• Reklam
Reklam
Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

YENİ BİR SAYFA

02 Ekim 2021 - 11:07 - Güncelleme: 02 Ekim 2021 - 11:09

Herşey birgün bitmek üzere başlar hayat bile! Fakat biten herşey yeni başlangıçları beraberinde getirir!

Hiç ummadığın anda bazen öyle biri gelip girer ki hayatına, sen tüm gidenlere teşekkür edersin. İnsanın da, hayvanın da, eşyanın da bir ömrü vardır hayatımızda. Rolü bitince geleni de gideni de zorla hayatında tutamazsın.Tıpkı sonbaharla birlikte dalından sararıp solan bir yaprağı yerinde tutamadığın gibi... Sadece herşeyin bir zamanı var o beklenir.
Sen gönlünü ferah tut, diyor Mevlana ve devam ediyor; Ne mutsuz edip gülen, nede aldığı ahları ödemeden giden yok bu hayatta...

Ne kadar doğru bir tespit! Kimin kimde alacağı varsa, kim kime ne yaşattı ise karşılığını görmeden ölüm yok,  mutlaka herkes yaşattığını yaşayacaktır da! 

Bize düşen mi? Biraz sabır, biraz tevekkül edip mevlanın şaşmayan ilahi adalet terazisini izleyip görelim mevla neyler, neylerse en güzelini eyler teslimiyeti... 

Hayatımızda  yeni sayfalar açıp, yeni başlangıçlar yapabilmek için eski ve gereksiz sayfaları bir bir kapatmak gerekir ki temiz bir sayfaya yazılsın yeni başlangıçlar!

Ve bu hayat bana şunu da öğretti ki yeni umutlarla açılan bir pencereden dışarıyı izlemek istiyorsan, geçmişe takılıp kalmayacaksın... Geçmiş adı üstünde geçmişte kalmış. İlerlemek için daima önüne bakıp, ileriye doğru yürümeyi öğreneceksin.

Şu da varki bu hayatta hiç kimse vazgeçilmez değildir. Herkesin yeri anında birde bakmışsınız dolu vermiş bile... Güzel İzler bırakmayan herkes unutulmaya mahkumdur. 
Sabahattin Ali’nin de dediği gibi dostlar: “Belki de yeni başlangıç yapmanın vaktidir.” ne dersiniz?

“Her insan sevgiye, sevilmeye, ilgi gösterilmeye layık değildir.” Bazı bünyelere bu hasletler ağır gelebilir, ters tepebilir... 

Ve ben çok ciddi bir karar aldım oda  “Karşılık göremediğim hiçbir şeyi uzatmıyorum artık, çünkü benim için bu hayat bencil insanlara vakit harcayacak kadar uzun değil.”
“Deneyimlerimle sabittir ki, en mutlu insanlar, diğer insanların hayatlarına en çok dokunan ve onları en çok mutlu edenlerdir.” 

Ve unutma! "Allah iyi kullarını daima nankörlerle, kıymet bilmeyenlerle imtihan eder, fakat  asla onlara yâr etmez.."

Şunu da Öğren kalbim ki!

Allah'tan başka kimden ne bekliyorsan, emin ol bir gün hepsi seni hayal kırıklığına uğratacaktır, her ne istiyorsan sadece Allah'tan isteyeceksin...
Karşılıksız, çıkarsız her daim kuluna bir dua kadar yakın olan Allah'a hamd olsun... Saygıyla!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum