Deniz  Alibec, 4 maçta ilk 11’de oynadı şu ana kada r da 310 dakika oyunda kalabildi.

Yine 1 milyon avro ödenerek transfer edilen 34 yaşında Manuel Fernandes, maalesef daha bir maçta oyunun kaderini değiştirecek bir performans sergilemedi. 4 maçta ilk 11’de forma giyebildi bugüne dek toplam da da 307 dakika sahada kalabildi. Hala tam anlamıyla hazır da değil.