Selda AVCI

    Selda AVCI

    TUZLU KAHVE..

    GÜÇ DENGESİ!

    22 Eylül 2022 - 11:18

     İnsanların hayallerine dokunmayın, hobilerine el uzatmayın…
    Bir çocuğun elinden oyuncaklarını, ona ait olan bir şeyi alırsanız, hırçınlaşmasına, içine kapanık bir hale gelmesine, kırıp dökmesine sebep olursunuz. İnsanın iki yüzü vardır biri iyi, diğeri kötü… Siz hangi yüzünü görmek istiyorsanız ona o şekilde davranmanızdır esas olan…
    Hayvanlardan örnek verecek olur isek şayet, kediden örnek vermek isterim. Benim evde beslediğim kedime sürekli sevgi gösteriyorum, oda bana karşı sevgisini esirgemiyor. Ola ki yanlışlıkla bile olsa kuyruğuna basacak olsam canı yanıyor ve hemen bana geri dönüş yapıp oda bana zarar vermeye çalışıyor. Bu insanlarda da böyledir. Canı yanan, haksızlığa uğrayan bir insanın susması beklenemez!
    İnsanların bir kısmı çoğu zaman kendilerine hak gördükleri her şeyi, başkalarına hep çok görürler.
    Her şeyin sahibi sadece kendileri olmak isterler. Şunu unuturlar her şey gelir geçer, her şeyin bir bitme, yok olma zamanı vardır sadece insanlıktır baki kalan! Her saltanat bir gün sona erer!
    Bir saniyesine bile hâkim olamadığımız, hükmedemediğimiz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Muhsin Yazıcıoğlu
    Güneşini kaybettiğin an gölgen bile terk ediyor seni... Sen hala vazgeçilmez olduğunu var say...
    Dünya hırsı, arkalarına aldıkları gücün büyüsü ile her şeyi yapmayı kendilerine yakıştırırlar.
    Sana gelince; Konuşma! Gülme! Gitme! Gelme! Yazma! Çizme! Reva görülen hayat "Robot" gibi yaşamak! Sana bunu yakıştırırken, kendileri dünyevi her türlü saltanatı sürmeyi hak ettiklerini düşünürler. Sen ise onlara her zaman ürkütücü gelirsin; çünkü "Cesaret ve karakter sahibi kişiler, başkalarına her zaman korkutucu görünür."
    Sen emek emek işlersin, kendi çabaların ile bir şeyler yapmaya çalışır, çabalarsın biri çıkar, güçlü olduğunu düşündüğü için seni alt etmeye çalışır. Bu dünya böyledir gücü, gücü yetene derler!
    Dünyaya sadece günümüz penceresinden bakanlar şunları kaçırıyor maalesef; Güç dengesi değişkendir, şuan asla yenilmez dediğiniz "güçlü" belki de yarın hiç olmayacak. Önemli olan "Haklı" olmaktır. Güç karşında Hak'tan vazgeçenler ise asıl kaybedenlerdir! Doç. Dr. Gökhan Bolat
    Oysaki asıl ''Zenginlik, kimsenin senden alamayacağı, değerlerin toplamıdır. Yani senin bilgin, ahlâkın, özgüvenin, terbiyen, letafetin, zarafetin ve tebessümün’’… Alıntı
    Nörolog ve Psikiyatr Viktor Emil Frankl der ki; İnsanı en çok yaralayan şey fiziksel acı değil, haksızlığın ve mantıksızlığın verdiği ruhsal ıstıraptır!
    İnsan en çok haksızlığa uğradığı anda üzülür, kabullenemez. Ama şöyle düşünmek en mantıklı olanıdır. İlahi adalet var ve onda asla zaman aşımı olmaz. Etme bulma dünyası burası, her kes kime ne etti, ne yaşattı ise günü gelince misli ile karşılığını görecektir. Bundan hiç şüphemiz yok çok şükür.
    Hiçbir şey başımıza boşuna gelmez, yaşanan her şeyin bir sebebi vardır illa ki! Saygıyla…

    Günün Sözleri;
    "Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün, şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır!"
    Hz. Ali
    Acının çıraklığı yapılmadan, huzurun patronu olunmaz. Çekilen her cefanın da elbet bir sefası vardır.


     

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum