• Reklam
Reklam
Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

KOLAY YETİŞMİYOR!

11 Şubat 2021 - 15:32


KOLAY YETİŞMİYOR!

Dürüstlüğün sözlük anlamı; “doğruluk, özü sözü bir olma, olanı olduğu gibi yansıtma, gerçeği saklamama, bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünmeye veya göstermeye çalışmama” olarak tanımlanır.

Dürüst İnsanların en önemli belirgin özelliği yalan söylememesidir.

Verdiği sözleri tutması. Çevresindeki insanlara örnek hareketlerde bulunması.
İşlerini zamanında yapması. Özü sözü bir olması. Güven vermesi. Karşısındakini insanı aldatmaması.

İnsanlar tarafından sevilip sayılması, ortamlarda aranan insan olması.
Buluşmalarına vaktinde gelmesi. Yaptığı işi en iyi şekilde yapması. Kazandığı parayı hak ederek kazanması. Verilen görevden kaçmaması. Çıkarlarının yerine doğruları tercih etmesi.

Öz eleştiri yapması, kusurlu yanlarını kabul edip düzeltmeye çalışması.
Başkalarına karşı hoşgörülü olması. Kimsenin hakkını yememesi.
Ağzından çıkan lafın arkasında durması. İnsanların güvenini kırmaktan uzak durması.
İşe başladığı arkadaşını asla yarı yolda bırakmaması. Her ne olursa olsun sadece doğruları konuşması.

Dilinin doğruluğu ve kalbinin temizliğinin yüzüne yansıması. İçinde kötülük barındırmaması.
Değerlerine bağlı olması dürüst insanda bulunan özellikler olarak sıralanabilir.

**************

Dürüst insan duruşu, hali tavrı ile kendisini hemen hemen her ortamda belli eder.
Dürüstlük deyince aklıma ilk gelen isimlerden biridir Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Dr. H. Mustafa Palancıoğlu Başkan… Neden mi öyle düşünüyorum? Müsaade ederseniz hemen sizlerle kendisi ile ilgili gözlemlerimi ve izlenimlerimi paylaşmak istiyorum…

Başkan Bey kamu malına sahip çıkan. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar gözeten. Aldığı her bir kuruşu hakkıyla kazanmayı tercih eden. İsrafa karşı olan. Gereksiz harcamalardan mümkün mertebe sakınan. Makam aracını zorunlu olmayan haller dışında kullanmayan. Kendi özel aracını kullanmayı tercih eden. Özel aracının bakımını kendisi yaptıran. Aile bağları kuvvetli olan. Güleryüzlü, dürüst ve güvenilir bir Başkan olarak,adından sıkça söz ettiren ve kısa süre içinde de yediden yetmişe tüm Melikgazi ilçe sakinlerinin gönüllerinde taht kurmayı başaran bir isim olmuştur.

Başarı asla tesadüf değildir. Emek ister. Özveri ister. Fedakârlık ister. Başkan Bey göreve geldiği günden bu yana seçim öncesi verdiği tüm vaatleri bir bir yerine getiren. Bu uğurda Melikgazi ilçe sakinleri için gecesini gündüzüne katan. Hayata geçirdiği tüm projelerde, verdiği sözleri yerine getirmenin huzurunu yaşayan bir isimdir. Genç, dinamik, yenilikçidir. Herkesin fikirlerine önem veren, dinleyen. Nerede görse selamını esirgemeyen. Özü neyse sözü de o olan. Personeline önem veren, onları değerli hissettiren. Çünkü ekip çalışmasının önemini bilen bir insandır. İnsanın kalbi neyse yüzüne yansıyan odur derler. Başkan Bey’in güleryüzü insanlara güven veriyor. Ayrıca Başkan Bey çok yönlü bir değerdir. Belediye Başkanı, akademisyen ve aynı zamanda Avrupa Birliğinde Ülkemizi temsil etmektedir. Kalıplaşmış ve klişeleşmiş hizmetleri değil, farkındalık oluşturan, etkinlik alanı daha geniş olan ve toplumu genel olarak ilgilendiren projeleri ile yeni bir vizyon ve misyon oluşturmaktadır.

Eğitimli, kültürlü, dürüst, duruş sahibi, örf ve adetlerine bağlı bir isimdir.

Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Dr. H. Mustafa Palancıoğlu Başkan’a yaptığı özverili çalışmalarında başarılar dilerken, özel hayatında ömür boyu aile saadeti diliyorum. Allah her işinde kendisine yardım etsin. Çünkü dürüst insan kolay yetişmiyor… Saygıyla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum