• Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

ÖNEMLİ HİSSETTİR!

06 Ağustos 2021 - 09:12

Bir insana zaman ayırmak, onu değerli hissettirmek bir gönül inceliğidir insana kendini önemli hissettirir. Her kula bu incelikte nasip olmuyor işte... 

Aslında sevmekten daha önemlisi de sevdiğini tüm yüreği ile, yaptıkları ile ona yani karşı tarafa hissettirebilmektir. 

Burada mevzu sadece sevmek ve sevilmek değil ki. Çünkü insanların bir çoğu bir kediyi, köpeği, bir kuşu,bir bitkiyi, bir taşı bile sevebilecek güzel bir yüreğe sahiptirler.

Burada esas olan şey ise birinin önceliği olmaktır. Yani özetleyecek olur isek şayet şöyle diyebilirim değer verdiğiniz insan için her durumun içinden sıyrılıp ona en değerli olan ve geri getirilmeyen zaman yaratmaktan bahsediyorum.

Her ne durumda olursak olalım, ona varlığımızı hissettirmekten,ona sımsıkı sarılabilmekten. Bende varım,senin yanındayım hissini verebilmekten bahsediyorum.

Her şeyden,herkesten  önce “o” diyebilmekten. Yani O’na koşmaktan...

Bir insanın birinci önceliği olmak, olabilmek! Gün içinde ne kadar yoğun olursa olsun, sana vakit ayırabilmesi, seni düşünmesi, seni üzmekten korkması vs. gibi çoğaltabiliriz bunu... 

Yani şöyle ki seni özledim,sesini duymak, seninle sohbet etmek için 5 dakikada olsa seni görmeye geldim, sesini duymaya ihtiyacım var denilmesi. Kaçımız bunu başara biliyoruz bilmiyorum. Ama bence bu örnekleme sevmenin bir kaç level ötesi denile bilir!

Bir düşünür 2 insan çeşidi var demişti yıllar öncesinde, boş zamanlarında sana gelen, sana gelmek için boş zaman oluşturan! Peki bunlardan hangisi senin hoşuna gider hiç düşündün mü? 

Arada sırada değer verdiğimiz kaybetmekten korktuğumuz insanlara bunu belli etmekten korkarsak, kibirimizden bunu belli etmez isek yanımızda bir müddet sonra kimseyi bulamaya biliriz. Kimse vazgeçilmez değildir!

Bazen de insanın kendi için yapabileceği en güzel şey hiçbir şey yapmamaktır. Durmak ve susmak... Bazen bu ikisi herşeye ilaç olabilir. Tüm yaraları sarabilir! 

Aslında her şeye yetişeyim, her şeyi tamam edeyim derken kendine geç kalmamak için en çok. Zira konuşmanın bir değeri yoksa, konuşmamızdan anlamayan kişilerde sükût belki de  her şeyi yoluna koyar belli mi olur?

Sesinize sağır olanı, sessizliğiniz çözebilir belki... Çünkü sizi anlamak istemeyen, sizi duymayan kişilerde bazen konuşmak hiçbir şeyi çözemiyor... O zaman sessizce susmak en güzeli belki de ne dersiniz? Saygıyla!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum