Selda AVCI

    Selda AVCI

    TUZLU KAHVE..

    MİLLETİN VEKİLİ! BAKİ ERSOY…

    19 Temmuz 2022 - 18:27

    Ben siyasetten hiç anlamam fakat etrafını iyi gözlemleyen bir vatandaş olarak,iyi bir siyasetçi nasıl olur yâda olmalı onu çok iyi anlarım.
    Peki, bir siyasetçinin iyi yâda kötü olduğunu nasıl mı anlarım?
    İyi bir siyasetçi halkın arasında olup, derdine derman olandır.
    İyi bir siyasetçi ulaşılabilir olandır.
    İyi bir siyasetçi kibirden uzak olandır.
    Reklam için değil, insanlık için çalışandır.
    Etrafında yaşayan insanların acılarına kör ve sağır değil, duyarlı olandır.
    Bana değmeyen yılan bin yaşasın diyen değil, o yılanın başını ezendir.
    Ben bir vatandaş olarak bu kriterlere uygun hareket eden siyasetçileri takdir edip sevip, sayıyorum.
    Şimdi sizlere yaşadığım sıkıntılı bir olayda hayatıma dokunan bir isimden bahsetmek istiyorum.
    14.05.2022 tarihinde oğlum talihsiz bir kaza yaşadı, bu kazayı sosyal medya hesaplarımdan paylaşarak, kazaya sebebiyet veren şahsa gerekli cezai işlemin yapılması için adeta feryat ettim.
    Günlerce çırpındım, bize bu olayı yaşatan kişi cezasız kalmasın, bu şahıs ıslah edilsin ki, benim yaşadığım talihsiz olayı başka annelerde yaşamasın diye…
    İşte tam o sırada sosyal medya hesabım üzerinden bana bir mesaj geldi.
    Mesaj kalbi gibi yüzü de güzel, merhametli, cıvıl cıvıl, pırlanta gibi genç olan birindendi!
    Evet, bana ulaşan kişi beni sadece sosyal medya üzerinden tanıyan Kayseri MHP Milletvekilimiz Sayın Baki Ersoy’un danışmanı dünyalar tatlısı Burcu Metin Duman’dı!
    Önce kendisini tanıttı, sonra da yaşadığımız talihsiz olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti…Telefon numaramı istedi ve ekledi‘olayın detaylarını bana gönderirseniz Sayın Vekilim Baki Ersoy sizin konunuz ile alakalı bir program yapalım istedi’dedi.
    O an sanki dünyalar benim olmuştu. Yalnız değildim benim vekilim, yani milletin vekili benim çağrıma duyarsız kalmamıştı. Bir annenin yanan yüreğine su serpmek için ilk adımı atmıştı.
    Burcu Hanım ile uzun uzadıya olayın tüm detaylarını konuştuk.
    Konuşmanın hemen arkasından gerekli çalışma başlatıldı.
    Sayın Vekilim, aynı zamanda hemşerim Baki Ersoykendi avukatı olan Enes Ertuğrul Kalın’ıbizimle irtibata geçirdi. Bizim o süreçte yargıya intikal eden ve kamu davasına dönüşen yaşadığımız talihsiz olayda ‘biz sizin yanınızdayız’ dedi. Kendisi ile konuşmamızda konunun yakın takipçisi olacağının teminatını verdi, içimi büyük ölçüde rahatlattı!
    Allah’ım çaresiz hissettiğim bir anda, karşıma böyle bir güzelliğin çıkarılması Rabbimin bana verdiği en güzel hediye olsa gerekti. Sayın vekilim vatandaşına güç vermişti. Yanındayım demişti.
    Sadece bana değil, Sayın Vekilim hemen hemen her hayata gördüğü ve gücünün yettiğince yardımcı olmaya çaba sarf ediyordu. Halk ile iç içe, el ele, gönül gönüle idi… Maç izlerken taraftarının yanında. Ekmek alırken vatandaşının arasındaydı. Sosyal medya hesabından kendisine ulaşanların bile hayatına ufak ufak dokunuşları vardı.
    Mertti, dürüsttü, korkusuzdu, açık ve netti haksızlık karşısında susmuyordu, mazlumun yanında, zalimin karşısındaydı, yenilikçi, üretken, çalışkan ve azimliydi. Vatandaşın sesiydi… Milletin vekiliydi!
    Peki, vekilimizi şöyle kısaca tanımaya ne dersiniz? Mustafa Baki Ersoy, 1981 yılında Yozgat’ta dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas ve Kütahya'da tamamlayan Ersoy, lise eğitimini Sivas'ta tamamladı. Yükseköğretimini Erciyes Üniversitesinde İktisat bölümünü tamamladı ve Yüksek lisans eğitimini yine Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı.
    2007 - 2011 yılları arasında MHP il başkan yardımcılığı görevinde bulundu.
    8 Şubat 2015'te MHP il başkanı olarak seçildi ve sonrasında 2018 yılında gerçekleşen seçimler ile MHP Kayseri Milletvekili olarak seçildi.
    16 Temmuz 2022 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin daveti üzerine yeniden MHP'ye üye oldu.Mustafa Baki Ersoy ayrıca "Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi" olarak meclis komisyonunda yer almaktadır.
    Bu arada yeniden partisine dönen vekilimizi canı gönülden tebrik ediyor ve tüm çalışmalarında başarılar diliyorum. Daha güçlü Türkiye için suya sabuna dokunan herkese gönülden sevdalıyız. Saygıyla!
    Günün Sözü;
    Tek Sevdamız Türkiye, Tek Sevdamız Kayseri…



     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum