• Reklam
Reklam
Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

DEPREM MUCİZELERİ...

10 Şubat 2023 - 11:01

DEPREM MUCİZELERİ...

Gün birlik olma günü...
Biz birbirimize kenetlenerek, bu yaraları birlikte saracağız!

Devlet, millet el ele, gönül gönüle bu zorluğu da atlatacağız...
Daha güçlü olarak ayağa kalkacağız inşallah!
Bugün depremde yaşanan mucizeleri ve içimizi ısıtan haberleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlk olarak Sare ile başlayalım. ‘Korkma, geldik’ diyen AFAD ekibine minik Sare'den ağlatan cevap: "Acele etmeyin, bir şeyim yok" 

Hatay'da 5 yaşındaki Hazal Güner 72 saat sonra enkazdan kurtarıldı. Mucize Hazal, “Su ister misin?” sorusuna “Su içmem, daha muayene olamadım” yanıtını verdi.

Hatay'da Yağız bebek ve annesi 90. saatte kurtarıldı. 

Hatay'da 45 yaşındaki Hülya Kabakulak 90. saatte enkazdan sağ olarak çıkartıldı.

Malatya'da 14 yaşındaki Beyza ile 9 yaşındaki kardeşi Abdulhalim, 86 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı...

8 yaşındaki Zübeyde 61 saat sonra sağ salim kurtarıldı! Zübeyde'nin ekiplere "siz eve nasıl girdiniz" sorusuna ekiplerin "camdan girdik" diyerek cevap vermesi çevredekileri güldürdü! 

AFAD ekipleri, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde enkaz altında kalan Doğukan ve Furkan Özbay kardeşleri 84 saat sonra sağ çıkardı...

Deprem sonrası mucizeler yaşanmaya devam ediyor, onlardan biri de 20 günlük Kerem Ağırtaş bebek, depremden tam 60 saat sonra enkazdan sağ salim kurtarıldı! Çok şükür! 

Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 16 ve 7 yaşında iki kardeş, Isparta'dan bölgeye giden ekipler tarafından depremden yaklaşık 84 saat sonra sağ çıkarıldı...

Hatay'da enkaz altında kalan 40 yaşındaki Tefik Atraş 90. saatte enkazdan sağ çıkarıldı. Ambulansla hastaneye götürüldüğü anlarda Yasin Suresi’ni okudu.

Kahramanmaraş'ta 99. saatte genç bir kadın vatandaşımız kurtarıldı.

Hatay’da depremin 83’üncü saatinde Mehmet ve Azize İnce kardeşler göçük altından sağ salim çıkarıldı. 

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK) üyesi Konstantinos Nikas, küçük Fatma’yı enkaz altından çıkardıktan sonra göz yaşlarına hakim olamamıştı. Nikas'ın enkaz altından çıkardığı Fatma 'ya şefkatle sarılması hiç unutulmayacak bir kare olarak hafızalarımıza kazındı...

Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Macar ekip, 1.5 yaşındaki bebeği enkazdan kurtardı...

Alman arama kurtarma ekibinin doktoru Via Jens Eberl, öğrendiği birkaç Türkçe kelimeyle, enkaz altındaki kadını sakinleştirmeye çalışıyor: "Zeynep Hanım, korkma!" helal olsun...

Afganistan’ın Güney Türkistan Kunduz vilayeti halkı (Özbek,Türkmen ve diğer Türkler) deprem nedeniyle  kendi aralarında topladıklarını nakiti Türkiye’ye bağışladılar...

Afrika'nın yetim hafızları Türkiye için birlik olup dua ederek bizlere manevi güç verdiler.

Deprem enkazından 60 saat sonra çıkarılan kedi ile köpek birbirine sarılarak ısınmaya çalıştı.

İşte bunlarda deprem sonrası yaşanan mucizeler ve uzanan yardım ellerinin manevi güzellikleri ile içimizi ısıtan haberler!

Türkiye için yardım seferberliği yapan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. 

Tüm dünya Türkiye için haberler yapıyor, yardımlar topluyor bu tablo gerçekten gurur verici. Hadi Türkiye'm, biz neleri geride bıraktık buda geçer inşallah. Şimdi kenetlenme zamanı! 

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acilen şifalar diliyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum