• Reklam
Reklam
Reklam

Yeryüzü Doktorları ile Aç Gözlerini

Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç sahibi coğrafyalarda görme yetisini kaybetmek üzere olan katarakt hastalarına dikkat çekmek için “Aç Gözlerini” adlı bir kampanya başlattı

Yeryüzü Doktorları ile Aç Gözlerini
31 Ocak 2023 - 13:54
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 2 milyar 200 milyon insan göz rahatsızlıkları ile yaşıyor. Bu rakamın 94 milyonunu ülkemizde de görülen ve yalnızca ameliyatla tedavi edilebilen katarakt hastalığı oluşturuyor. Yeryüzü Doktorları bu yıl da sağlık imkanlarının yetersiz kaldığı ülkelerde katarakt rahatsızlığına ve görme kayıplarına dikkat çekmek için “Aç Gözlerini” adı ile bir kampanya başlattı.

 

“Aç Gözlerini” kampanyası ile önlenebilir görme problemlerine karşı mücadele ediyor

Yeryüzü Doktorları 2006 yılından beri göz rahatsızlıklarının, özellikle kataraktın sık görüldüğü ülkelerde göz sağlığı projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda Afganistan, Bangladeş, Çeçenistan, Kamerun, Kenya, Kongo DC, Lübnan, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Pakistan, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda ve Yemen olmak üzere toplamda 17 ülkede tedavi imkanı bulamayan insanlar için sağlık hizmeti sundu. Bugüne kadar 224 bin 815 göz muayenesi, 30 bin 851 göz ameliyatı gerçekleştirirken 62 bin 175 gözlük dağıttı.

 Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Göz hastalıkları ihtiyaç sahibi coğrafyalarda önemli bir sağlık sorunu olarak hayatları zorlaştırmaya devam ediyor. Aslında tek ameliyatla tedavi edilebilecek göz hastalıkları, ekonomik imkansızlıklar, fiziki altyapı ve iş gücü kapasitesinin yetersiz olduğu bölgelerde çoğunlukla görme yetisi kayıplarıyla sonuçlanıyor. Bizler de yaşanan göz sağlığı sorunlarına karşı 17 yıldır projeler yürütüyor, ihtiyaç sahibi ülkelerde kamplar organize ediyor, muayeneler ve ameliyatlar gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar halkımızdan aldığımız destekler sayesinde binlerce kişinin gözlerinin açılmasına vesile olduk. Bu yıl da bizleri bekleyen, gözlerinin açılmasını ümit eden ihtiyaç sahipleri için “Aç Gözlerini” adlı bir kampanya başlattık. Sizler de daha fazla insanın göz sağlığı hizmetlerine ulaşabilmesi ve sevdiklerini yeniden görebilmesi için kampanyamıza destek olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum