• Reklam
Selda AVCI

Selda AVCI

TUZLU KAHVE..

DAHA NELER DUYACAĞIZ!

30 Haziran 2021 - 16:15

PEDOFİLİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Pedofili, yetişkin bir bireyin ergenlik öncesi çocuklara ya da ergenliğe yeni giren bireylere karşı sapkınca duyduğu arzu ve istektir. Kişi kendinin rahatsız olduğunu düşünmez, aksine bunu normal bir his olarak karşılar. Normal bireylerin düşünme yetilerinden daha fazla ve güçlü duygulara, hazlara sahip olabilirler.
Birçok insan rahatsızlık kelimesini duyunca kişileri kendi aramızdan olmayan sığ köşelerde kalan insanlar olarak düşünür. Hâlbukipedofili oldukça yaygın bir hastalıktır. Günlük hayatta yanımızdan geçen herhangi bir insan bile pedofili olabilir. Pedofili hastaları kendilerini ilk görüşte belli etmezler.
Pedofili hastalığında beynin rolü büyüktür. Pedofili rahatsızlığına sahip bireylerin beyinlerinde yapısal bir anormallik olduğuna dair deliller vardır. Beyin gelişimi sırasında ortaya çıkan bu anormallikler belirli deneyimler ile (örneğin, çocukken istismara uğramak gibi) zihindeki yerini alır. Pedofili bireylerin beyinlerindeki anormallikler; zorlanmaya, muhakeme zayıflığına ve tekrarlı düşüncelere sebep olabilir.
PEDOFİLİ HASTALIĞININ TEDAVİSİ VAR MI?
Birçok hastalık gibi pedofili hastalığının da bilinen ve belirli bir tedavisi yoktur. Cinsel dürtüler tarafından yönetilen pedofili hastaları sürekli kendilerini tekrar ederler ve bu dürtüleri yüzündendir. Dürtülerini kontrol etmeleri, edemiyorlarsa da çevrelerine ya da kendilerine zarar vermeden doktora görünmeleri gerekir. Çeşitli terapi süreçlerinden geçmeleri gereken pedofili rahatsızlığı olan kişilerin çocukluk anılarına inildiğinde belki de onların da başlarına benzer durumlar geldiği gözlemlenir. Pedofili tedavisi aynı zamanda genel olarak çocuklara yönelik her türlü şiddet ve verilen zararın önüne geçilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır. (Alıntı – Sabah Gazetesi)
*************
Son günlerde televizyon ekranlarında küçücük çocuklara yapılan cinsel istismarı ve yaşanan insanlık dışı bir haberi hepiniz izlemişsinizdir. Kan donduran olay Balıkesir'de yaşandı. Babaanne G.S'nin savcılığa başvurusuyla ortaya çıkan korkunç olay iddiaya göre şöyle gelişti. Geçen yıl haziran ayında, savcılığa müracaat eden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde doktorlar gözetiminde ifadesine başvurdu.
Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştı. İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G, anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü söyledi. (Alıntı-Sabah Gazetesi)
**************
Cahit Zarifoğlu’nun da dediği gibi; Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim...
Ben bir anne olarak inanın bu haberi izleyince kanım iliğim dondu. Nasıl yani ya bir anne hem de öz çocuğuna ona yaşatacağı trawmayı nasıl hiçe sayar da böyle bir şey yapar. Anne var anne var işte! Annelik sadece çocuğu dünyaya getirmekle olmuyor, çocuğu güzel yetiştirmek önemli olan… Bakılamayacak çocuk dünyaya getirilerek ziyan edilmemeli… Yukarıda bahsi geçen haber içeriğinin bende uyandırdığı hisler ‘’sapıkça bir zihniyet, insanlık dışı bir canilik, resmen ahlaksızlık inanın ne aklım alıyor, ne de ne söyleyeceğimi bilemediğim resmen insanlık dışı bir olay esefle kınıyorum’’. Böyle olayları gördükçe karnımızın doyduğuna şükrediyorum. İnsanların bir bölümü maalesef ki tamamen zıvanadan çıkmış haldeler. Kendi öz çocuklarına bunu yapan kadın veya erkekler bir başkasına neler yapar diye düşünmeden edemiyorum doğrusu! Ve bu yaşanan insanlık dışı olayları yapanların en ağır şekilde gereken cezai işlemin yapılmasını canı gönülden istiyorum. Caydırıcı cezalar gelmeli ki, kimse kimseye böyle şeyleri yapmaya cesaret edememeliler… Allah ıslah etsin… Saygıyla…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum