• Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

GÜVEN RUH GİBİDİR!

04 Haziran 2023 - 10:26

GÜVEN RUH GİBİDİR!

Sevgi, saygı, hoşgörü,iyi niyet, sadakat ve en önemlisi güven! İnsanların bazı duyguları sadece tek kullanımlıktır. 

Bir insanın bir kere, iki kere, üç kere, dört kere, beş kere size olan güvenini kırarsanız, artık o insanın yanındaki tüm güven stoklarınızı tüketmiş ve size inanmayı bırakmış, her sözünüzü sorgulayacak hale getirmişsinizdir.

Şöyle ki güven ruh gibidir, çıktığı bedene tekrar dönüş yapmaz. Defalarca kez güvenini kırdığınız bir insandan, söylediğiniz yalanlara inanmasını beklemek mantıksız olur. 

Sizi ölüme bile götüreceğini bilseniz dahi, dürüst olmaktan kaçınmadan yaklaşmış olsaydınız, elbette karşı taraftanda aynı yaklaşımı alırdınız.

Bir dediğiniz diğerini tutmazsa size kimsenin inanmasını beklemeyin. Çıkarın artık yüzünüzdeki o sahte maskenizi ve gerçeklerle yüzleşin. 

Aman ben ne yaparsam yapayım bu beni seviyor, nasıl olsa gitmez yada bitmez diye yaptığınız herşey gün gelir keşke dönse, bana değer verse, yanımda olsalara dönüşür. Bırakın kaybettiğiniz insanın yokluğuna alışmayı, onunla ettiğiniz kavgaları bile mumla arayacak hale gelirsiniz.

Size karşı tüm güvenini sonuna kadar harcayarak yaklaştığınız kişilerin yeniden güvenini kazanmak için oldukça fazla çaba ve özveriye ihtiyacınız olabilir.  

Çünkü artık size karşı güveni olmayan kişi yada kişiler, size inancını da kaybetmiştir. Deyim yerindeyse artık ağzınızla kuş tutsanız nafiledir.

Kimsenin sevgi kırıntıları ile doymaya kimsenin niyeti de, ihtiyacı yoktur.

Siz tüm kalbinizi açmış kişi yada kişileri seviyorken, sizi yarım ağız seven, değersizleştiren, güven vermeyen, yalan söyleyen, önemsemeyen herkese kapıyı siz açın ki çıkması kolay olsun.

Unutmayın! Kimse sizden daha değerli değildir. Çünkü sizden bir tane var, başka yok ki! Kendinizi önemseyin ve sizi önemsemeyen herkesi bir elveda yada bir hoşçakal ile uğurlayın...

Günün sözü;

Çabasını görmediğim hiç kimsenin, samimiyetine inanmıyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum