• Reklam
Reklam
Reklam

YENİ BİR DÜNYA: WATTPAD

Wattpad hikayeler, şiirler ve makaleler paylaşılan, oy ve yorum yapılabilen bir uygulama.

YENİ BİR DÜNYA: WATTPAD
12 Ağustos 2022 - 17:17
Yazmak isteyen herkes tarafından kullanılabilir. Uygulama içinde takip etme, mesajlaşma ve okuma listesi oluşturma gibi özellikler de vardır.

Bu uygulamadan ücretli ve ücretsiz şekilde faydalanılabiliyor. Wattpad uygulaması sayesinde yazılan hikayelerin bir kısmı kitap olarak basıldı, fakat ebeveynler basılan kitapların kaldırılması istedi. Bunun sebebi ise wattpad uygulamasının olumlu yanlarının olduğu kadar olumsuz yanlarının da olması.   

 Uygulamanın olumlu ve olumsuz yönleri nelerdi?
Wattpad’in olumlu yanları

Özellikle son zamanlar da insanlar telefonla çok fazla zaman geçirmekteler. Wattpad, okuyucuların telefon üzerinden okuması açısından kolaylık sağlamakta. Hikayeler hemen ellerinin altında. Hikâye türleri çok fazla. Aksiyon, polisiye, dram, korku vb. gibi. Kitap fiyatlarındaki artış yüzünden okuyucular kitap almakta zorlanıyor ve bu şekilde uygulama onlar için ulaşması daha kolay hale geliyor, bir diğer olumlu yanı ise yeni yazarlar oluşmasını sağlaması. Kendine güveni olmayan fakat içinde yazma isteği bulunan kişiler için de bir çıkış yolu.   

Wattpad’in olumsuz yanları

Uygulama çoğu okuyucusunda diğer uygulamalar gibi bağımlılık yapmakta. Ve bu sebeple okuyucuların sosyal hayatını olumsuz yönde etkilemekte. Sürekli telefona bakmak göz sağlığı açısından olumsuzluklara sebebiyet vermekte. En büyük olumsuzluk ise yaş kriterinin olmaması ve 18 yaş altı kullanıcıların çokluğu yüzünden cinsel içerikli hikayelere ulaşımın çok kolay oluşu. Manipüle edilmeye çok müsait bir kitle var ortada. Wattpad uygulamasının 18 yaş altı çocuklar için ebeveyn kontrolü ile kullanması en mantıklı seçenek. Tabi bu ne kadar mümkün olabilirse.  Mahkemelere bile başvuruldu wattpad uygulaması sayesinde basılan kitapların kaldırılması için. 

Haber: Fatma Adıyaman / AYAKLIGASTE.COM 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum