Selda AVCI

    Selda AVCI

    TUZLU KAHVE..

    AHİRETTE, DÜNYADA!

    24 Eylül 2021 - 14:04

    Ben küçükken annem rahmetlinin en çok ettiği dualardan biriydi "Allah  ahirette, dünyada hep iyi insanlarla karşılaştırsın" şimdilerde bu duanın ne anlama geldiğini çok daha iyi anlıyorum galiba!

    Değerinizi bilen insanlar çıksın her zaman karşınıza! Allah'tan korkan, kulundan utananlar olsun hayatınızda! Zira yerine düşmeyen güzel, yerine yerine gezer derler.

    Evet bugün beni çok etkileyen güzel bir gelişme oldu bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Neden paylaşmak istediğime gelince de güzel işler yapınca, bu güzel işlere vesile olunca bunu etrafa duyurmak ve belki de yeni güzelliklere vesile olmak için paylaşmak istedim.
    Efendim elimden geldiğince köşe yazılarımda yer alan E-Mail adresime gelen taleplere gücümün yettiğince bir şeyler yapmaya, bir şeylere vesile olmaya gayret ediyorum. Zaten köşe yazmakta ki amacım sadece hayatlara dokunmak, benden geride izler bırakmak. Başka hiç bir beklentim yok, olmadı da bundan sonrada olmazda!

    Evet gelelim bugün yaşanan olaya, düğün hazırlığı içinde olan ihtiyaç sahibi bir çiftimizin annesi ulaştı bana. Durumunu izah etti kendisini aradım, kadın çaresizdi ve ağlıyordu. Çaresiz kadıncağız hıçkırarak utana, sıkıla "Selda Hanım düğünde sona doğru yaklaştıkça, tıkandım kaldım, bir tek oğlum var, onun herşeyini tam yapmak istiyorum, akrabalarım bile benden yüz çevirdi lütfen bana yardım edin" dedi. Benden yardım talebinde bulunan birine duyarsız kalmam imkansızdı. Düşmanım dahi olsa ona elimden ne gelirse yapmayı isterim. Herkes kendi yaptığından utansın mantığı ile hareket ederim. 

    Malumunüz düğün işleri oldukça masraflı işlerdir. Benden yardım talebinde bulunan bu genç çift ve annesi için bende hemen harekete geçtim. Çünkü bir hayra vesile olan, o hayrı işlemiş gibi sevabına nail olurdu. Daha öncelerde yazdığım bir köşe yazısından dolayı çok etkilendiğini ve beni arayarak ihtiyaç sahibi birileri olursa sizin aracılığınız ile bize ulaşırlarsa bizde elimizden gelen ne varsa seve seve yardımcı oluruz sözünü veren bir isim vardı. Benim aklıma hemen bu isim geldi, bu isim Kayseri'li ilimizde oldukça saygın konumdaki bir "iş insanı, spor adamı" idi.  Hemen onunla irtibata geçerek, bu talebi ona ilettim. 
    Sağolsun oda beni  hiç ikiletmedi "ne gerekiyorsa başımız üzerine Selda Hanım" dedi.  Bana ulaşarak düğüne bir katkı desteği talebinde bulunan bu çifte kendisi  hemen yardım elini uzattı sağolsun!

    Ben bu vesile ile bir telefonumla ihtiyaç sahibi bu aileye yardım elini uzatan, bana güvenen ve bir insanın mutlu olmasına, ağlarken gülümsemesine, huzurla uyanmasına sebep olan bu değerli isim Ziya Eren Bey'e çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi insanların Allah varlığını çoğaltsın, birinizi bin etsin inşallah! Umarım bende bir yuvanın temelinde ufacık sağladığım katkı dolayısıyla bu yapılan sevabın kıyısından köşesinden faydalanma şerefine nail olurum inşallah. Herkes gülsün, mutlu olsun! Kimse üzmesin ki, üzülmesin! Çünkü her hayat kendi içinde bir senaryo! Saygıyla!...

    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum