• Reklam
Veli ALTINKAYA

Veli ALTINKAYA


MALATYA VE ELAZIĞ NOTLADI

01 Şubat 2021 - 09:35

Geçtiğimiz hafta Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yerel Medya Meclisi Başkanı İsrafil Avcı ile birlikte günübirlik Malatya ve Elazığ’a gittik.

Malatyalı meslektaşımız KGK Üyesi Akif Çelik birkaç ay önce Covid-19’dan vefat etmişti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu süreçte merhum meslektaşımızla rahatsızlığı süresince yakından ilgilenmiş. Sonrasında da ailesini hiç yalnız bırakmamıştı.

KGK Malatya Temsilcisi Kemal Deniz ve KGK Yönetim Kurulu Üyesi M. Duran Özkan’ın davetiyle hem Akif’in ailesine bizzat taziyelerimize iletmek, hem de Yeşilyurt Belediye Başkanı’na yakın ilgisi nedeniyle teşekkür etmek için gittik.

Bu ziyaret çerçevesinde birkaç saat de olsa Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Yeşilyurt’ta yaptığı güzel çalışmaların bir bölümünü görme imkânı bulduk. Malatya, çınar gibi gücünü köklerinden alan kadim bir şehir. Başkan Çınar da soyadına yakışan güzellikle çalışmalar yapmış ilçesine. Yıkılmış cezaevini restore edip müze haline dönüştürmüş. Çoban Müzesi kurmuş burada. Çocukluk yıllarında çobanlık yapmış biri olarak, yarım asır geriye gittim. Çırmıhıtı Mahallesi adeta ’Müze Şehir’ görünümü kazanmış. Şehrin tanınmış işadamı Ahmet Çalık adına Tekstil Müzesi kurulmuş. Müzenin bahçesinde Malatyalı İsmet Paşa’nın heykeli de var. Çınar Başkan, bu müzenin 100 metre kadar ilerisinde bir sokağı korumaya almış. Sokakta müthiş bir yenileme var. Buna ‘sokak sağlıklaştırması’ diyorlar. Eski binaların tamamı (bir-iki istisnası var) belediye tarafından satın alınıp orijinal şekilde restore edilmiş ve Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Butik Otel, Kent Belleği, Geleneksel yemeklerin yenildiği mekânlara dönüştürülmüş. Sokakta iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Birkaç yılda çalışmalar bitmiş olur. Malatya’ya gidip de bu sokağa uğramazsanız biliniz ki şehri görmemiş sayılırsınız.

Başkan Çınar Kahve Konağı’nda kayısı çekirdeğinden yapılmış kahve ikram etti. Müthiş bir lezzet... Seri üretim için çalışmalar sürüyormuş.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Başkan Çınar’a merhum Akif kardeşimizin ailesine maddi manevi katkılarından dolayı bir de plaket takdim etti. Belediye Başkanı ile birlikte Akif kardeşimizin evini de ziyaret edip, eşi ve çocuklarına taziyelerimizi ilettikten sonra Malatya’dan KGK Yönetim Kurulu Üyesi M.Duran Özkan ve Yerel Medya Meclisi Başkanı İsraif Avcı ile birlikte KGK İl Temsilcimiz, eğitimci-gazeteci, gönül insanı Kemal Deniz’in aracıyla türkülerimize konu olan Kömürhan Köprüsü’nü geçerek Elazığ’a hareket ettik.

Elazığ Valiliği’nin girişinde bizi İl Temsilcisi kardeşimiz Mustafa Doğan karşıladı. KGK Heyeti’nin Elazığ ziyareti nedeniyle Mustafa Doğan’ın başkanlığını yaptığı Elazığ Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde bulunan Emral Cömert ve Halit Akgül de bizimle birlikte olmak için sağolsunlar İstanbul’dan gelmiş.

İlk olarak Vali Erkaya Yırık’ı ziyaret ettik. Vali Yırık, 7 yıl  Melikgazi Kaymakamlığımızı yaptı. Halkla iç içe bir mülki amirdi. Devletin millete hizmete memur olduğuna inanmış ‘yerli ve milli’ bir yönetici Vali Yırık. Elazığ depreminden 5 ay sonra buraya vali olarak atandı. Yani zor bir dönemde göreve geldi. Vali Yırık henüz göreve başlayalı 7 ay kadar olmasına rağmen, Elazığ halkı ile kaynaşmış, ilin tüm sorunlarına vakıf olmuş, şehrin seçilmiş ve atanmış yöneticileri ile uyum içerisinde bir çalışma ortaya koyuyor.

KGK Heyeti olarak ilde resmi ilan da alan Haberkent ve Günışığı Gazeteleri ile uydu televizyonları Fırat TV ve Kanal 23’ü de ziyaret ettik.

Elazığ’ın genç bir belediye başkanı var. Yeni tanıştım. Sporcu bir gelenekten geliyor. Elazığ’ın köklü ailelerinden Şerifoğulları’nın Şahin Bey’i... Henüz 40 yaşında. Seçileli 21 ay olmuş. Seçildikten 7-8 ay sonra depremle karşı karşıya kalmış. Sonrasında da malum salgınla. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na çalışmalarını sorduk. Şehir merkezinde millet bahçesinden, kentsel dönüşüme, altyapıdan sosyal sorumluluk projelerine kadar güzel çalışmalara başlamış. İki cümlesinden birinde, “Sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir talebimizi geri çevirmedi, depremin yaralarını sardık, sarıyoruz” diyor. Şahin Şerifoğulları inanıyorum ki Elazığ’ın önümüzdeki çeyrek asrına damga vuracak güzel hizmetlere imza atacak.

Bu arada Vali Erkaya Yırık’ın da yıllardır ‘tuz-ekmek’ yediği Kayseri’ye selamlarını unutmadan ileteyim.

Mehmet Ali Dim başkanlığındaki KGK heyetine ev sahipliklerinden dolayı Malatya ve Elazığ temsilcilerimize bu vesile ile teşekkür etmek isterim.

 

KULİS BULVARI

O ZİYARETİN MERKEZİNİ YHT OLUŞTURMUŞTUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Başkan Büyükkılıç geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti. Her iki isim de bu ziyareti sosyal medya hesaplarından duyurdu. Ziyarette ‘Kayseri’nin Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili projeleri konuşuldu’ gibi genel bir değerlendirme yaptı taraflar. Detay vermemişler. Şüphesiz ziyaretin merkezinde YHT var. YHT’nin 2021 maliyeti 9 milyar liranın biraz üzerinde. Bunun 7,52 milyar lirası dış kredi olarak alınacak. Bu fakir dahil, Kayseri kamuoyu YHT konusunda AK Parti büyüklerini iyice sıkboğaz etmeye başladı. YHT’nin Yozgat-Sivas süreci de malum. Özhaseki YHT için, ‘yakın bir zamanda ihaleye çıkıyoruz’ derse şaşırmayın. Ziyarette Kocasinan bölgesine yapılacak iki alt geçit ve bölünmüş yol ve otoyol bağlantısının da görüşüldüğünü söyleyelim. YHT’nin temelini bu yılın sonbaharında atmalıyız…

 

Mış… Miş… Muş…

00- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın istifasında Kayseri’nin hiçbir dahli yokmuş.

00- Özhaseki, Kayseri’nin YHT talebi konusunda ‘Biraz daha sabır. YHT Kayseri’ye gelecek’ demiş.

00-Ukrayna Büyükelçisi Büyükkılıç’a, ‘Kayseri ile kardeş şehir olalım’ demiş.

00-Palancıoğlu, ilçe meclisinde üyesi bulunan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti il başkanları ve ilçe yönetimlerine yaptıklarını ve yapacaklarını anlatarak takdir görmüş.

00-Kocasinan, makine parkını genişletmiş.

00- AK Parti Gençlik Kolları il kongresini de yapmış.

00-Zabıta, Tarım ve Ticaret Müdürlüğü elamanları gıda sektöründe denetimleri yoğunlaştırmış.

00-ERÜ’nün bilim insanları da Cumhurbaşkanı’nın elinden TUBİTAK ödüllerini almış.

00- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AB Büyükelçisi ile Kayseri’ye geliyormuş.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum