Vahap Beyaz

    Vahap Beyaz


    SESSİZ DERBİ MAÇIN KAZANANI BEŞİKTAŞ OLDU

    30 Kasım 2020 - 09:13

    Sessiz derbi maçın kazananı Beşiktaş oldu.

    Sezonun en güçlü kadrosuna sahip Fenerbahçe kendi sahasında 10 kişi kalan rakibi Beşiktaş'tan yediği 4 gollük mağlubiyetle haftayı puansız kapattı.

    Ilk yarıda isteksiz oyuncu kadrosu ile erken gelen golleri kalesinde gören Fenerbahçe, ikinci yarıya başladıktan sonra Teknik sorumlu Erol Bulut müdahalesi ile beklenen istekli oyunu sergilemeye başladı.

    Son bir yıldaki yükselen grafiği ile istikrarlı oyun sergileyen Ozan Tufan'ın rakip ceza sahası içi ve dışında kendisini yere atıp hakemden medet umması, o zirvedeki futbolcuya ve büyük Fenerbahçe Camiasina hiç yakışmadı.

    Gerek kadro, gerekse mali sıkıntıdaki Besiktaş'ın derbiyi 3 puanla kapatması moral açısından bir kazanç olmuşsa, bunu Teknik patron Sergen Yalçın'ın dehasına borçludur.
    Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında hiç görev almamış bir hakemin, iki takım arasındaki maça görevlendirilmesi alışılmış bir durum değildi.

    Verdiği vermediği FAUL kararlarında ve kartlarında standart olmadığı gibi, VAR'a teslimiyeti ile kendine güveni olmadığını gösterdi. 

    Mesela, Beşiktaş ceza sahası çizgisi yakınında yere düşen Beşiktaş oyuncusu için devam ettirdiği bir pozisyonda, top taça çıktığında VAR'dan elle oynamamı veya ceza sahası içindemi yardımı istediği görüntüsü kendi başına karar vermediğine bir örnekti. 

    Üstelik ceza sahası dışındaki bu pozisyon için VAR'ın müdahale yetkisinin olmadığını bilmesi gerekirdi. Fenerbahçe lehine penaltı olsa, VAR izleme tavsiyesinde bulunurdu
    Eğer hakem değil VAR "bekle kontrol ediyorum" demiş ise protokola aykırı bir müdahaledir. 
    Zira ceza sahası dışında olduğu ve el olmadığını izleyecek kadar geçen zaman sonrası top taça çıkmıştı.

    Sezon başındaki bu maceralı hakem ve VAR atamaları sonucu adil olmayan kararlar ikinci yarıda hoş olmayan hadiseleri getirebilir. 

    Son yılların en güçlü kadrosuna sahip Fenerbahçe'nin,  Beşiktaş fobisinden kurtulamadığı bir maç daha geride kalmış oldu.

    Eğer seyircili bir maç olsaydı kazanan Fenerbahçe olabilirdi. Fenerbahçenin en güçlü yanının taraftarı olduğu bir gerçektir.

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum