• Reklam
Reklam
Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

SONUMUZ HAYIR OLSUN!

07 Nisan 2021 - 13:42 - Güncelleme: 07 Nisan 2021 - 20:05


Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, sonumuzu hayır getirsin diyerek başlamak istiyorum yazıma…

İnsanın görür gözü, tutar eli… Kimseden kimseye fayda yok, kalmamış ta! Tırnağın varsa başını kaşı…

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında 88 yaşındaki yaşlı bir kadına yapılan şiddet görüntüleri insanın tüylerini ürperten cinstendi, hemen hemen bütün haber bültenlerinde de yer aldı.

Ben bu haberi izlerken açıkçası insanların hiç mi vicdanları kalmamış diye düşünmekten kendimi alamadım. Hepimiz yaşlanacağız, düşmez kalkmaz bir Allah’tır, kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.

Ben sizlere biraz bu bahsi geçen haberin içeriğinden bahsetmek istiyorum.
Manisa’da yaşayan 88 yaşında 9 çocuk annesi yaşlı bir kadın var ortada ve bu kadına 9 çocuktan sözde sadece bir tanesi bakıyor, tabi ona da bakmak denilirse…

Diğer çocukları ise hiçbir şekilde anneleri ile ilgilenmiyor, gelip gitmiyor, gelinin vicdanına terk edilmiş bir anne…


Teyzenin yine kendisi ile aynı ismi taşıyangelini yaşlı kadını acımasızca dövüyor, hakaret ediyor, hırpalıyor, aşağılıyor tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de evin küçük gelini kayınvalidesinin uyguladığı bu şiddeti önlemeden, sessiz kaldığı yetmezmiş gibi, bunları duyarsız bir şekilde cep telefonundan kayda alıyor.Vicdansızlıkta gelinen son nokta dedirten cinsten bir olay bu!

Bu şiddetin üzerinden çok kısa bir süre sonra da ne yazık ki yaşlı teyze hayatını kaybetmiş.
Ölüm nedeni henüz belirlenemeyen, araştırılan ve vücudunda çeşitli morluklar olan teyzenin hazin sonuna inanın çok üzüldüm. Allah rahmeti ile muamele etsin inşallah…

Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde teyzenin ölümünün hemen ardından evde şenlik başlıyor.
Yaşlı teyzeyi darp ederken görüntüleyen gelin, kayınvalidesi ve eltisi teyzenin defnedildiği günün hemen akşamı birlikte oturup sanki cenaze evi değil de düğün evi gibi kahkahalar atıyorlar.

Daha yetmezmiş gibi de ölen teyzenin kıyafetlerini giyip sevinçten oynayarak kutlama yaparcasına oynuyor, eğlence yapıyorlar. Toplum olarak geldiğimiz noktaya hayretler içinde kaldım doğrusu…

Bu gelin kocası kendisinden ayrılmak istediğini söyleyene kadar bu görüntüleri saklıyor, kocası ayrılmak istiyorum dediğinde ise görüntüleri deşifre ederek intikamı hedefliyor.

Sizi bilmem ama bana Manisa'da yaşanan bu olay gerçekten kan donduran cinsten geldi…

Merhametsizlikte, insafsızlıkta, vicdansızlıkta, acımasızlıkta gelinen son nokta yazık çok yazık!

Anne ve babanın 10 evladı olsa hepsine özenle bakıp, her birine ayrı ayrı sevgisini paylaştırırken, 10 çocuk bir anne ve babaya bakmaktan aciz kalıyor. Vay ki ne vay çok üzücü bir durum bu!

Anne babamız hayatta iken onların hayır duasını alabilmek kadar büyük bir nimet olabilir mi?

Annem ölene kadar sürekli hayır duasını bizden esirgemedi, babam çok şükür hayatta oda aynı şekilde sürekli dua eder ve ben anne ve babamın duasını almanın huzurunu yaşıyorum.

Baba çınar gibidir. Meyvesi olmasa da gölgesi yeter.

Hayattayken bilmek gerek anne babamızın kıymetini, öldükten sonra vah tüh fayda vermez.
Çünkü anneler, bedenlerinin bir parçası gibi gördükleri evlatları için her türlü fedakârlığı yapmaktan, geceleri uykusuz kalmaktan, çocuğu hasta olunca huzuru kalmayan, canından çok çocuğu için çabalayan varlıklardır.Anne karnında başlayan bu fedakârlıklar göz önüne alındığında, hiçbir insan annesinin kendisi için yaptıklarının karşılığını da, hakkını da kolay kolay ödeyemez.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum